• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç sarartmak için doğal yol ''şimşir ağacı''

kirmizinci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2007
164
11
98
Balıkesir
sevgili arkadaşlar bundan 10-15 yıl önce denediği bir yöntemle kumral olan saç rengimi doğal sarı renge saçıma zarar vermeden çevirmeyi başarmıştım.bu maskeyi sizlerle paylaşmak istedim.şimdilerde kullanmıyorum,saçımda röfle var.

şimşir ağacı parklarda bahçelerde hergün gördüğümüz bodur bir ağaç.bonzai sanatında da kullanılıyor.aktarda satılıyor mu bilmiyorum ama ben elime bir makas alıp parktan biraz kesmiştim o günlerde:1rolleyes:

şimşir ağacının dalları alınır saç uzunluğuna göre değişen bir miktar
(kıymık haline getirebilirseniz çünkü çok ince zaten)bir avuç şimşir ağacı kıymığı 3-4 bardak suda kaynatılır.kaynamaya başladığında 15-20 dakika kısık ateşte kaynatmaya devam edilir.ılıyana kadar beklenir,süzülür ve bu su ile saçlar durulanır.

saçları parlatıyormuydu,matlaştırıyormuydu pek hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey saçımı bu su ile yıkayıp ertesi güne kadar bekliyordum.
gün aşırı yapıyordum ve saçlarım gerçekten sarı olmuştu. toplam 45 gün kullandım.

uygulamak isteyen arkadaşlara önerim : şimşir dalların yakınınızdaki parktan park görevlisine rica ederseniz size seve seve veriyor.
sitede oturan arkadaşların zaten kapısının önünde vardı kolayca bulabilir.

biraz fazla alıp kıymıklayıp kuruttuktan sonra saklarsanız saçınızı sarı yapacak kadar malzeminiz evde bulunmuş olur.

tek şart saçta boya olmaması..

denemek isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin..

:nazar:

umarım resim çıkar şimşir ağacının yapraklarının resmi

Eklentiler

• $simsiragaci.jpg
    $simsiragaci.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 314
Son düzenleme:
Cnm ben röfleden vazgeçicem artık :sm_confused:
yoksa saçlarım benden vazgeçecek :çok üzgünüm:

haklısın cnm..

eğer fairlike ve senin formüller olmasa saçlarımı 15 gün evvel kestirmiş olacaktım.

sayenizde biraz toparladım.ama asla doğal hali gibi olmayacak bunu da çok iyi biliyorum

:1no2::çok üzgünüm:

haklısın cnm..

eğer fairlike ve senin formüller olmasa saçlarımı 15 gün evvel kestirmiş olacaktım.

sayenizde biraz toparladım.ama asla doğal hali gibi olmayacak bunu da çok iyi biliyorum

:1no2::çok üzgünüm:

doğru diosun cnm bakımlar bir nevi fark edio ve insanın kendi saçı gibisi olmuo ne yazıkki :çok üzgünüm:

bunu uygulamak için nerden aklına geldi valla benim aklıma yapragı toplayıp saçımı yıkamak gelmezdi.nereden duydununz bunu?

kızlar bugün aktara sordum şimşir ağacı zehirli olduğu için satılması yasaklanmış :((

nette arattım 2 avuç dolusu suya konup 10dk kaynatılıp saçlar 10 gün boyunca bu suyla yıkanır diyo. deneyen oldumu hiç dışarı çıkar çıkmaz bulup yolucam biyerlerden ama işe yaramıyo diyen varsa hiç uğraşmıyayım yani sengözlerimebaksanab

nette arattım 2 avuç dolusu suya konup 10dk kaynatılıp saçlar 10 gün boyunca bu suyla yıkanır diyo. deneyen oldumu hiç dışarı çıkar çıkmaz bulup yolucam biyerlerden ama işe yaramıyo diyen varsa hiç uğraşmıyayım yani sengözlerimebaksanab

denedin mi?

Back