Saç Rengi ve Saç Boyama saç renkleri hakkında fikir edinelim..

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.080
498
47
saç renklerini öğrenebilmemiz için örnekler seçtim arkadaşlar[

Son düzenleyen: Moderatör:
ne kadar bilgi edinsekte bi şekilde bu renkler çıkmıyo boyadığımızda.
kutu üzerine resim koyuyolar yada senin bu eklediğin gibi tonları inceliyoruz beğendiğimiz tonu seçiyoruz.
boyayınca bambaşka alakasız bi renk çıkıyo.
mesela kutu üzerinde olan şu rengin üstüne bunu boyarsan şu sonucu alırsın örnekleride hep aksini çıkarıyo boyayınca.
ya zemin rengimizde problem var, ya bekletme süremizde, yada boyadığımız boyalarda.
bi şekilde bi sorun var.
mesela açık renkler kullanırken oksidan miktarını yüksek tutmamız gerekirken yani %30 volum oksidan gerekirken, peki neden kutuların içine normal oksidanı koyuyolarda ne biliym %6 lık yada %9 luk oksidan çıkmıyor????
bu çok büyük bi yaman çelişki!!
ben oksidan miktarını bu siteden arkadaşlardan sizlerden öğrendim.
yoksa açık sarı renkleri kullanırken %9luk oksidan kullanmam gerektiğini bilmiyordum hiç.
nerden bilebilirimki? boya kutusunun içinden çıkıyo nasıl olsa.
kutunun içine normal oksidan koyuyoruz ama bu renk 30 volumla boyanır manasına geliyo bu durum ve bu çok saçma.
zaten boyadıktan sonrada iş şansa kalmış, bahtımıza ne çıkarsa
biz bambaşka renkler hayal ederken tepe noktamızda, boya sonrası çıkan tepemize şok oluyoruz

eklemede sorun yaşıyorum buğdaycımda ama ana saç rengimiz önemli biliyorsundur ona göre seçmemiz gerekiyor..

dogru soze ne denir..

Daha önce çook kereler söyledim kutudaki renge ve markaların piyasa isimlerine (atıyorum kışkırtıcı kahve,ışıltılı sarı vs) kanmayın diye
Bütün iş kendi zemin rengimizde ve boya numaralarında bitiyor
Market ürünlerini ben o yüzden kullanmayı pek sevmiyorum resmen insan kandırmaca
Daha önce de söyledim o kutudaki renkleri elde etmek için modellerin saçları en açık sarıya kadar açılır öyle boyanır
Kutunun içinde genelde 6lık oksidan olur
En iyisi tüp boyalar bence
Boya ve zemin rengine göre oksidanını kendin seçiyorsun,market ürünleri gibi yanıltıcı saç renkleri yok kutunun üzerinde,sadece numaralar var
Bu da en doğru rengi elde etmemizi sağlıyor
Tabi tüp boyalarla boyamak için de numaraları iyi bilmemiz gerekiyor

oksidanını bile ayretten almam gerekiyorsa evet haklısın ladyevil neden kutu boya alıymki? eldiven içinmi :s
bundan sonra tüp boya alıcam bende hatta aldım ama zaman geçsin biraz daha öyle boyıycam. çok çokta ekonomik.
istediğim sonucu alamasam bile cebime de yazık oldu demiycem en azından.
kesinlikle kutu boyalar aldatmaca. cebimize çok büyük bi kazık.
hadi cebimizden geçtim istediğimiz sonucu bile alamıyoruz.

Tüp boya satan yerler eldiveni bile veriyor
Hem de dediğin gibi ekonomik
Benim tüp boya kullanmam biraz da mecburiyetten çünkü market ürünlerinde kullandığım renk yok
Ama olsaydı da almazdım zaten
Bir ara palette-mavi siyah kullanıyordum memnundum çünkü kendi saçım sarı ve sarının üzerine uyguladığım için tam rengi elde ediyordum
Koyu bir renk olduğu için de çok da farklı bir renk elde etmek zaten mümkün olmuyordu
Ama zemin rengi koyu olanlar ve açık renk elde etmek isteyenlerin çoğu umduğunu bulamıyor

tüp boyalar daha mantıklı olabilir ama burda hangi rengin içine kaçlık oksidan koyacağımızı bilen biri detaylı olarak yazsa bizde öğrensek daha iyi olmaz mı

ben biraz araşyırıp yazarım kızlar..

tüp boyalar daha mantıklı olabilir ama burda hangi rengin içine kaçlık oksidan koyacağımızı bilen biri detaylı olarak yazsa bizde öğrensek daha iyi olmaz mı

%6 (20 volüm) 2 ton açar
%9 (30 volüm) 3-4 ton açar
%12 (40 volüm) 4-5 ton açar

Bildiğim kadarıyla böyle

%12lik oksidan yerine açıcı kullanmanız daha mantıklı bu arada
Saçı yakma olasılığı çok çok yüksek 12lik oksidanın

Son düzenleme:

peki mesela ben koleston 12.0 boyaya %9luk oksidanla kullandım ve açık sarı renk elde etti diyelim.
benim boyam bundan sonra 12.0
peki ben her 12.0 ı boyarken her defasında %9luk oksidanmı kullanmalıyım?
ben hersefer 12.0 ı 30 volumle boyarsam saç platine doğru gitmezmi her seferinde?
oysa ben açık sarıyla devam etmek istiyorum.
bu bana mantıklı gelmiyo buna bi açıklık getirin yaff
anlatımmı bilemiyorum karışıkmı oldu

bugdaytanesi82 gel ben boyayayım saçlarını kurtul bu dertten
Şaka bir yana cevap vereyim hemen

12.0 ile boyadın ve 10.0 elde ettin diyelim
12.0 elde etmek istiyorsan artık 6lık oksidan kullanman yeterli
12.0 olarak kalsın istiyorsan bundan sonraki boyamalarında da oksidanınla oynama 6lık oksidanla devam et
İstediğin rengi elde edip hep aynı renge boyamak istiyorsan 10 volüm %3lük oksidan da kullanabilirsin fazla yıpranma olmaması açısından
Ama %3lük oksidan her yerde bulunmuyor ben görmedim en azından
Kuaför depolarında vardır

Son düzenleme:

ilkin koleston 8.0 boyadım turunculaştı.
annb arkadaşım sayesinde açıcı kullanmam gerektiğini anladım (kendisinede teşekkür ediym burdan)
üstüne palette açıcı uyguladım sonrada koleston 11.1e boyadım
11.1 sonucu çıkan bal rengi hoşuma gitti beğendim
ama istediğim ton bu yola çıkarken açık sarı idi.
şuan bal rengi gibi saçlarım. 12.0 la istediğim tonu elde edeceğimi düşünüyorum.
yani ramak kaldı istediğim renge, tek bi adım kaldı.
ama zormuş bu boya işlemi anladım. çünkü ben 29 yaşındayım şuana kadar hayatımda bi sefer saçımın rengiyle oynadım ve gölge attırmıştım 4-5 sene önce.
ben istediğim tonu elde ettikten sonra yüksek volumlu oksidan kullanmama gerek yok yani
sağolun hepiciğiniziiiiiii öpüyorummmmm

en son boyamıda kullanıyım ondan sonra evrimimi resimlerle gösteririm inş
yeeeeeeeppp

teşekkür ederiz lady cim bilgiler için sen bu konuda bayağı bilgilisin buradan paylaşırsan seviniriz..

teşekkür ederiz lady cim bilgiler için sen bu konuda bayağı bilgilisin buradan paylaşırsan seviniriz..

Rica ederiim
Kendim boyaya boyaya öğrendim bir de açma işlemi gerektiren mix tonlar kullandığım için oksidanlar önemli benim için
Sorular olduğu zaman bilgimin yettiğince cevaplamaya çalışıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…