ne kadar bilgi edinsekte bi şekilde bu renkler çıkmıyo boyadığımızda.
kutu üzerine resim koyuyolar yada senin bu eklediğin gibi tonları inceliyoruz beğendiğimiz tonu seçiyoruz.
boyayınca bambaşka alakasız bi renk çıkıyo.
mesela kutu üzerinde olan şu rengin üstüne bunu boyarsan şu sonucu alırsın örnekleride hep aksini çıkarıyo boyayınca.
ya zemin rengimizde problem var, ya bekletme süremizde, yada boyadığımız boyalarda.
bi şekilde bi sorun var.
mesela açık renkler kullanırken oksidan miktarını yüksek tutmamız gerekirken yani %30 volum oksidan gerekirken, peki neden kutuların içine normal oksidanı koyuyolarda ne biliym %6 lık yada %9 luk oksidan çıkmıyor????
bu çok büyük bi yaman çelişki!!
ben oksidan miktarını bu siteden arkadaşlardan sizlerden öğrendim.
yoksa açık sarı renkleri kullanırken %9luk oksidan kullanmam gerektiğini bilmiyordum hiç.
nerden bilebilirimki? boya kutusunun içinden çıkıyo nasıl olsa.
kutunun içine normal oksidan koyuyoruz ama bu renk 30 volumla boyanır manasına geliyo bu durum ve bu çok saçma.
zaten boyadıktan sonrada iş şansa kalmış, bahtımıza ne çıkarsa
biz bambaşka renkler hayal ederken tepe noktamızda, boya sonrası çıkan tepemize şok oluyoruz
ne kadar bilgi edinsekte bi şekilde bu renkler çıkmıyo boyadığımızda.
kutu üzerine resim koyuyolar yada senin bu eklediğin gibi tonları inceliyoruz beğendiğimiz tonu seçiyoruz.
boyayınca bambaşka alakasız bi renk çıkıyo.
mesela kutu üzerinde olan şu rengin üstüne bunu boyarsan şu sonucu alırsın örnekleride hep aksini çıkarıyo boyayınca.
ya zemin rengimizde problem var, ya bekletme süremizde, yada boyadığımız boyalarda.
bi şekilde bi sorun var.
mesela açık renkler kullanırken oksidan miktarını yüksek tutmamız gerekirken yani %30 volum oksidan gerekirken, peki neden kutuların içine normal oksidanı koyuyolarda ne biliym %6 lık yada %9 luk oksidan çıkmıyor????
bu çok büyük bi yaman çelişki!!
ben oksidan miktarını bu siteden arkadaşlardan sizlerden öğrendim.
yoksa açık sarı renkleri kullanırken %9luk oksidan kullanmam gerektiğini bilmiyordum hiç.
nerden bilebilirimki? boya kutusunun içinden çıkıyo nasıl olsa.
kutunun içine normal oksidan koyuyoruz ama bu renk 30 volumla boyanır manasına geliyo bu durum ve bu çok saçma.
zaten boyadıktan sonrada iş şansa kalmış, bahtımıza ne çıkarsa
biz bambaşka renkler hayal ederken tepe noktamızda, boya sonrası çıkan tepemize şok oluyoruz
tüp boyalar daha mantıklı olabilir ama burda hangi rengin içine kaçlık oksidan koyacağımızı bilen biri detaylı olarak yazsa bizde öğrensek daha iyi olmaz mı
%6 (20 volüm) 2 ton açar
%9 (30 volüm) 3-4 ton açar
%12 (40 volüm) 4-5 ton açar
Bildiğim kadarıyla böyle
%12lik oksidan yerine açıcı kullanmanız daha mantıklı bu arada
Saçı yakma olasılığı çok çok yüksek 12lik oksidanın
peki mesela ben koleston 12.0 boyaya %9luk oksidanla kullandım ve açık sarı renk elde etti diyelim.
benim boyam bundan sonra 12.0
peki ben her 12.0 ı boyarken her defasında %9luk oksidanmı kullanmalıyım?
ben hersefer 12.0 ı 30 volumle boyarsam saç platine doğru gitmezmi her seferinde?
oysa ben açık sarıyla devam etmek istiyorum.
bu bana mantıklı gelmiyo buna bi açıklık getirin yaff
anlatımmı bilemiyorum karışıkmı oldu
bugdaytanesi82 gel ben boyayayım saçlarını kurtul bu dertten
Şaka bir yana cevap vereyim hemen
12.0 ile boyadın ve 10.0 elde ettin diyelim
12.0 elde etmek istiyorsan artık 6lık oksidan kullanman yeterli
12.0 olarak kalsın istiyorsan bundan sonraki boyamalarında da oksidanınla oynama 6lık oksidanla devam et
İstediğin rengi elde edip hep aynı renge boyamak istiyorsan 10 volüm %3lük oksidan da kullanabilirsin fazla yıpranma olmaması açısından
Ama %3lük oksidan her yerde bulunmuyor ben görmedim en azından
Kuaför depolarında vardır
teşekkür ederiz lady cim bilgiler için sen bu konuda bayağı bilgilisin buradan paylaşırsan seviniriz..%6 (20 volüm) 2 ton açar
%9 (30 volüm) 3-4 ton açar
%12 (40 volüm) 4-5 ton açar
Bildiğim kadarıyla böyle
%12lik oksidan yerine açıcı kullanmanız daha mantıklı bu arada
Saçı yakma olasılığı çok çok yüksek 12lik oksidanın
teşekkür ederiz lady cim bilgiler için sen bu konuda bayağı bilgilisin buradan paylaşırsan seviniriz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?