• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç koparma hastalığını yenme yolunda..

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Judge4125

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2017
8
3
6
30
Arkadaşlar merhaba herkese.. yıllardır saç koparma hastalığı ile mücadele ettim şu an Allah'a şükür yendim sayılır koparmamayı öğrendim. Şimdi ise hazırladığım bakım kürleri ve doktor tarafından verilen ilaçlarla kafamdaki ciddi açılma olan bölgeleri yeniden eski olmasa dahi saçlandırmak istiyorum. Doğal bakım kürleri adı altındaki bir çok kürü uyguladım ancak hastalığım tam geçmediği için etkisi olmuyordu. Şu an priorin ilaca başladım ve sarımsak zeytinyağı ile sığır iliği yapıyorum bir de ara sıra karanfil. Bu bu durumda olanlar varsa birbirimize destek olmak mahiyetinde ve başladığım bu işin başarılı olması adına sizlere bilgi vermek amacıyla yazdım üç ay sonra gerek ilacın gerekse kürlerin etkisini yazıcam. Hoşçakalın

Arkadaşlar merhaba herkese.. yıllardır saç koparma hastalığı ile mücadele ettim şu an Allah'a şükür yendim sayılır koparmamayı öğrendim. Şimdi ise hazırladığım bakım kürleri ve doktor tarafından verilen ilaçlarla kafamdaki ciddi açılma olan bölgeleri yeniden eski olmasa dahi saçlandırmak istiyorum. Doğal bakım kürleri adı altındaki bir çok kürü uyguladım ancak hastalığım tam geçmediği için etkisi olmuyordu. Şu an priorin ilaca başladım ve sarımsak zeytinyağı ile sığır iliği yapıyorum bir de ara sıra karanfil. Bu bu durumda olanlar varsa birbirimize destek olmak mahiyetinde ve başladığım bu işin başarılı olması adına sizlere bilgi vermek amacıyla yazdım üç ay sonra gerek ilacın gerekse kürlerin etkisini yazıcam. Hoşçakalın
Saç yolma bende de var malesef. Napıcam bilmiyorum :KK43: . İlaç kullanmak istemiyorum, vücudumdaki diğer tüyleri de besler diye. Saçlarım zaten hem kendiliğinden dökülüyor, yetmiyormuş gibi bir de ben yoluyorum, ve çok az uzuyor malesef. Zaten kuru, kabarık, elektrikli ve şekilsiz dalgalı. Valla Allah'ın gücüne gitmesin ama saçlarım hiç birşeye benzemiyor. Bazen şeytan diyor ki komple kazıt :KK61:. Saçlarımı hiç sevmiyorum, napıcam ben yaaa...

Saç yolma bende de var malesef. Napıcam bilmiyorum :KK43: . İlaç kullanmak istemiyorum, vücudumdaki diğer tüyleri de besler diye. Saçlarım zaten hem kendiliğinden dökülüyor, yetmiyormuş gibi bir de ben yoluyorum, ve çok az uzuyor malesef. Zaten kuru, kabarık, elektrikli ve şekilsiz dalgalı. Valla Allah'ın gücüne gitmesin ama saçlarım hiç birşeye benzemiyor. Bazen şeytan diyor ki komple kazıt :KK61:. Saçlarımı hiç sevmiyorum, napıcam ben yaaa...

Herkese güzel mutlu olduğum bir sabahtan günaydın. ☀️ Arkadaşlar priorin ilacını yaklaşık bir bıucuk aydır kullanıyorum ek olarak zeytinyağlı sarımsak+ karanfil kürü. Zeytinyağlı defne sabunu ve sarımsaklı şampuan ayrıca. Saçlarımda ciddi artış ve uzama oldu gerçekten saçlarımın gürleştiğini görebiliyorum ve daha yolun başında bu kadar gürleştiyse ki benim açık bölgelerim vardı. Bu açık bölgelerden yan taraflarım az gürleşti ama kafamın üstü ve arka taraf inanılmaz derecede saçlandı . Daha 4.5 ay daha priorin kullanacağım . Karanfil kürünün çok etkili olduğunu düşünüyorum ayrıca. Benim kadar hızlı sonuç almak isterseniz de kesinlikle düzenli ilacı almak ve kürleri uygulamak gerekiyor. Şunu da ekliyim sarımsağı alıp sürekli kafama sürdüm tabiri caizse yara yaparcasına. Yapın demiyorum ama sarımsak bir numaralı saç çıkarma ilacı.Çok şükür maşallah diyelim

kızlar saç yolma psikolojik bir sorun biliyorsunuz dimi?

bu arada bakımsız saçlarınız için brazilye fönü yaptırın kendine gelsin önce sonra zaten kıyamazsınız :)

Evet biliyorum 10 yıldır olduğu için bu sıkıntı sadece giden saçları kurtarmak adına yapılabilecekleri yazdım inşallah faydası olur . Bakımsız saç olması için önce giden saçların geri gelmesi lazım

Psikolojik olrak destek aldiniz mi hic 10 yil boyunca. Ben aldim ama antidepresanlar beni cok etkilemisti ve hic faudasi olmadi maalesef :(

Hayır almadım maalesef bundanmsürekli utanıp kimseye bile anlatamadım çok şükür tek başıma yenebildim iki aydır bıraktım aklıma bile gelmiyor şükür .. ama on yılıma mam oldu kesinlikle erken doktora gidilmeli . Ben bunun hastalık olduğunu yıllar sonra öğrendim ve çocuktum o zaman zaten.

Ben de üniversitede başladım saçlarımı yolmaya. Saçlarımı zaten hiç bir zaman beğenmiyordum. Canım sıkıldıkça ya da ders çalışırken falan sürekli elim saçımdaydı. Elime pürüzlü gelenleri yoluyordum. Sonra alışkanlık oldu ve hala 10 küsür senedir devam ediyorum malesef. Bu arada hastalığın adı "trikotillomani"

Back