- 20 Mart 2012
- 1.196
- 1
- 158
- Konu Sahibi pessimisticss
-
canım alsıkanlık degıl o pskolojık o bendede varbende tv ızlerken yada cok sınrılendım ıse hıncımı sacımdan alrım esım der yakında kel kalcankı koprdım uc bes tel olsa ıyı sankı sacımı taramsımda tarkdan toprlamsım gıbı oluor
psikoloğa gidecek. psikolojik, adı da saç koparma hastalığı, trikotilomani idi sanırım...
küçük yaşta sevdiği bir yakınını kaybetmekle ortaya çıkıyor...var mı böyle bi durumu
Geçmiş olsun. Bu bir alışkanlık değil esasen. Saç yolma hastalığı denilen Trikotilomani. Psikolojik ve stresten oluyor. Lisede össye hazırlanırken arkadaşlarda çok vardı. Bu davranışının altında yatan nedenleri bulmanız lazım ki çözüme gidesiniz. O aslında istemsiz farkında olmadan bunu yapıyor. Sorununu böyle dışarı atıyor yani. Yolduktan sonra yutanlar ve midelerinden kıl yumakları alınanlar var. Böyle olmadan önlem alın inşallah.
yok ta annesi babası ayrı . ondan mıdır size??
saol . ay yapmaz o kadarıda heralde ya allah korusun .ilk defa duyuyorum bu hastalıgıı .
maalesef yutma yemede oluyor ama o ileri boyutu...
sen yardımcı olamazsın maalesef...
Benim soracağım soru bağımlılıktan uzak ama alışkanlık . Yakın bi arkadaşım sinirlendiğinde , üzüldüğünde ve ya ağladığında saç tellerini farkında olmadan tek tek koparıyor . Farketmeden eli direk saçlarına uzanıyor . İsteyerek yapmadığının farkındayım . Bende de var ama ben koparmıyorum ya diğer elimi tutuyorum ya da sacları döndürüyorum elim boş kalınca ama bendekinin bi zararı yok ta arkadaş rahatsız oluyor bu durumdan . Kendisi bile durduramıyorsaa .. Kızın saçları ortaokulda gürdü lise 2 ye geçti saçları azaldı resmen inceldi .. Bir öneriniz var mı?
tatlım bununla ilgili psikoloji ruhsağlığı bölümünde sabit bir konu var Saç Koparma Hastalığı : Triktillomani diye.. bu sitede bu hastalıktan muzdarip pek çok arkadaş var.
istersen orayı bir incele bu dert başında olanlarla da konuşma imkanın olur canım..
http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...31-koparma-hastal305287305-triktillomani.html
teşekkür ederim :) bilmiyordum böyle bir bölüm olduğunu bi bakayım barii :) ama sanki bu aralar düzeldi gibi ben saolayım
benimde ellerim hep saclarimda bazen annem hep saclarimla oynadim icin bana kiziyor.bu aliskanliktan kurtulmayi cok isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?