• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç koparma alışkanlığı

pessimisticss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
1.196
1
158
Benim soracağım soru bağımlılıktan uzak ama alışkanlık . Yakın bi arkadaşım sinirlendiğinde , üzüldüğünde ve ya ağladığında saç tellerini farkında olmadan tek tek koparıyor . Farketmeden eli direk saçlarına uzanıyor . İsteyerek yapmadığının farkındayım . Bende de var ama ben koparmıyorum ya diğer elimi tutuyorum ya da sacları döndürüyorum elim boş kalınca ama bendekinin bi zararı yok ta arkadaş rahatsız oluyor bu durumdan . Kendisi bile durduramıyorsaa .. Kızın saçları ortaokulda gürdü lise 2 ye geçti saçları azaldı resmen inceldi .. Bir öneriniz var mı?:28:

canım alsıkanlık degıl o pskolojık o bendede var :D bende tv ızlerken yada cok sınrılendım ıse hıncımı sacımdan alrım:D esım der yakında kel kalcankı koprdım uc bes tel olsa ıyı sankı sacımı taramsımda tarkdan toprlamsım gıbı :D oluor

canım alsıkanlık degıl o pskolojık o bendede var :D bende tv ızlerken yada cok sınrılendım ıse hıncımı sacımdan alrım:D esım der yakında kel kalcankı koprdım uc bes tel olsa ıyı sankı sacımı taramsımda tarkdan toprlamsım gıbı :D oluor

evet onda da öyle . peki nasıl vazgeçecek böyle devam ederse cidden kel kalır yani ? :)

psikoloğa gidecek. psikolojik, adı da saç koparma hastalığı, trikotilomani idi sanırım...

küçük yaşta sevdiği bir yakınını kaybetmekle ortaya çıkıyor...var mı böyle bi durumu

Geçmiş olsun. Bu bir alışkanlık değil esasen. Saç yolma hastalığı denilen Trikotilomani. Psikolojik ve stresten oluyor. Lisede össye hazırlanırken arkadaşlarda çok vardı. Bu davranışının altında yatan nedenleri bulmanız lazım ki çözüme gidesiniz. O aslında istemsiz farkında olmadan bunu yapıyor. Sorununu böyle dışarı atıyor yani. Yolduktan sonra yutanlar ve midelerinden kıl yumakları alınanlar var. Böyle olmadan önlem alın inşallah.

Geçmiş olsun. Bu bir alışkanlık değil esasen. Saç yolma hastalığı denilen Trikotilomani. Psikolojik ve stresten oluyor. Lisede össye hazırlanırken arkadaşlarda çok vardı. Bu davranışının altında yatan nedenleri bulmanız lazım ki çözüme gidesiniz. O aslında istemsiz farkında olmadan bunu yapıyor. Sorununu böyle dışarı atıyor yani. Yolduktan sonra yutanlar ve midelerinden kıl yumakları alınanlar var. Böyle olmadan önlem alın inşallah.

saol . ay yapmaz o kadarıda heralde ya allah korusun .ilk defa duyuyorum bu hastalıgıı .

yok ta annesi babası ayrı . ondan mıdır size??

evet canım tamamen bundan kaynaklı..

büyük ihtimalle babanın evden taşınmasıyla yaşadığı travma sebep olmuş...nasıl bu kadar eminsin diyorsan aynısı bende de oldu ve teşhis buydu...
benımde anne babam ayrı...

onunla babası hakkında konuşsan büyük ihtimalle konuşurken ya ağlar ya da gözleri dolar...

ya da tam tersi annesi gittiyse o da olabilir...

istersen bi dene farkedersin...

maalesef yutma yemede oluyor ama o ileri boyutu...

off . çok küçükken ayrılmışlar . babası gtmiş bütün sorunlarını biliyorum zaten bir tek bana açılabiliyor eskiden uzaktan görsen soğukkanlı herseyden uzak diye düşünürdüm öyleymişte pek yakınlığımız yoktu bu sene yakınlaştık . bi bakımdan ben yardımcı oldum ona .. rehberlikçi ayarladım ama benim bildiğim bazı şeyleri bile anlatamıyormus ona . engel olabilir miyiz yoksa psikiatriye gtmek zorunda mı?

Son düzenleme:
Benim soracağım soru bağımlılıktan uzak ama alışkanlık . Yakın bi arkadaşım sinirlendiğinde , üzüldüğünde ve ya ağladığında saç tellerini farkında olmadan tek tek koparıyor . Farketmeden eli direk saçlarına uzanıyor . İsteyerek yapmadığının farkındayım . Bende de var ama ben koparmıyorum ya diğer elimi tutuyorum ya da sacları döndürüyorum elim boş kalınca ama bendekinin bi zararı yok ta arkadaş rahatsız oluyor bu durumdan . Kendisi bile durduramıyorsaa .. Kızın saçları ortaokulda gürdü lise 2 ye geçti saçları azaldı resmen inceldi .. Bir öneriniz var mı?:28:

tatlım bununla ilgili psikoloji ruhsağlığı bölümünde sabit bir konu var Saç Koparma Hastalığı : Triktillomani diye.. bu sitede bu hastalıktan muzdarip pek çok arkadaş var.
istersen orayı bir incele bu dert başında olanlarla da konuşma imkanın olur canım..

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...31-koparma-hastal305287305-triktillomani.html

tatlım bununla ilgili psikoloji ruhsağlığı bölümünde sabit bir konu var Saç Koparma Hastalığı : Triktillomani diye.. bu sitede bu hastalıktan muzdarip pek çok arkadaş var.
istersen orayı bir incele bu dert başında olanlarla da konuşma imkanın olur canım..

http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...31-koparma-hastal305287305-triktillomani.html

teşekkür ederim :) bilmiyordum böyle bir bölüm olduğunu bi bakayım barii :) ama sanki bu aralar düzeldi gibi ben saolayım :D :D

Back