Aynadaki görüntün rahatsız etmiyor ve harakete geçirmiyorsa,tek çözüm psikolojik tedavi.
Baska seylere yonlendirmek gerekebilir. Örneğin ip taşı yanında onu kopar.
Lise zamanlarından beri sürekli saçımi tutup oynuyorum ve hatta kopariyorum. Bu yüzden kahkul olması gereken kısım inanılmaz kısa duruyor. Her kuaföre gittiğimde bu saçına ne olmuş böyle diye soruyor. Ailem, arkadaşlarım hatta üniversitede hocam dahi farketmisti. Bazen hiç farkında olmuyorum bazense kendimi tutamiyorum. Hele sıkıntılı iken resmen önümdeki masa bir avuç saçla doluyor. Saçlarımdan hoslanmadigim için daha fazla oynuyorum ama bu kez daha kötü oluyor. Yani tam bir kısır döngü. Bu tür bir kötü alışkanlık nasıl yenilir? Psikolog ise yarar mı? Resmen oynamaktan saçı yakacak duruma geldim. Başka önerileriniz varsa bilmek isterim
terapiye gitmeni öneririm canım kendine engel olamıyorsan.mesela ben de saç diplerimi kazıyorum kabuk oldukça kepeklendi iyice.ya da tırnaklarımı koparıyorum..bunu da konusuyorum terapistimle.muhtemelen ilgini farklı yöne yöneltmeni isteyecektir.
Peki sizin için ise yaradı mı yani tabi birden geçmesini beklemiyorum ama biraz olsun ise yaradı mı?Teşekkür ederim cevap için
evet kesinlikle işe yaradı.canım ben düzenli terapiye gitmeye çalışıyorum..farklı sıkıntılarımda vardı o tetikliyordu.muhtemelen seninde altta yatan bir durum vardır.gidersen kesinlikle işe yarayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?