Saç koparma alışkanlığı

gevheri

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2017
39
4
1
Lise zamanlarından beri sürekli saçımi tutup oynuyorum ve hatta kopariyorum. Bu yüzden kahkul olması gereken kısım inanılmaz kısa duruyor. Her kuaföre gittiğimde bu saçına ne olmuş böyle diye soruyor. Ailem, arkadaşlarım hatta üniversitede hocam dahi farketmisti. Bazen hiç farkında olmuyorum bazense kendimi tutamiyorum. Hele sıkıntılı iken resmen önümdeki masa bir avuç saçla doluyor. Saçlarımdan hoslanmadigim için daha fazla oynuyorum ama bu kez daha kötü oluyor. Yani tam bir kısır döngü. Bu tür bir kötü alışkanlık nasıl yenilir? Psikolog ise yarar mı? Resmen oynamaktan saçı yakacak duruma geldim. Başka önerileriniz varsa bilmek isterim

Aynadaki görüntün rahatsız etmiyor ve harakete geçirmiyorsa,tek çözüm psikolojik tedavi.

Baska seylere yonlendirmek gerekebilir. Örneğin ip taşı yanında onu kopar.

Aynadaki görüntün rahatsız etmiyor ve harakete geçirmiyorsa,tek çözüm psikolojik tedavi.

Aslında fena halde oluyorum. Kendimi 2 kere tutsam bu kez 3. defada yine aynı. Ana sanırım normalde de çok stresli bir insanım ben. Özgüven yok, iletişim sorunları da yaşıyorum vs belki bunlarla da alakalıdır. Sanırım tedavi mantıklı olacak. Bu şekilde çalışmak zor olacak :/

Psikolojik destek şart.Kel kalirsin yapma lütfen.Aklina gelince ellerini sıkı sıkı tut.

Tanıdığımız saçları ile başlamıştı, kaş ve kirpikle devam etti. Çok da güzel bir kadındı, kendini mahvetti. Ciddi mutsuz ve bunalımlı bir hayatı vardı, hala da aynı, kendi için bir şey yapmadan yılları geçti.
Bu bir hastalık, ilerlemeden lütfen altta yatan sebepler için tedavi görün.

Trikotillomani diye aratırsanız eğer bunun bir rahatsızlık olduğunu göreceksiniz. Tedavi olursanız hayatınız kolaylaşacaktır. Çözümsüz bir şey değil korkmayın.

terapiye gitmeni öneririm canım kendine engel olamıyorsan.mesela ben de saç diplerimi kazıyorum kabuk oldukça kepeklendi iyice.ya da tırnaklarımı koparıyorum..bunu da konusuyorum terapistimle.muhtemelen ilgini farklı yöne yöneltmeni isteyecektir.

Peki sizin için ise yaradı mı yani tabi birden geçmesini beklemiyorum ama biraz olsun ise yaradı mı? Teşekkür ederim cevap için

Hepiniz çok güzel cevaplar verdiniz ben çok teşekkür ediyorum. Ben de saçla sınırlı kalmaz diye korkuyorum. Dışardan bakan insanlar için de tuhaf bir görüntü oluyordur eminim. Sürekli saçını koparan birini görünce tabi...Ama sanırım kendi kendine geçecek bir şey değil bu

Peki sizin için ise yaradı mı yani tabi birden geçmesini beklemiyorum ama biraz olsun ise yaradı mı? Teşekkür ederim cevap için

evet kesinlikle işe yaradı.canım ben düzenli terapiye gitmeye çalışıyorum..farklı sıkıntılarımda vardı o tetikliyordu.muhtemelen seninde altta yatan bir durum vardır.gidersen kesinlikle işe yarayacaktır.

Ya benim sıkıntım çok. Hatta kucuklukten itibaren başlayan şeyler. Sanırım benim de aynı durum. Bana yardımcı oldunuz cevabınızla. Kendimi çok kötü hissediyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…