Saç Rengi ve Saç Boyama Saç kınasının rengi nasıl koyulaştırılır?

lavenderlover

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
13
0
Herkese merhaba,

Saçlarım erken beyazlamaya başladığı için doğal yöntemlerle saçımı boyamak istiyorum. Altı ay önce siyah Hint kınasını kullanmıştım. Saçlarım simsiyah oldu ve ardından normal kına ve ceviz suyu, kınanın rengini koyulaştırıcı bitkiler ekledim. Kınanın içerisine her ne kadar ceviz yaprağının kaynamış suyunu eklesem de. Saçlarımdaki beyazlar hep turuncumsu kırmızı gibi oluyor. Rastık sağlık açısından çok önerilmiyor. O yüzden rastığı hiç denemedim. Onun dışında indigo diye bir bitki varmış. Saça kına yakıldıktan sonra tekrar uygulandığında saçlar kına rengi yani turuncu gibi olmuyor ama koyu renk saç rengi oluyor. Yabancıların paylaştığı birçok vidyoda gördüm. İndigoyu çok araştırdım. Ama Türkiye'de satılmıyor. Anlamış değilim neden. Aranızda hiç indigoyu kullanan var mı ? Sizlerin önerileriniz nelerdir acaba? Kınanın rengini herhangi bir şekilde koyulaştırabilen var mı ? Şems Arslan'ın önerdiği doğal saç boyasını denemeyi düşünüyorum. Fakat onu da iki ay boyunca haftada bir ya da iki kez uygulanması gerekiyormuş. Uzun süre saçta beklediği için kına pek bir zahmetli oluyor. Eğer bu tip uygulamaları denemiş olanlar varsa neler kullandılar ve sonuçları neler oldu acaba? Cevaplarınızı bekliyorum. :KK200:

Selam lavanderlover,
Saclarim cok sevdigim dogal koyu kahve- koyu kestane tonlarinda ve degistirmek istemiyorum. Ayni dertten muzdaribim. Normal kina ile beyazlar turuncu olarak kaliyor. Bir de benim beyazlarim alnimin ortasinda ve on tarafta. Ne kadar kotu gorundugunu tahmin et. Kimyasal boya ile boyamaya devam ediyorum simdilik ama kimyasal boyadan da nefffrett ediyorum.

Turkiye de bulamayinca ben de ebay den indigo ve amla siparis ettim gelince kullanip deneyecegim. Sonuclarini paylasirim.

ah konunuzu görünce hemen atladım valla ben de günlerdir araştırıyorum konu bile açtım. özel mesaj gönderemedim size o yüzden buradan sorayım siyah hint kınası yakmayı düşünüyorum, döküyor mu? içine ek olarak bir şey katmama gerek var mı?

Kızlar çayı denediniz mi? Bir demlik koyu bir çay demleyin (Biz genelde kaçak kullanırdık). Bu çayı ve suyunu tabiki kınanızın suyu olarak kullanın. Çay normal saça sürülünce bile koyulaştırıyor malum zaten. Bunu kahveyle deneyen falan görmüştüm ama sonuç ne oldu bilmiyorum

olmuyor. rastık koydum, kına taşı koydum demli çay koydum hala turuncu ağlıcam:KK43:

ah konunuzu görünce hemen atladım valla ben de günlerdir araştırıyorum konu bile açtım. özel mesaj gönderemedim size o yüzden buradan sorayım siyah hint kınası yakmayı düşünüyorum, döküyor mu? içine ek olarak bir şey katmama gerek var mı?

Hint kinasi diye eagles marka bisey satiyorlar. Onun da icinde PPD(para-phenylenediamine) var. Dogal degil ve zararli. Tavsiye edilmiyor.
Daha fazla bilgi icin:
http://www.hennaforhair.com/ppd/

X