- 4 Şubat 2009
- 3.972
- 943
- Konu Sahibi BinbirRenk
Saçlarım uzun ve hep kaliteli ve gürdü. Her sene eylül ayında başlayıp mevsimsel olarak dökülürdü, bir süre sonra normale dönerdi. Bu yıl yine aynı zamanda başladı ama her yıkamada avuç avuç dökülmeye başladı. Yıkarken ayrı, tararken ayrı Allahım deli olacağım. Haftada 2-3 kez yıkıyorum her yıkamada sinirlerim geriliyor ağlayacak duruma geliyorum. Doğal dedikleri şampuanlar, aktardan bir sürü yağlar hiçbiri bir işe yaramadı. Geçen ay artık bir umut dr.a gittim. B vitaminli, çinko içerikli komplex bir kapsülle şampuan verdi. Kullandım bana mısın demedi. Sonra aklıma geldi geçen yıl Hataydan doğal defne sabunu siparişi vermiştik. Evde birkaç tane vardı. Bilenler bilir oradaki defne sabunları çok kalitelidir. Yüzümü yıkıyorum çok iyi geliyor. Bir de lekeli çamaşırlarda kullanıyordum. Dedim ki saçıma da iyi gelir mi? İnternette araştırdım kullananların çoğu memnun. Ben saçıma hiç sabun sürmemiştim. Hep şampuan+uçlarına krem öyle alışmış saçım. Keçeleşir şimdi dedim ama sonuçta doğal ne kaybederim dedim ve uyguladım. Doğrusu şaştım kaldım ilk yıkamada bile sadece birkaç tel saçım döküldü. Yalnız direkt saça sürülmüyor elinizde köpürteceksiniz, öyle süreceksiniz. Ben ilk sürdüğümde köpürüyor sonra masaj yaptıkça köpük gidiyor. İlk yıkamada biraz sertleştirdi. Son durulama suyuna doğal elma sirkesi koyuyorum 1 bardağa 2 yemek kaşığı kadar. Saçlarımı tararken tarak kendiliğinden gidiyor ne bir karışma ne bir keçeleşme. Henüz birkaç kez yıkamama rağmen saçlarım yumuşacık oldu ve kendine geldi. Artık sıfırladı gibi çok memnunum. Vücut şampuanını da kaldırdım defne sabunu kullanıyorum. Yalnız piyasada doğal diye satılanlara güven olmuyor. Kullanmak isteyenler mutlaka araştırsınlar doğalını alsınlar derim. Moralim düzeldi ve çözüm arayan arkadaşlarla paylaşmak istedim. Herkese sağlıklı günler dilerim.