• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesine Bir Çare, Reçete Öneriyorum!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.155
298
Merhaba arkadaşlar,
Ben de sizler gibi saç dökülmesinden muzdaribim. Her sene belli dönemlerde duşta, saç tararken tutam tutam elime gelirdi güzelim saçlarım. Onlar koptukça benim de canımdan can gidiyor tabi.
Neyse saç dökülmesiyle baş etmek için ne yaptığımdan bahsedeyim sizlere. Size şunu yapın şak diye geçecek diyemem, baştan anlaşalım. Çünkü saç dökülmesi basit gibi görünse de çok karmaşık bir sorundur. Nedenleri vardır, kansızlık, vitaminsizlik vs. gibi bir sorununuz yoksa yani iç kısımlar diyeyim böyle bir sorununuz yoksa size bazı şeyler önereceğim. Ben bu saç dökülmesiyle sadece bir şey yaparak mücadele etmiyorum. Birkaç şey diyebilirim. Hazırsanız başlıyorum.
1- Her banyo sonunda son durulama suyu olarak ısırgan ve papatya suyu kullanıyorum. Birer tutam papatyayı ve ısırganı kaynamış suyun içine atıyorum, biraz demleniyor, sonra da süzüyorum. Kaynatmıyorum arkadaşlar, sadece üzerine sıcak su koyuyorum. Bu papatya nereden çıktı, ısırganı biliyoruz diyeceksiniz, aktar papatya da yumuşatır falan deyince onu da almıştım. İkisi de ucuz zaten aktarlarda var. Miktarına gelince, kafanızı en iyi siz bilirsiniz, saçınıza hangi miktarda yetecekse öyle demleyiverin.
2-Placenta şampuan kullanıyorum, kozmetik şampuanlar iyi gelmiyor. Bu şampuan bitkisel, fakat korkmayın kazık gibi yapmıyor. Biraz diğer şampuanlara göre pahalı sayılabilir. Eczanelerde var, 30 tl kadar.
3-Ayda bir falan aklıma geldikçe de yağ sürüp bekletiyorum, maske niyetine. İşte badem yağı, hint yağı, veya işte birkaç yağın karışımından olan şişeler satılıyor aktarlarda. Onlardan saç diplerine biraz sürüp, poşetleyip 1 saat falan bekletip yıkıyorum. Bu uygulama pek düzenli değil, vaktim olursa aklıma gelirse işte.
4- Beslenmenize dikkat edeceksiniz, yumurtanızı falan yiyin günlük. Dengeli beslenin yani.

Önerilerim bunlar arkadaşlar, bunlar şıp diye keser diyemem fakat bende az çok işe yaradı. Artık normale indi dökülme hızı. Belki denemek isteyen olur. İyi akşamlar :)

Sizler hic olmazsa saclarinizin dokuldugunu fark ediyorsunuz
ben hayatimda hic dokulme sorunum olmadi...5 telden fazla dokulmez....ama ne ara inceldi saclarim anlamadim :(
Sacimin yarisi kadar sac gittigini gecen senelerde fark ettim....baya inceldi....

Sizler hic olmazsa saclarinizin dokuldugunu fark ediyorsunuz
ben hayatimda hic dokulme sorunum olmadi...5 telden fazla dokulmez....ama ne ara inceldi saclarim anlamadim :KK43:
Sacimin yarisi kadar sac gittigini gecen senelerde fark ettim....baya inceldi....
Sen de dene bu önerilerimi, belki seninkiler de çıkar?

Ben zaten 1 bucuk yildir hic bos durmuyorum hep yapiyorum biseyler....ilk olarak sac boyasindan vazgectim sonra bakim
Toparlandi ama eskisi gibi degil....buna da sukur ....
Sevindim canım, saç bir kadın için çok önemli ya. Ben de bir fayda gördüm, bunu paylaşayım, birkaç kişi daha saçlarını korumayı başarır dedim belki.

Back