Saç Bakım Ürünleri Saç dökulmesi,yipranma,matlik vs. sorunlari icin en etkili urun hangisi

Paamukk34

Papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2008
89
3
98
36
İstanbul
Merhaba kizlar ,
Aylardir forumlardan sac icin tum urunleri inceleyip bakiyorum . Ancak her yerde farkli birsey yaziyor. Hepsini denemeye kalksam sanirim omrum yetmez . :p dedim bir baslik acayim herkes kullandigini ve gercekten cok fayda gordugu urun varsa ondan alalim benim gibi sorunu olanlarda faydalansin dedim :rolleyes:
Sorunum : saclarim uzun ama mat ve asiri dokuluyor . Uclari kiriliyor genelde. Ve azciklar ince telliler bide :(
Kullanip memnun kaldigim urunler var suan ama sanirim yetersizler . Sampuanim elsev argan ,ayrica nashi argani kullaniyorum banyodan sonra cok etkili ama tek basina yetemiyo zavallim :) bide badem yagi menekse ve jojoba yagindan bi su karisimini uclarina skiyorum .
Fakat bana boyle parlaticak dokulmeyi onleyecek canlandircak ve saclarimi canlandircak urun lazim :))
Arastirmalarimda blg yagi , dabur amle,bebe yagi , avon argan , blc, mavi su, evigen bepanten icin (eczaci kullanmayi birakinca dokulur dedi ) .. vs bir suru urun var :(
Evde zeytinyagi vs karisimlarda denedim ama sactan arindirmak da zor onlari boyle bir urun olsa da her soruna yetse hayal mi bu yoksa var mi ?
Yorunlarinizi bekliyorum bayanlar:)

canım bende senin gibiydim inan ama bazı şeyleri kabullenmek lazım. 3-4 aydır saçlarımı toparlama yolundayım bende. sendeki sorunların aynısı bende de var.
1.doğal şampuanlar kesinlikle saçı uzatıyor yeni saç oluşumunu olumlu etkiliyor ama biraz saçı kurutuyor bunu kabullen
2.kozmetik içerikli şampuanlar saça sahte bir güzellik veriyor.(kremli olanlar filan)
3.eğer dökülme sorunun varsa saçı ilk olarak doğal şampuanlarla toplayabilirsin.(tresan ve otacı 10 bitkili öneririm içine de bemiks,bepanthen ve evigen ampul kır.)
4.sorunun dökülmeyse sadece dışarıdan değil içeriden yani alınabilecek bir vitamin yada hapla da desteklemek gerekiyor.
benim çözümüm tresan şampuanın içine bemiks,bepanthen,evigen ampul + dolgun gözüksün diye blendax'ın yeni bitkili şampuanı
5.haftada 1 yada 2 kere sarımsak,badem,susam,argan,çam terebentin,ısırgan yağı karışımıyla yapılan bakımı mutlaka yapmalısın.
6.saç kremi yerine saça daha doğal yumuşaklık vermekte ıslak saça sürülen gliserin gibisi yok.

yani özet önce tresanla yıkıyorum kan dolaşımı hızlanacak şekilde masaj yaparak,baş aşağı 5 dakika bekleyerek(yoksa dünyanın en iyi şampuanı olsa saç derisine nüfus etmezse hiç bir anlamı yok) sonrada blendaksla yıkıyorum inanır mısın saçlarım hem dolgun hem sağlıklı hemde çabuk uzamaya başladı.
Bu yazdığım bilgiler 4 aylık bir çok siteden yaptığım araştırma sonucudur.ben denedim etkisini fazlasıyla gördüm 2-3 ay sabredersen sende sonucunu görürsün görmezsen ben burdayım :)

Ayrıca sağlıksız saçı toparlamak uzun bir yol.bir ürün kullanayım ,fazla uğraşmayım,saçlarım hemen toparlansın .Yok böyle bir dünya sabırlı olacaksın ve memnun kaldığın yolu ne kadar çetrefilli olursa olsun bırakmayacaksın.

piyasada her marka kendini dünyanın en iyisi olarak adlandırıyor, bu yapılan kafa karışıklığı ve para tuzağından başka bir şey değil.

sana tavsiyem doğal şampuanları ve doğal yağlarla yapılan bakımı bırakma.
tek ürün kullanıp ,hiç zorluk çekmeyip ,bir anda saçın toparlanması mümkün değil.

Haklisin ama inanki ne deniyosam bir sure sonra elimde kaliyo.
Kan tahlili yapiyorum her ay hersey normal. Cildiyeci bakiyo bisey yok . Bende ne yapcagimi sasirdim .
Dokulme icin dogal sampuan olarak dfn garliyi denedim bi ara oda ilk iyidi sonra oda kervana katildi . Yillardir deniyorum boyle bisiler hep sonra sac alisiyomu ne tekrar eski haline donuyo .
Ama tresan sampuani kullanmamistim deniyim bi onu.
Bepanten bimeksi felan eczaci kullanmayi birakinca sacin dokulmeye tekrar baslar dediydi.
Bide onerebilcegin serum felan varmi

Hemen hemen bütün şampuan markalarının serumu var bebeğim ve araştırma yaptığında hepsi içinde iyi yorumlar yapıldığını görürsün.ama kaçırdığın bir nokta doğallıktan uzaklaşmak. bepanthen ,evigen v.s için eczacı bıraktığında tekrar dökülür diyor ve bunlar doğal içerikli.işin garibi onlarda satış derdine düşmüş .kendi kaç senelik eczacım bile beni direk pahalı saç ürünlerinin satıldığı reyona götürüyor,tabii evigene filan çamur atarlar çünkü ucuz .gözünü aç derim. o pahalı serumları da bıraktığında saçın tekrar aynı haline dönebilir.Ya düşünsene bunların hepsi ticari marka ve kadınların kafasını karıştırıyorlar ve içinde gerçekten iyi olan bir kaç tane var .

NE YAPARSAN YAP YOK DOĞALLIKTAN UZAKLAŞMA DERİM.Ama olur da gerçekten daha iyi bir yöntem bulursan beni de bilgilendirirsin:)

Bende dogalliktan yanayim ama iste o dogal urunu bulsam hic birakmayacagim :) tabiki guzel bir urun veya yontem bulursam hemen yazarim :)

Back
X