• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesi Sikayeti Olanlar Öncelikle Ne Yapmalıdırlar?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Asortie

bun@luzumvar..
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
9.319
604
448
39
Saç dökülmesinden şikayeti olanlar öncelikle hangi sebeple saçlarının döküldüğünü öğrenmek için bir cilt hekimine doktora başvurmalıdırlar. Yapılacak muayene ve laboratuar tetkikleri, hatta bayanlarda yumurtalık ve böbrek üstü bezi ultrasonografi ve sintigrafi tetkikleri ile en doğru sonuca ulaşılacaktır.

Saç dökülmesini önlemek için…

• Saç ve saç derisine zarar veren ürünlerden kaçınılmalıdır.
• Protein ağırlıklı besinlerin tüketimine özen gösterilmelidir.
• B grubu vitaminler (biotin ve d-pantenol) alınabilir.
• Demir ve çinko eksikliği varsa ek vitaminlerle eksiklik giderilmelidir.
• Karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden kaçınılmalıdır.
• Stresten uzak durulmalıdır.
• Sigara ve alkol kullanımı alışkanlık haline getirilmemelidir.
• Saçı her gün yıkamak doğru değildir. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamak yeterlidir. Saçları sık yıkamak, saç derisinin yağ dengesini bozar ve saçlar daha fazla yağlanır.
• Jöle kullanılmamalıdır. Jöle saçın nefes almasını önler ve dolayısıyla saç kaybına neden olur. Jöle kullanılsa bile aynı gün saçı yıkamak gerekir.
• Yüksek miktarda A vitamini alınması saç dökümünü tetikler. A vitamini alımı kesilerek bu problem çözülebilir.
• Saç derisinin kanlanmasını sağlayan damarların akışı yönünde saçlı deriye masaj yapmak saç dökülmesini önlemektedir.
yerimsenibenyerimseniben

canım çok çok teşekkürler çünkü çok doğru bilgiler vermişsin..benim de saç dökülmesi problemim var ne kullandıysam geçmedi,geçen hafta doktora gittim test yaptırdım..meğer sorun hormon ve demir eksikliğinden kaynaklanıyormuş..iğne bile verdiler düşün problem bu derecede..ben bu konudaki paylaşımlarımı yazmıştım foruma ama insanlar hala saç maskeleriyle bu probleme çözüm bulacaklarını sanıyorlar..saç dökülmesi bir sağlık problemidir ve sebebinin bulunması,sebebine göre tedavi edilmesi gerekir...tekrar teşekkürler insanları aydınlattığın içina.s

Canim Geçmiş Olsun Umrim Herşey Yoluna Girmiştir.bende Ayni Düşüncedeyim Seninle

canım bende aynı düşüncedeyim seninle umarım herşey yoluna girmiştir sende geçmiş olsun.

ben de birşey eklemek istiyorum..eskiden hergün saçlarımı toplardım hatta böyle gererek sıkı sıkı toplardım ve hergün avuçla saçım dökülürdü..hatta evdekiler şikayet ederlerdi hergün saçların yüzünden evin yerleri pisleniyor diye...

neyse saçlarımı toplamayı bıraktım ondan sonra dökülme de çok ciddi oranda kesildi...artık saçımı yıkarken bile en fazla 6- 7 tel saç dökülüyor...

ancak toplamak yüzünden aşırı gerilmekten saçımın ufak bir bölgesi döküldü ve bozuk para büyüklüğünde açıklık var oradaki saçlar yavaş uzuyor ve o boşluğu kapatamadım...onun için bana bi önerisi olan varsa lütfen yazabilir mi ?
şampuanıma saç kremime bepantene ampul kattım onlarla saçımı yıkıyorum dökülmeden yana sıkıntım yok ama boşluk kalan kısmım uzayıp da kapanmıyor öyle kalıcak diye korkuyorum....

Back