Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar sac dökülmesi nedeniyle acilan alin bölgesi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Nevincee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
327
17
46
Almanya
Merhaba kizlar,

ne zamandir saclarim cok dökülüyor, saclarim cok gürdü oysaki. simdi bir kuruluk var sanki sac tellerimde ayrica. En cok üzüldügüm olay, alnimda, daha dogrusu yan taraflarinda bir acilma farkettim, saclarimi toplayamiyorum bu yüzden , belli oluyor malesef.

Ayni sorunu yasayip bir cözüm bulabileniniz varmi aranizda?

o bölgede dökülen saclar tekrar cikarmi acaba?::44:

Böyle giderse sac ektiricem valla, arkalari bir hayli gür, ama önlerde resmen seyrelme var. ortadan ayirildiginda bisey belli olmuyor, sadece alnimin yan taraflarinda olustu bu acilma

gecmis olsun canim, ben kendi sac dokulmeme bile care bulmus degilim ama gene de bu konuyu baya arastirdigim icin nacizane fikrimi soyleyeyim. (buarada bendeki dokulme genetik)
baska bir rahatsizligin var mi yokmu ve kac yasindasin belirtmemissin ama, adet duzensizligin yada vucudunda tuylenme var mi bunlar da onemli.
oncelikle sac dokulmesinin duzeltebilen sebepleri var onlari kontrol et, mesela nedir bunlar. kan tahlili yaptir demir, biotin, cinko duzeylerin normal mi diye kontrol ettir. bunlar dusukse sac dokulebiliyor. ondan sonra bak baska bir arkadas androjen hormonu kokenli sac dokulmesi basliginda anlatmis oradaki hormonlarini kontrol ettir, 17-OH progesteron, estradiol, testosteron, DHEA-S gibi hormonlar var bunlari kontrol ettir normal mi diye. cunku bunlarin eksikliginden yada fazlaligindan dolayi sac dokulebiliyor baya. bu tahlilleri yazdirabilmen icin bi endokrinologa gitmen lazim cunku dermatologlar pek sallamiyor acikcasi.
onun disinda sac koklerine sac kremi degdirme sadece uclarina sur, dogal icerikli sampuan kullanmaya calis, icinde bitki ozleri falan olsun, bir de beslenmene dikkat et, abur cubur yememeye bol su icmeye ve protein agirlikli beslenmeye calis. umarim fayda gorursun.
gecmis olsun

canim cevabin icin cok teskr. benim yasim 32, dermataloga gitmistim ve dökülen saclar bidaha cikmaz ugrasmaya gerek yok diye cok aptalca bir sekilde konusup beni sinir etmisti, bidaha da gitmedim. ne kan tahlili ne baska bir test yapmaya gerek duymadi. vücudumda asiri tüylenme yok benim, yani normal seviyede. Adet günlerimde normal, bir sorun yasamadim yani hic.

saclarimda cok gürdü benim, malesef o gürlügü sönmeye basladi:S

birde jinekologa gidiyim diyorum, belki hormon dengemde bir düzesizlik vardir

bende de var bu sorun....yıllardır dökülüyordu saçlarım.en son pcos die bişey duydum ve vardı bu da bende..ama bende genel bi seyrelme var yanlar da açıldı..((en son cerrahpaşa da bi prof.a gittim ve kortizol yüksek çıktı ve bu da saç dökülmesi yapabilir dedi...artık tahlillleri tekrarlicam ve gideilirsem tekrar aynı doktora gidicem..umarım artık bi sonuç alabilirizzzz.tavsiyem sık sık doktora gitmeyin ki ben bunu çok yaptım.bi tane adam gibi bi doktor bulun ve ona devam edin...geçmiş olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…