Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesi arkadaşlar mutlaka okuyun!!!!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

evrenvekaran

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2012
20
18
288
41
Kızlar merhaba ,
burda çok yazı okudum ama ilk defa yazıyorum ve Allah rızası için yazıyorum.
şu anda 29 yaşındayım.esmerim 17 yaşından beri bir sarı tutkusu aldı başını gidiyor ve saçlarım sürekli röfleli gezdim bu kadar yıl.yaklaşık son 4 senedir korkunç bir saç dökülmesi yaşadım ki son 1 senedir rüyalarıma bile girer oldu duş almaktan saçımı taramaktan korkar oldum .denemediğim şey gitmediğim doktor kalmadı.troidlerime baktırdım demir çinko hapları kullandım yılan yağları ıssırgan otları kafama sürmediğim şey içmediğim hap kalmadı.hiçbiri işe yaramadı.1,5 ay önce nişantaşında bir saç akademisine gittim saçlara yakından mikroskopla bakıyorlar çok güzel bir yer.ordaki uzmanın bana söylediği şey dht denilen ve kalıtsal olan bir erkeklik hormonu bileşiminin saç köklerimi tuttuğuydu.saolsunlar bana 5.000 tl lik bir tedavi önerdiler ve arkama bakmadan kaçtım.sonrasında internetten araştırdım ve dht inhibitörü olan ne kadar ilaç ve bitki varsa listesini çıkarttım.ertesi gün eczaneden ilaçlar aldım ve son 2 haftadır saçlarım günde en fazla 4-5 tel dökülüyor ki eskiden banyodan çıktıktan sonra banyo deliği halı yıkamış gibi görünüyordu.yaptığım hata aldığım ilaçların hepsini birden kullanmak oldu çünkü saçıma şu anda hangisinin iyi geldiğini anlayamıyorum ama aldıklarımı teker teker denemeye ne vaktim ne sabrım kalmamıştı Allah korusun tekrar saç dökülmesi yaşarsam hepsini birden kullanmak zorunda kalıcam sizede hepsinin adını yazıyorum.Saw palmetto bitki ilacı-- green tea bitki ilacı --innova saç döklmesi karşıtı ilaç ve shen min ilaçlarını içtim ve aynı zamanda vichy saç dökülmesi setini kullandım ama sanıyorum işe yarayan vichy değildi çünkü daha çok yağlanma ve kaşıntı yaptı ama emin de değilim sizleri yanlış yönlendirmiyim ilk ilaçları aldığım günün ertesi sabahında hepsini birden içip kustum sonrasında ayrı ayrı saatlerde içtim bu kadar ilacı aynı anda almak iyi bir şey değil belkide saçı düzeltirken başka bir tarafı bozdum orasını Allah biliyor ama artık yüzüm gülüyor her banyoda şükrediyorum rabbime.arkadaşlar buralarda çok derman aradım sadece benim durumumda olan varsa belki bir faydasını görür yazdıklarımın başta da yazdığım gibi Allah rızası için yazdım bu yazıyı.Hepiniz Allah'a emanet olsun.ihtiyacı olan herkese derman versin rabbim..

peki canım saçlarında seyrelmede varmı?sanırım bendede dht denilen şeyden var.tepe bölgem seyreliyo gittikçe.henüz doktora gitmedim.acaba bu kullandığın ilaçların zararları varmıdır?saçlarımın geri çıkmasını istiyorum :43:

Kızlar merhaba ,
burda çok yazı okudum ama ilk defa yazıyorum ve Allah rızası için yazıyorum.
şu anda 29 yaşındayım.esmerim 17 yaşından beri bir sarı tutkusu aldı başını gidiyor ve saçlarım sürekli röfleli gezdim bu kadar yıl.yaklaşık son 4 senedir korkunç bir saç dökülmesi yaşadım ki son 1 senedir rüyalarıma bile girer oldu duş almaktan saçımı taramaktan korkar oldum .denemediğim şey gitmediğim doktor kalmadı.troidlerime baktırdım demir çinko hapları kullandım yılan yağları ıssırgan otları kafama sürmediğim şey içmediğim hap kalmadı.hiçbiri işe yaramadı.1,5 ay önce nişantaşında bir saç akademisine gittim saçlara yakından mikroskopla bakıyorlar çok güzel bir yer.ordaki uzmanın bana söylediği şey dht denilen ve kalıtsal olan bir erkeklik hormonu bileşiminin saç köklerimi tuttuğuydu.saolsunlar bana 5.000 tl lik bir tedavi önerdiler ve arkama bakmadan kaçtım.sonrasında internetten araştırdım ve dht inhibitörü olan ne kadar ilaç ve bitki varsa listesini çıkarttım.ertesi gün eczaneden ilaçlar aldım ve son 2 haftadır saçlarım günde en fazla 4-5 tel dökülüyor ki eskiden banyodan çıktıktan sonra banyo deliği halı yıkamış gibi görünüyordu.yaptığım hata aldığım ilaçların hepsini birden kullanmak oldu çünkü saçıma şu anda hangisinin iyi geldiğini anlayamıyorum ama aldıklarımı teker teker denemeye ne vaktim ne sabrım kalmamıştı Allah korusun tekrar saç dökülmesi yaşarsam hepsini birden kullanmak zorunda kalıcam sizede hepsinin adını yazıyorum.Saw palmetto bitki ilacı-- green tea bitki ilacı --innova saç döklmesi karşıtı ilaç ve shen min ilaçlarını içtim ve aynı zamanda vichy saç dökülmesi setini kullandım ama sanıyorum işe yarayan vichy değildi çünkü daha çok yağlanma ve kaşıntı yaptı ama emin de değilim sizleri yanlış yönlendirmiyim ilk ilaçları aldığım günün ertesi sabahında hepsini birden içip kustum sonrasında ayrı ayrı saatlerde içtim bu kadar ilacı aynı anda almak iyi bir şey değil belkide saçı düzeltirken başka bir tarafı bozdum orasını Allah biliyor ama artık yüzüm gülüyor her banyoda şükrediyorum rabbime.arkadaşlar buralarda çok derman aradım sadece benim durumumda olan varsa belki bir faydasını görür yazdıklarımın başta da yazdığım gibi Allah rızası için yazdım bu yazıyı.Hepiniz Allah'a emanet olsun.ihtiyacı olan herkese derman versin rabbim..

ben de şu an 18 yaşındayım. 2 sene önce saçıma oksijenli su sürmüştüm. sürdükten 5-6 ay sonra saçlarım döküldü; 1 yıkayışta. ensedeki saçlarım tarakta kaldı resmen sonra kenarlardan önlere doğru her yerden dökülmeye başladı. ilk defa saçlarımın kökten döküldüğünü görüyordum ( hep kırılarak dökülürdü). azala azala bitcek neredeyse ya :43: ben de doktora gitmiştim o zaman ama oksijen yüzünden döküldüğünü sanmadığım için söylememiştim doktor da kan tahlili yaptırdı çinkom biraz eksikmiş o yüzdendir dedi bir de benim kuruntu yaptığımı söyledi, sanki saçlarım dökülmemiş de ben öyle sanıyorumuşum gibi. ilaç kullandım saç losyonu falan. badem yağı yılan yağı bir işe yaramadı. sonuçta bu oksijenli su saçlarımı yaktıysa ne yapmalıyım ben şimdi. haziranda mezuniyetimiz var saçlarımı kestirmek de istemiyorum.:43:

Benimde çok kalın telli ğür saçlarım vardı 1,5 sene öncesine kadar, hayatımda saç sorunu nedir bilmezdim şampuanıma bile dikkat etmezdim doğaldı zaten ğerekte yoktu

Kuaförde röfle yaptırırdım asla yıpranma nedir bilmezdim aklıma bile ğelmezdi buaraya üye oldum meğer neler oluyormuş keşke önceden okusam bilseydim kuaför bozuntusu saiyah saçım orıelden yaktı ya ne olursa olsun saçlarım çok ğüçlüydü

DÖKÜLME başladı ve yerine çıkmıyor ki saçlarım azaldı doktorlara ğittim çinko, b vitamini hepsini içtim ama tamamda benim saçlarım bu olaydan sonra oldu ya neden düzelmiyor 1, 5 sene bu yapısımı bozuuldu acaba saç tellerimde inceldi

Ğeçen ğün başka doktora ğittim tahlillerim hepsi temiz , innova verdim numunelik dene bir dedi beğenirsen al dedi yan etkileride oluyormuş hastalar miğde ağrısı karın ağrısı yapmış demiş

ŞAŞIRDIM NE YAPACAM PSKOLOJİM ALTÜST , başkasına normal ğeliyor saçlarım ama ben bilmezmiyim saçımı

aynennn ya. gayet normal saçların diyorlar bi de. sanki biz bilmiyoruz kendi saçımızı :43: offff napıcaz yaa eski haline dönmesini o kadar çok istiyorum ki:43:

saçlarımda korkunç seyrelme oldu güneşin altında gezmekten korkar oldum ayna gibi saç derim parlıyordu :(( içtiğim ilaçlar herhangi bir yan etki göstermedi ama tabi kapalı birer kutuyuz kötü bir etki yaptıysa Allah bilir.şimdilik hiç bir şikayetim yok 1 aydır kullanmıyorum ve saç dökülmesi kesinlikle kesildi Allah'ıma şükürler olsun

benimde saçlarım öyle bir dökülüyorki banyodan hüzünle çıkıyorum bütün saçım yerde. 4 aylık bebeğim var ondandır diyorlar ama çok üzülüyorum...

arkadaşlar herkesin saç dökülmesi farklı sebeplerden kaynaklı.benim kansızlıktandı 1 aydır kan ialçlarımı ve solgarın snh ını kullanıyorum allaha şükür durdu devam edicem saçlarım eski haline dönene kadar.en önemli,side biraz takmamak gerekiyo zor ama biz taktıkça stresten dökülme daha da fazlalaşıyo.

Benimde çok kalın telli ğür saçlarım vardı 1,5 sene öncesine kadar, hayatımda saç sorunu nedir bilmezdim şampuanıma bile dikkat etmezdim doğaldı zaten ğerekte yoktu

Kuaförde röfle yaptırırdım asla yıpranma nedir bilmezdim aklıma bile ğelmezdi buaraya üye oldum meğer neler oluyormuş keşke önceden okusam bilseydim kuaför bozuntusu saiyah saçım orıelden yaktı ya ne olursa olsun saçlarım çok ğüçlüydü

DÖKÜLME başladı ve yerine çıkmıyor ki saçlarım azaldı doktorlara ğittim çinko, b vitamini hepsini içtim ama tamamda benim saçlarım bu olaydan sonra oldu ya neden düzelmiyor 1, 5 sene bu yapısımı bozuuldu acaba saç tellerimde inceldi

Ğeçen ğün başka doktora ğittim tahlillerim hepsi temiz , innova verdim numunelik dene bir dedi beğenirsen al dedi yan etkileride oluyormuş hastalar miğde ağrısı karın ağrısı yapmış demiş

ŞAŞIRDIM NE YAPACAM PSKOLOJİM ALTÜST , başkasına normal ğeliyor saçlarım ama ben bilmezmiyim saçımı

canım ya senin yazını okurken bi an benden bahsediyormuşsun gibi geldi aynı şeyler benim başıma da geldi maalesef ben ilaç kullanmadım doktora da gitmedim ama bıktım bu saçlarımın dökülmesinden röflemi kapatmak için siyaha boyattım boyatmaz olaydım nerde o gür kalın telli saçlar hem yıprandı hem de aşırı dökülüyo tararken ağlıyordum resmen annemin tavsiye üzerine bildiğin hamur mayası ile saf zeytinyağını macun kıvamına getirip saç diplerime sürmeye başladım 2o dk bekletip sabunla yıkadım sampuan kullanmadım 2 hafta 3 günde bir devam ettim inan çok ciddi faydasını gördüm tabii benim saçlarım çok kuru bu önemli yağlı saçlara iyi gelmiyo çünkü .2 hafta sonunda dökülme nerdeyse kalmadı ama sabun sertleştirdi ben de son olarak badem yağı sürdüm şimdi saçlarım yumuşak ve dökülmüyo tavsiye ederim.

bence her duydugunuza inanmayin..ya doktora sorun yada bilmeden farkli farkli seyler uygulamayin..benimde sacim dökülüyor..ama fazla deil..zaten saclarim kalin oldugu icin fazla fark edilmiyor..ben ama cok düzlesdiriyorum...insanin sac dökülmesi gayet normal bir durum tabi fazla dökülürse iyi deil..ama simdi hangi kiza sorsak benim sacim cook dökülüyor der...cok sizin icin nekadar?bazi leri icin günde 50tel bazileri icinse 200 den fazla.....günde 100 tel normalmis...

bayanlar merhaba,

benim eniştem yaşlarında filan ve saçları dökülüyordu bitki derman kullandı tv den duymuş. ama ilk kullanımda tüm seti almanız lazım ve kullanım talimatlarına uymanız gerek yararını görmüştü. saçlarım gürleşti filan dedi. ama ilk set olarak aldığınızda fiyatı biraz tuzlu olabilir biz 2009 yılında 250 tl vermiştik sanırım. bir deneyin isterseniz

şu aralar saç dökülmesi yaşayan var mı? benm 15 gündür falan dökülüyr aynı durumda olan var mı mevsimsel olabilir mi?

saç o kadar önemlidirki bi bayanda arkadaşlar herkese geçmiş olsun ilk önce sunu belirtiyim saç kökü ilk içden kuvvetlenir bunun için 2 yol var ya ilaç destek yada doğal destek hangisini isdiyorsanız onla başlayın bende eskiden vardı sorun ilaçlar doktorlar çare olmadı doğallıkda buldum mesela daha sonra dışdan takviye buda ilaç yada doğal yollar olabilir bunuda siz seçin ama sunu belirtiyim ilaç tedavisi anlıkdır bırakılınca eskiye dönüş büyük ihtimal birde içinizdeki sıkıntıyı stresi atmanız sart ben uyguladığım kürü anlatayım başarılıda olmuşdu hala iyi seneler geçdi sadece mevsimsel dökülme yada rahatsızlanırsam artıyo buda normal

ilaçlar kullandım kar etmedi bu konuda yazmıyorum doktorlara bırakın durumunuzu
eğer doğal yollardan denemek isdiyorum diyorsanız

içden destek polen yemeniz bitki çayları içmeniz en önemli kural dışdan takviye oalarak hala kullanırım bu kürleri şampuanlar boş işler sadece şampuanla saç dökülmem durdu diyenlere zaten dökülmenin durucağı varmış diyorum etki etmesi %5 dir bakım yağları saç için ısırgan zeytinyağı sarımsak karanfilli su bunlar çok etkili uzun süre kullanırsanız bemiks evigen bepantene bunlarda yararlı hala ısırgan suyu yaparım karanfili kullanırım haftalık maske bakımı yaparım memnunumda ilk önce kendinizi araşdırın saçınızın durumunu yağlımı kurumu ona göre destek alın ama gün içinde polen yiyip çay içip bakım yapıldımı 1 hafta sonra aynaya geçin farkı siz görün inş. herkes çözümünü bulur unutmayın bir ölüme çare yokdur gerisini illaki sabırla beklerseniz alırsınız:16::16::16::16::16:

Hanımlar bende sizinle aynı derdi paylaşıyorum. Bebekliğimden beri saçlarım hep azdı hiç bir zaman gür ve kalın saçlarım olmadı ama diplerimde açıklıkta yoktu. Son 1 yılda çok fazla dökülmeye başladı ve bazı bölgelerim kelleşmeye başladı. Daha önce saç dökülmemi çinko hapı ve organicum şampuan ile durdurabilmiştim ama bu sefer hiç bir şey fayda etmedi.Hormanlarımda falanda sorun yok çok şükür en büyük sebebin stres olduğunu düşünüyorum. Çok zor zamanlar yaşadım çünkü son 1 yılda. 1 hafta önce donanımlı, eğitimli çalışanların olduğu bir eczaneye gittim (tavsiye üzerine). Bir sürü tedavi ürünü verdi. İlk etapta yoğun olarak tedavi uygulayacağız sonra azaltacağız dedi. Ürünleri size tek tek yazıyorum. Biraz pahalıya mal oldu ama inşallah işe yarar.
-PRIORIN HAP
-ROGAN SPREY (minoxil ile aynı ama eczacı bunu yapan firmanın daha iyi olduğunu söyledi)
-VICHY AMPUL SET( sadece bir kutu kullanıcam süreci hızlandırmak için)
-PRIORIN ŞAMPUAN
-DUCRAY KELUAL (saç dökülmesi için değil bu saç derimdeki kuruluk ve tedavi için)

Sonucu sizlerle tekrar paylaşırım. :49:

Back