Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülme problemimi çözemedim

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

semra14

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
9
0
36
Bolu
8 senedir saçlarım dökülüyor ama öle yoğun bir dökülme değil yoğun derken alın ve tepe bölgelerimde baya açılma oldu ama saçlarım her taradığımda dökülen saç sayısı günlük 20 yada 30 dur dökülen saçların yerine çıkan saçlarda çok zayıf ve cansız çıkıyor aynada baktığımda sanki sinsi bir saç dökülmem var yavaş ilerleyen doktorada gittim hormonlarımada baktılar testte yaptılar hiç bişey çıkmadı stresten dendi öle olsa avuç avuç dökülür. Bir ara bioxcin kullandım iyi gelmiş saçım birazcık toprlamıstı sanki yine bu aralar daha fazla açılma oldu gibi bu konuda ne yapabilirim yaşım daha 29 :(( kafama takmıyorumda biliyorumki stresten taktıkça daha çok dökülecek ama artık gerçekten yoruldum sırf saçlarım gür gözüksün diye saçımı ten rengine yakın rege boyatıyorum iyi oluyor ama yaglandıgında aynı aşırı yağlı ayrıca 1 günde yağlanıyor sanki yoğun yağ salgılıyor saçım bu durumuma yardımcı olmanızı istiyorum :(((

8 senedir saçlarım dökülüyor ama öle yoğun bir dökülme değil yoğun derken alın ve tepe bölgelerimde baya açılma oldu ama saçlarım her taradığımda dökülen saç sayısı günlük 20 yada 30 dur dökülen saçların yerine çıkan saçlarda çok zayıf ve cansız çıkıyor aynada baktığımda sanki sinsi bir saç dökülmem var yavaş ilerleyen doktorada gittim hormonlarımada baktılar testte yaptılar hiç bişey çıkmadı stresten dendi öle olsa avuç avuç dökülür. Bir ara bioxcin kullandım iyi gelmiş saçım birazcık toprlamıstı sanki yine bu aralar daha fazla açılma oldu gibi bu konuda ne yapabilirim yaşım daha 29 :(( kafama takmıyorumda biliyorumki stresten taktıkça daha çok dökülecek ama artık gerçekten yoruldum sırf saçlarım gür gözüksün diye saçımı ten rengine yakın rege boyatıyorum iyi oluyor ama yaglandıgında aynı aşırı yağlı ayrıca 1 günde yağlanıyor sanki yoğun yağ salgılıyor saçım bu durumuma yardımcı olmanızı istiyorum :(((

öyle muzdaribim ki kardeş dökülmesinden inceliğinden kırıklarından :( doğru beslenmiyorum dengesizim bu konuda,yağdır ampüldür zahmetli geldi öğrenciyim ve her bittiğinde hemen alamıyorum ara verince düzensiz oluyo zaten yap 3-5 saat bekle yıka uğraşamadım etkisini de görmedim zaten ,sarımsak şampuanı aldım işe yaramadı sanki şimdi ısırganın suyunu kullanıyorum ama dökülmelerim devam ediyo sertleştirir demişlerdi benim saçlarım sertleşmedi bilmiyorum ya artık umudumu o kadar kaybettim ki bu konuda tek istediğim kalın gür uzun saçlara sahip olmaktı onu da beceremedim olmuyo bilmiyorum bunalıma girdim zaten anlaşılıyodur umutsuzluğumdan :(

Selam kızlar , kısa ve öz yazayım . Sizin gibi bir kızcağız vardı forumda dert yanan resim de eklemişti seyrek baya saçları , daha sonra bu sizlerle paylaşacağım kürü uygulamış , yazan kıza da durdu dökülmem allah razı olsun falan diyordu . Ondan sonra baya insan denemiş hepsi memnun kalmış .
Özetle ; 1/2 lt suya bir avuç karanfili atıyoruz , 1 2 gün bekletiyoruz karanlık bir yerde mümkünse . O su ile saçlarımızı tarıyoruz diplerine bastırarak , amaç diplere ulaşması . Dökülmeyi azaltıyor gürleşmede etki ediyor

merhaba benimde saçlarım bir ara çok dökülüyordu minoxille beraber hazırladığım losyonu kullandım epey toparladı saçlarım çıktı ama 7-8 aydır uyguluyorum dökülmem durmuştu şimdi az az dökülmeye başladı aslında dökülen miktar çok değil ama ince telli saçlarım ve az olduğu için azda olsa insan kötü hissediyor istiyorsunki hiç yada birkaç tel dökülsün neyse çok araştırdım ben birçok şey denedim en etkili yöntem bence bu buna benzer bir uygulama da saç mezoterapisi o da dökülmeyi durdurup yeni saçlar çıkarttı bende benim kullandığım yöntemin linki http://www.kadinlarkulubu.com/sac-d...un-deneyimler-sonucunda-sonunda-basardim.html

öncelikle teşekkür ederim konuya cevap yazan arkadaşlara.Bazen dışarı dahi çıkasım gelmiyor saç dökülmem yüzünden saçlarım düz ayrıca kıvırcık olsa bir nebze kabarıp azda olsa gür gösteriri üstüne üstlük yağlanıyor bir günde kafama yapışıp saçlarım açılıyor bariz.Piyasaya garantili bir ilaç çıksa saç çıkartan nekadar pahalıda olsa alıcam .Bayan için bence dış görünüşte en önemli saçtır. Bazen 8 sene önceki fotolarıma bakıyorum üzülüyorum saçlarım resmen 3 te2si gitmiş 3 te 1 i kalmış okdar cok sey arastırdımki saç dökülmesi hakkında internette belkı hergun bakıyorum gelişmeler var diye :(( Benim günlük yaşantımıda etkiliyor kendime olan özgüvenimi kaybetmeme neden oluyor. Arkadaslar devamını bekliyorum bu konuda sonuç alabileceğim şeyler vardır inşallah. Şimdiden Allah razı olsun.

öncelikle teşekkür ederim konuya cevap yazan arkadaşlara.Bazen dışarı dahi çıkasım gelmiyor saç dökülmem yüzünden saçlarım düz ayrıca kıvırcık olsa bir nebze kabarıp azda olsa gür gösteriri üstüne üstlük yağlanıyor bir günde kafama yapışıp saçlarım açılıyor bariz.Piyasaya garantili bir ilaç çıksa saç çıkartan nekadar pahalıda olsa alıcam .Bayan için bence dış görünüşte en önemli saçtır. Bazen 8 sene önceki fotolarıma bakıyorum üzülüyorum saçlarım resmen 3 te2si gitmiş 3 te 1 i kalmış okdar cok sey arastırdımki saç dökülmesi hakkında internette belkı hergun bakıyorum gelişmeler var diye :(( Benim günlük yaşantımıda etkiliyor kendime olan özgüvenimi kaybetmeme neden oluyor. Arkadaslar devamını bekliyorum bu konuda sonuç alabileceğim şeyler vardır inşallah. Şimdiden Allah razı olsun.

manyak olmak üzereyim bu saç yüzünden belki de oldum bilmiyorum! ha bi dökülme mintiklediğimin saçı ya bi dökülme ne varda dökülüyon ya ne var ne ne ha bi dur durduğun yerde değil mi yooook illa pisikopat edicek beni illa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ağlamak istiyorum artık oturup ağlamak istiyorum ısırganın suyunu kullanıyorum ilk denemede farkı göreceksin! nerde gördüm 4.kullanışım hala tık yok niye bende olmuyo ey cemati müslimin niye bende olmuyo niye hala dökülüyo bu bilmem nesini bilmem ne ettiğiminin saçı :( :(

Kızlar , anladım üzülüyorsunuz size çözüm sunuyorum benim uyguladığım kürü deneyebilirsiniz faydasını göreceksiniz ağlayıp sızlanmakla olmaz malesef . Anlıyorum sizi benim de benzer şikayetlerim var. Kozmetiklerden , reklam marka veren önerilerden kaçının .

manyak olmak üzereyim bu saç yüzünden belki de oldum bilmiyorum! ha bi dökülme mintiklediğimin saçı ya bi dökülme ne varda dökülüyon ya ne var ne ne ha bi dur durduğun yerde değil mi yooook illa pisikopat edicek beni illa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ağlamak istiyorum artık oturup ağlamak istiyorum ısırganın suyunu kullanıyorum ilk denemede farkı göreceksin! nerde gördüm 4.kullanışım hala tık yok niye bende olmuyo ey cemati müslimin niye bende olmuyo niye hala dökülüyo bu bilmem nesini bilmem ne ettiğiminin saçı :( :(
canm ramazan ayındayız evinizde hurma bulunur belki. Bu hurmadan yatarken 2 adet yiyip uyu. Bana baya iyi gelmişti. Saç dökülmesine karşı iyi gelen bir besin. Umarım faydası olur sana da.

BEN ısırgan otnu denedim 3-4sene önce bahçemizde taze ısırgan otu vardı onları toplayıp meyve sıkacağından suyunu çıkarıp saçıma sürüyordum bu ısırganda saç dökülmesinde etkili olan dht yi bloke etme özelliği var bu yüzden dökülmeyi engelliyor fakat taze ısırgan bulmak zor aktarda ısırganotu kurutulmnuş olarak satılıyor baştan onu denemiştim az biraz bir faydası oluyor sonra ısırganın farklı yöntemlerle tazeykenki faydaları yokolmadan işlemlerle satılan bir sıvı halini almıştım onunda faydalı olup olmadığını anlamadım ısırgan kullanacaksan tazesinin suyunu çıkarıp kullan o da zaten çok az birşey çıkıyor onu yarım çay bardağı suyla sulandrıp saçını duruladıktan sonra en son saçına sür bu saçını parlaklaştırırda

ısırgan suyunu deneyen yok mu peki? hiç mi yok biraz bile mi?

bak paran varsa saç mezoterapisi yaptır 2 hafta içinde saçların çıkmaya başlıyor şimdi oluyor saç mezoterapisinde saç diplerine ilaçları minik iğneyle enjekte ediyorlar ilk başta 1 ay boyunca haftada bir seans uygulanıyor benim yaptırdığımda 10 seansı 1000tl gibi bir rakama yaptırmıştım 1 ayın sonunda 2 haftada 1 e düşüyor 1 ayda 2 haftada 1 devam ediyorsun seanslara sonra da ayda 1 e düşüyor bu 10 seanslık paketim bittikten sonra bana aylık maliyeti 100 tl oluyor fakat bence bana ayda 1 yapılan seans yeterli gelmedi yada yanında saçı besleyici vitamin takviyesi alınması gerekebilir fakat saç köklerin canlı ise işe yarıyor gerçekten ama diyelim bu mezoterapiyi bıraktın yavaş yavaş yine eskisi gibi olmaya başlıyor paran varsa başla derim ayda bir seanslık döneme girdiğinde yeterli gelmezse 3 haftada 1 yada 2 haftada bir yaptırırsın

saç dökülmesi sorunlarına kesinlikle en etkili ve kmutlaka olumlu sonuç alacağın yöntem saç mezoterapisi.Bende neredeyse kelleşmeye giden saç dökülmesi sorunum nedeniyle psikolojim bozulmuştu ve çok fazla doktora gittim hatta yurt dışı seyahatlerimde bile ilk araştırdığım şey buydu ve doktor bulup gidiyordum.Araştırmalarım ve aldığım tavsiyeler sonucunda Dr.KEREM BAYKAL'ı buldum.Uyguladığı saç mezoterapisi ve ilaç tedavisi sayesinde saçlarımın dökülmesi tamamen durduğu gibi dökülen saçlarımın yerine de çok daha sağlıklı ve gür saçlarım çıktı.Resmen kurtarıcım oldu Kerem bey , kesinlikle tavsiye ederim.
kendisine Lifemed - Çiftehavuzlar daki kliniğinden ulaşabilirsin.

arkadaşlar saçımız dökülüyor doktora gidiyoruz tahliller yapılıyor sonuç yok herşey normal diyor vitamin hapı yada şampuan yazıyor gönderiyor stresten dökülüyor falan bişeyler söylüyorlar fakat çözüm yok bu durumdan muzdarip birçok kişi var ben şöyle düşünüyorum araştırıyoruz onu deniyoruz bunu deniyoruz sonuçta genetik olarak yada stresten dökülüyor saçlarımız dökülmesin diye denediklerimizin yanında eğer stresten dökülüyorsa stresin kaynağını bulup onu düzeltmeye de yönelmeliyiz. benimde zor dönemlerim oldu ve biliyorumki saçlarımın dökülmesinde çok önemli bir payı var diyeceksinizki ne yapacağız sorunlar öyle hadi çözelim deyince çözülmüyor doğru öyle ama sonuçla zamana ihtiyacımız var bu arada da olan bizim saçlara oluyor ben bu dönemde dr a gittim bana antidepresan yazdı bunu kullandım bir nebze de olsa beni rahatlattı eğer böyle bir probleminiz olduğundan şüpheleniyorsanız dr a gitmenizide öneririm antidepresanların yanetkileri var diyeceksiniz ama şöyle birşey 1000 kişiden bir kişide o yan etki görülse bunu reçeteye yazmak zorundalar ve bi yerde şuna bakmak lazım getirisi götürüsünden fazla mı

BEN ısırgan otnu denedim 3-4sene önce bahçemizde taze ısırgan otu vardı onları toplayıp meyve sıkacağından suyunu çıkarıp saçıma sürüyordum bu ısırganda saç dökülmesinde etkili olan dht yi bloke etme özelliği var bu yüzden dökülmeyi engelliyor fakat taze ısırgan bulmak zor aktarda ısırganotu kurutulmnuş olarak satılıyor baştan onu denemiştim az biraz bir faydası oluyor sonra ısırganın farklı yöntemlerle tazeykenki faydaları yokolmadan işlemlerle satılan bir sıvı halini almıştım onunda faydalı olup olmadığını anlamadım ısırgan kullanacaksan tazesinin suyunu çıkarıp kullan o da zaten çok az birşey çıkıyor onu yarım çay bardağı suyla sulandrıp saçını duruladıktan sonra en son saçına sür bu saçını parlaklaştırırda

kuru ısırgan otu kullanıyorum kaynanmış suya atıyorum 4 dakka kaynatıyorum altını kapatıyorum 10dakka ağzı kapalı bekletiyorum sonra banyo tasına alıp ılımaya bırakıyorum saçlarımı kazık gibi yapıyo geçtim orasını dökülmesini engellesin saç çıkarsın kalınlaşsın kendine gelsin ya saç demeye bin şahit ister kırık yıpranmış incecik telefon kablosu gibi felaket halde, ben devam ediyim mi bırakıyım mı napıyım ne kadar sürede belli eder ki bu kendini? şu ara fırsatım da olmadı 2sefer banyo yaptım kullanmadım bu 2 seferde, ısırgan tohumu yağıda var hiç açılmadık onu da kullanıyım mı peki? 0 1000tl.lik şeye imkanım yok çünkü üniversite öğrencisiyim :( :(

söylediğim gibi kuru ısınganın çok az faydası oluyor sende memnun kalmamışsın madem kullanma o zaman şöyle yapabilirsin bepanhen ve evigen ampulden 1 er şişe şampuanına kır eğer yapabilirsen haftada 2 kez bu 2 ampulü karıştırıp saç diplerine sür bu daha çok fayda eder birde saçların neden dökülüyor vit.eksikliğinden yada kanın az olduğu içinse vitamin yada kan yapıcı besinler tüketmende fayda eder

kuru ısırgan otu kullanıyorum kaynanmış suya atıyorum 4 dakka kaynatıyorum altını kapatıyorum 10dakka ağzı kapalı bekletiyorum sonra banyo tasına alıp ılımaya bırakıyorum saçlarımı kazık gibi yapıyo geçtim orasını dökülmesini engellesin saç çıkarsın kalınlaşsın kendine gelsin ya saç demeye bin şahit ister kırık yıpranmış incecik telefon kablosu gibi felaket halde, ben devam ediyim mi bırakıyım mı napıyım ne kadar sürede belli eder ki bu kendini? şu ara fırsatım da olmadı 2sefer banyo yaptım kullanmadım bu 2 seferde, ısırgan tohumu yağıda var hiç açılmadık onu da kullanıyım mı peki? 0 1000tl.lik şeye imkanım yok çünkü üniversite öğrencisiyim :( :(

söylediğim gibi kuru ısınganın çok az faydası oluyor sende memnun kalmamışsın madem kullanma o zaman şöyle yapabilirsin bepanhen ve evigen ampulden 1 er şişe şampuanına kır eğer yapabilirsen haftada 2 kez bu 2 ampulü karıştırıp saç diplerine sür bu daha çok fayda eder birde saçların neden dökülüyor vit.eksikliğinden yada kanın az olduğu içinse vitamin yada kan yapıcı besinler tüketmende fayda eder

ampuller badem çam terebntin hiny yağını karıştırıp 3-4 saat bekletiyodum bu kış ama kalınlaşmasına hiç bi etkisi olmadı sadece uzattı uzadıkça inceldi bi ara düğünlere filan çok gittim maşa filan derken kırıldı b vitamini eksikliğim var doktora gitmedim vitamin hapı için ama belli ediyo kendini derilerim soyuluyo biraz, tırnaklarım kırılıyo saçlarım dökülüyo, ısırgan çayı içsem başka yerlerimden tüy çıkar mı diye korkuyorum bide herkes içemiyomuş sanırım o sıkıntıda var sadece şampuana kırabilirim çünkü diplere sür beklet vaktim yok bu sene son senem,şampuana kırdığımda kalınlaştırmıyo işte kabartıyo bide uzatıyo ben gürleştirsin de istiyorum :( :(

canım b vitamini eksikliğin olduğunu düşünüyorsan tahlillerini yaptır bu saç dökülmesi yapıyor ve çözümü de basit hap alacaksın ısırgan otu tüylenme yapmıyor canım

ampuller badem çam terebntin hiny yağını karıştırıp 3-4 saat bekletiyodum bu kış ama kalınlaşmasına hiç bi etkisi olmadı sadece uzattı uzadıkça inceldi bi ara düğünlere filan çok gittim maşa filan derken kırıldı b vitamini eksikliğim var doktora gitmedim vitamin hapı için ama belli ediyo kendini derilerim soyuluyo biraz, tırnaklarım kırılıyo saçlarım dökülüyo, ısırgan çayı içsem başka yerlerimden tüy çıkar mı diye korkuyorum bide herkes içemiyomuş sanırım o sıkıntıda var sadece şampuana kırabilirim çünkü diplere sür beklet vaktim yok bu sene son senem,şampuana kırdığımda kalınlaştırmıyo işte kabartıyo bide uzatıyo ben gürleştirsin de istiyorum :( :(

canım b vitamini eksikliğin olduğunu düşünüyorsan tahlillerini yaptır bu saç dökülmesi yapıyor ve çözümü de basit hap alacaksın ısırgan otu tüylenme yapmıyor canım

tahlil yaptırmak için zamanım olmadı yaz okulu, vize, bayram şimdide finallerim başladı 1 hafta daha beklemem gerekicek aile hekimine gitmem için :( :(

ya bide 5er tane bepanthen evigen bemiks atsam şampuanın içine iyi gelir mi ki ya en azından u zamasına kestirmeyi düşünüyorum artık :) :(

bilmiyorum ama 5 er tane atarsan şampuanun yağlanır bence saçını yıkadığında saçında yağlı kalır bence toplamda en fazla 4 ampul koy zaten bemikle bepanthen ikisi de aynı b vitamini yani ikisinden birini kullan yanındada evigen yani e vitamini 2 şer yada 1 er ampul koy ya canım b vitaminin eksik olduğunu düşünüyorsan ben olsam vitamin takviyesi alırdım normalde tabiyki dr a gidip kullanmak gerek ama şöyle düşünüyorum kendim içinde öyle yapıyorum saçlarım dökülüyor ve bu beni üzüyor bende vitamin alıyorum zararı varsa da saçımın dökülmesinin bendeki etkisinden daha fazla olduğunu düşünmüyorum bu yüzden bende genelde b12 eksikliği de oluyor genelde aklıma geldikçe b12 vitamini alıyorum arada tahlilde yaptırıyorum

ya bide 5er tane bepanthen evigen bemiks atsam şampuanın içine iyi gelir mi ki ya en azından u zamasına kestirmeyi düşünüyorum artık :) :(

Back