nette bir yerde bu yazıyı buldum:
Peki ben bu dertten -belki de şimdilik- nasıl kurtuldum.?
1) Sabun, deterjan (her türlü bulaşık ve çamaşır deterjanı) ndan uzak durdum.(mümkün olabildiğince)
**seboreik dermatit egzama ya özgü sabunlar var (internette çeşitli siteler satıyor birde bazı eczahanelerde var) alın küçük parçalar halinde yanınızda bulundurun gittiğiniz yerde de kullanın. Olmadı bulamadınız ise bebe sabunları kullanın. Kesinlikle normal (hatta doğal sabun tam bir facia) sabundan uzak durun elinize, saçınıza ve vucudunuza sürmeyin. Benden söylemesi !
2) ınanmayacaksınız belki ama , -ki ben hala inanabilmiş değilim çünkü- (ve kesinlikle bu bir reklam değil) CLEAR FOR MEN adlı şampuanı kullanın (lacivertimsi bir kutusu var.) . Ben kullandığım günden bu yana saç diplerimde en ufak bir seboreik dermatit belirtisi görmedim inanın bana. (herkeste aynı etkiyi yapar mı elbette ki bilemem.) olmadı bulamadı iseniz, herhangi bir bebe şampuanı kullanın. Ama normal şampuanları kullanmayın. Enteresan geliyor, eczahanelerdeki ilaç niyetine satılan kepek önleyici şampuan önleyemezken clear for men nasıl etkili olabiliyor, inanın bende bilmiyorum. Geçenlerde unilever firmasına "clear for men " ürünleri için teşekkür ve üretimden kalkmaması için bir eposta attım
ve bir de bunu buldum:
Bende uzun zaman bu beladan çok çektim. Saç derimde sivilcelerde çıkıyordu. Alnımada sıçramıştı son zamanlarda.
Denemediğim şampuan ve sabun kalmadı. (hatta sabunlar daha beter ediyo aman dikkat)
Ama sonunda çareyi bebek şampuanında buldum !!
Hemen hemen 7 aydır johnson bebek şampuanını kullanıyorum. Hergün saçlarımı bu şampuanla yıkıyorum ve her banyoda 2 kez köpürtüyorum.
Bebek şampuanlarının büyüklerin saçlarını temizleyemediği fikrine katılmıyorum. çokta güzel temizliyor.
Ayrıca yüzümüde bu şampuanla yıkıyorum. Sivilcelere çok iyi geldi.
deneyelim belki fayda eder...