Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç derisinde seberoik dermatit????

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kusko

öylesine işte...
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2009
1.137
2
Arkadaşlar benim yaklaşık 1 yıldır saç derimde kabuklanmalar ve kepek var.Bu kabuklar yara kabuğu gibi ama sarı-beyaz renkli ve mercimekten daha büyük.Ay emin kafama gidiyo kopartıyorum gine çıkıyo.Defalarca doktora gittim.Seberoik dermatit dediler.Bunun zaman zaman olacağını söylediler.(Sanırım bu geçmeyen bi hastalık ya)Birsürü ilaç şampuan kullandım.Biraz hafifliyor ama sonra gine çoğalıyor.Napıcam ben ya valla bıktım.Elim sürekli kafamda.Yara koparıyom.Ayrıca sivilcelerde oluyor.Benim durumumda olan varmı acaba?Varsa siz neler kullandınız.??:Saruboceq:

Bende degilde esimde var bu onda kirmizi leke seklinde ve arada cok hafif kasinti oldugunu soyluyor doktor nizoral sampuan ve losyon verdi daha yeni basladi sayilir kullanmaya bakalim bi yardimi olucakmi ama doktor gecsede tekrarlar demisti

Evet bunları bende kullanıtorum ama bi işe yaramıyor.Banada tekrarlar dedi.Tşk.ederim canım..a.s.

aynı şekilde bende de.
galiba genetik bir şey benim halamda da var çünkü. doktor egzama dedi galiba tıp dilindeki adı da seberoik dermatit. bir losyon şampuan kullandım geçti ama sonra tekrar ediyor kullanmayınca. saçla hiç oynamamak koparmamak lazım. şimdi yeni bir şampuan keşfettim. biodermanın nodé diye bir serisi var seberoik dermatit için. hem şampuanı hem de losyonları var ve bunlar sabun ve deterjan içermiyor. bugün alıcam ezcaneden deneyip sonucu sizlerle paylaşırım:)))

kızlar biodermanın node diye bir şampuan serisi var seberoit dermatit için ve yeniden ortaya çıkmasını engelleyen bir formülü de var. ben alıcam bugün yarın. hiç kullandınız mı?? ben beğendim tarzını çünkü tamamen deterjansız doğal bir şey olarak sunuluyor

kızlar biodermanın node diye bir şampuan serisi var seberoit dermatit için ve yeniden ortaya çıkmasını engelleyen bir formülü de var. ben alıcam bugün yarın. hiç kullandınız mı?? ben beğendim tarzını çünkü tamamen deterjansız doğal bir şey olarak sunuluyor

Ay kusura bakma yeni gördüm yazını.Bende hemen alıp deneyeceğim.Bi kullanmadığın o kalmıştır heralde.Bu arada ben netten bayağı bi araştırma yaptım.Betnovate krem ve saç losyonu var.Bunların ikisini de saç diplerime sürdüm.Bayağı iyi geldi ya.Tavsiye ederim.Ama sonra nolcak bilmiyom tabii.Senin dediğin bioderma şampuanıda hemen bu akşam alıcam .Tşk ederim canım..opuyorumnanaktan

bende de var ve çok sinir bozucu. sırf onları yolmak için tırnak uzatıyorum. çok zevkli oluyo ama tabi yara oluyor kafam. bir de saçımızı boyuyoruz. bu yaralardan kimyasallar giriyor. ne yapmalı bilmem. korkuyorum artık saç boyamaya.

nette bir yerde bu yazıyı buldum:
Peki ben bu dertten -belki de şimdilik- nasıl kurtuldum.?
1) Sabun, deterjan (her türlü bulaşık ve çamaşır deterjanı) ndan uzak durdum.(mümkün olabildiğince)
**seboreik dermatit egzama ya özgü sabunlar var (internette çeşitli siteler satıyor birde bazı eczahanelerde var) alın küçük parçalar halinde yanınızda bulundurun gittiğiniz yerde de kullanın. Olmadı bulamadınız ise bebe sabunları kullanın. Kesinlikle normal (hatta doğal sabun tam bir facia) sabundan uzak durun elinize, saçınıza ve vucudunuza sürmeyin. Benden söylemesi !

2) ınanmayacaksınız belki ama , -ki ben hala inanabilmiş değilim çünkü- (ve kesinlikle bu bir reklam değil) CLEAR FOR MEN adlı şampuanı kullanın (lacivertimsi bir kutusu var.) . Ben kullandığım günden bu yana saç diplerimde en ufak bir seboreik dermatit belirtisi görmedim inanın bana. (herkeste aynı etkiyi yapar mı elbette ki bilemem.) olmadı bulamadı iseniz, herhangi bir bebe şampuanı kullanın. Ama normal şampuanları kullanmayın. Enteresan geliyor, eczahanelerdeki ilaç niyetine satılan kepek önleyici şampuan önleyemezken clear for men nasıl etkili olabiliyor, inanın bende bilmiyorum. Geçenlerde unilever firmasına "clear for men " ürünleri için teşekkür ve üretimden kalkmaması için bir eposta attım

ve bir de bunu buldum:
Bende uzun zaman bu beladan çok çektim. Saç derimde sivilcelerde çıkıyordu. Alnımada sıçramıştı son zamanlarda.
Denemediğim şampuan ve sabun kalmadı. (hatta sabunlar daha beter ediyo aman dikkat)

Ama sonunda çareyi bebek şampuanında buldum !!

Hemen hemen 7 aydır johnson bebek şampuanını kullanıyorum. Hergün saçlarımı bu şampuanla yıkıyorum ve her banyoda 2 kez köpürtüyorum.
Bebek şampuanlarının büyüklerin saçlarını temizleyemediği fikrine katılmıyorum. çokta güzel temizliyor.
Ayrıca yüzümüde bu şampuanla yıkıyorum. Sivilcelere çok iyi geldi.

deneyelim belki fayda eder...

ay ben hem bebe şampuanı hemde clear for men denedim.işe yaramadı yaa.inşallah sizde işe yarar.benimki kronikleşti artık galiba.napıcağımı bende şaşırdım.Betnovate krem iyi gelir gibi olmuştu.bırakınca gine arttı.ne biçim şey bu yaa.mafoldumben

Aynı buna benzeyen bir sorunda eşimde vardı doktora gittik ketarol isminde medikal bir şampuan verdi haftada 3 kere kullandı ve faydasını gördü.
Zaman içinde ara ara tekrarlıyor ama kullanınca hemen yok oluyor sağlık ocaklarında yazılıyor bu şampuan .

Pfff aynı sorun bende de var.ılk başta küçüktü , kafamın arka kısmında daha sonra büyümeye başladığını farkettim kaşıyınca kepek gibi dökülüyordu.ışte sonra doktora gittim losyon ve şampuan verdi kullandım geçer gibi oldu ama geçmedi sonra farkılı bi doktora gittim yine aynı losyon farklı bi şappuan... Bu böyle devam etti ama sonuç aynı iyice yayıldı kafama , artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı en sonunda saçlarımı kazıtıcam ama ona da cesaret edemiyorm :sinifsinif: Eğer kesin çözümünü bulan varsa paylaşabilir mi lütfen artık kurtulmak istiyorm mafoldumben mafoldumben

Pfff aynı sorun bende de var.İlk başta küçüktü , kafamın arka kısmında daha sonra büyümeye başladığını farkettim kaşıyınca kepek gibi dökülüyordu.İşte sonra doktora gittim losyon ve şampuan verdi kullandım geçer gibi oldu ama geçmedi sonra farkılı bi doktora gittim yine aynı losyon farklı bi şappuan... Bu böyle devam etti ama sonuç aynı iyice yayıldı kafama , artık iyice sinirlerimi bozmaya başladı en sonunda saçlarımı kazıtıcam ama ona da cesaret edemiyorm :sinifsinif: Eğer kesin çözümünü bulan varsa paylaşabilir mi lütfen artık kurtulmak istiyorm mafoldumben mafoldumben

Aramıza hoşgeldin canım.delikafadulden:jeyyar: Valla 1 senedir uğraşıyorum.sıkıldım artık.burdan değişik bi çare buluruz inşallah.:Saruboceq:

Aramıza hoşgeldin canım.delikafadulden:jeyyar: Valla 1 senedir uğraşıyorum.sıkıldım artık.burdan değişik bi çare buluruz inşallah.:Saruboceq:

İnşallah canım yaa... takip edicem burayı bakalım kalıcı çözüm bulan birisi çıkıp bizi de kurtarıcak mı... :sinifsinif: :sinifsinif:

Ayni sorun bende de var. Yillarca kortizonlu ilaçlar ve şampuanlar kullandim, once yokoluyor sonra daha da yoğun bir sekilde geri geliyor. En son kuzenimin onerisiyle gittiğim bir dermatolog coresatin diye bir krem ve ayni marka sampuani kullanmami onerdi. Inanilmazdi uc kullanımdan sonra sac derim tamamen iyileşti, burnumun kenarindaki kizarikliklar yokoldu. Kortizon içermemesi de cabasi...

X