• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç derisinde kabuklanma ve kasinti

Gazelle..

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
74
1
86
37
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar..
benim sorunum artik cigrigindan cikmaya basladi
kafa derimde sürekli kabuklar ve bölge bölge kasinti söz konusu
ne yaptiysam (sampuan degistirdim, sIk sIk yikamadim, fönü düzlestirmeyi biraktim) yok arkadas gitmiyor.
aslinda bu sorun bende arada sirada olurdu, son 5-6 senedir, ama dedigim gibi arada sirada..
taaaaa ki haziran 2012ye kadar
ben almanyada yasiyorum, Türkiyeye 2 haftaligina gitmistim, orda dustan sonra basladi bu kasinti, orda daha kötüydü, sürekli kasintilar kepeklenmeler, kafami kasiya kasiya (kendime bazen hakim olamiyordum) kasidiklarim haliyle kabuk bagladi, haydaaa az kabuk varmis gibi, üstüne daha fazla kabuk. kafayi yicem. o gün bu gündür gecmiyor!
kafa derim de bu zamanlarda cok yaglaniyor. sacimin geri kalan kismi harika ama sacimin deriyle temasi dibini yaglandiriyor. delircem. artik sampuanlari gectim kür mür ne varsa lütfen bi fikri olan paylassin yeterki düzelsin bu sorun ya cekilmez bi hal aldi :5:

O saç egzaması oluyor canım.bendede 2011 ocakta oldu bir yer kırmızıydı kaşınıyordu doktora gittim ilaç verdi birde ketoral şamp. Ama daha kötüü oldu bıdık bıdık iltihaplı sivilcelere döndü.malesef tedavisi yok.stres sinir arttırıyor.baharatlı şeyler,turşu,çikolata kafein filan arttırıyor.kremli şampuan kullanmayacaksın.bana clear iyi geldiydi adını hatırlamıyorum ama dışı bordolu olan.

Kuzenimdede var bu sorun

Unlu dra gitti ilac verdi

Mucize gibi tak kesildi kabuklanma dokuntu

Ama 1 yil sonra yine basladi ilaclar faydasini yitirdi

İnsallah bulunur caresi

Egzamamiydi acaba biz kepeklenme diye biliyoruz

Allah yardimciniz olsun

merhaba arkadaslar..
benim sorunum artik cigrigindan cikmaya basladi
kafa derimde sürekli kabuklar ve bölge bölge kasinti söz konusu
ne yaptiysam (sampuan degistirdim, sIk sIk yikamadim, fönü düzlestirmeyi biraktim) yok arkadas gitmiyor.
aslinda bu sorun bende arada sirada olurdu, son 5-6 senedir, ama dedigim gibi arada sirada..
taaaaa ki haziran 2012ye kadar
ben almanyada yasiyorum, Türkiyeye 2 haftaligina gitmistim, orda dustan sonra basladi bu kasinti, orda daha kötüydü, sürekli kasintilar kepeklenmeler, kafami kasiya kasiya (kendime bazen hakim olamiyordum) kasidiklarim haliyle kabuk bagladi, haydaaa az kabuk varmis gibi, üstüne daha fazla kabuk. kafayi yicem. o gün bu gündür gecmiyor!
kafa derim de bu zamanlarda cok yaglaniyor. sacimin geri kalan kismi harika ama sacimin deriyle temasi dibini yaglandiriyor. delircem. artik sampuanlari gectim kür mür ne varsa lütfen bi fikri olan paylassin yeterki düzelsin bu sorun ya cekilmez bi hal aldi :5:

aynısı bendede oldu,sabah yıkıyorum akşama yağlanma kaşıntı kabuklanma kepeklenme birden oldu ve anlam veremedim elim başımdna hiç gitmedi,dr a gittim losyon şampuan ve hap verdi,ben yalnızca şampuanı kullandım geçti bile..
nedeni ise o lanet olasıca bioblas şampuan o yaptı kimseye tavsiye etmem,yoksa sende mi bioblas kullanıyorsun?

aynısı bendede oldu,sabah yıkıyorum akşama yağlanma kaşıntı kabuklanma kepeklenme birden oldu ve anlam veremedim elim başımdna hiç gitmedi,dr a gittim losyon şampuan ve hap verdi,ben yalnızca şampuanı kullandım geçti bile..
nedeni ise o lanet olasıca bioblas şampuan o yaptı kimseye tavsiye etmem,yoksa sende mi bioblas kullanıyorsun?

hayir ya ne bioblassi..
ben öyle sampuanda markaya önem vermem.. kullandigim genelde siradan..
eskiden bir sampuani 1 ay kullanirdim, sonra degistirmem gerekirdi.. bu sorunu cikariyordu basima..
bu böyle senelerce devam etti, hep güzeldi saclarim.
gecen sene 6. aydan itibaren, Türkiyede basladi ve hala devam ediyor..
kafa derim sanki yaniyor. ben sudan kaynaklandigini düsünüyorum ama neden hala düzelmezki? az önce sacimi saldim. biraz elimi aralarinda gezdirdm, sonra sacimi toplicam kepekler üsüsüyor, yanimda biri otursa bitler ucuyor sanir. igrenc ya.

hayir ya ne bioblassi..
ben öyle sampuanda markaya önem vermem.. kullandigim genelde siradan..
eskiden bir sampuani 1 ay kullanirdim, sonra degistirmem gerekirdi.. bu sorunu cikariyordu basima..
bu böyle senelerce devam etti, hep güzeldi saclarim.
gecen sene 6. aydan itibaren, Türkiyede basladi ve hala devam ediyor..
kafa derim sanki yaniyor. ben sudan kaynaklandigini düsünüyorum ama neden hala düzelmezki? az önce sacimi saldim. biraz elimi aralarinda gezdirdm, sonra sacimi toplicam kepekler üsüsüyor, yanimda biri otursa bitler ucuyor sanir. igrenc ya.

ıyy gerçekten iğrenç bende nefret ederim,özellikle siyah giyemezsin,neyi bekliyorsun ki hala aylar olmuş dr a gitmemişsin

sedef veya egzemadan genelde oluyor bu sorunlar. mutlaka dr a gitmeniz gerekiyor. yanlış ürünler kullanırsanız iyice yerleşir saçınızda. dr a gitmeyi neden düşünmüyorsunuz, anlam veremedim. belki çok basit bir tedavisi var. neden çekeceksiniz bu sorunu?

çözüm istiyorsanız başka bir cildiye dr una gidin. sorunu erteleyerek çözemezsiniz.
belki beslenme konusunda da dikkat etmeniz gerekenler olacaktır.

Bu kabuklanma olayi bendede var 4-5 senedir. Ben doktora gittim, tamamen gecmez dedi ama azaltabilirsin falan. Bana bi ozel sampuan verdi recete ile aliyorum zaten. Haftada 2 kez onu kullaniyorum surekli, azaltiyo gercekten hatta bazen yok oluyo. Ama ara verdigim an yeniden kabuklanma ve beyaz beyaz pullar olusuyo. Sac derin baya kotu oldugu zaman doktora git goster derim ben.

Seboroik egzama. Aynısı bende de var.
İki hafta önce saç ve deri uzmanına göründüm, bana yaklaşık bir ay tedavi sürecinden geçeceğimi söyledi.
Saçlarımın döküldüğünü de söylemiştim, bir seyrelme olmadığını ancak cansız olduğunu belirtti.
Ben yiyeceklere alerjim olduğunu düşünüyordum, öyle değilmiş. Sinir, strese bağlıymış tamamen.
Bitmesine bir hafta kalan tedavi sürecimi anlatıyorum şimdi:
Saçlarımı her gün sabahları Sedolin ile yıkıyorum. (pH 5.5) Kepek ve yağlanmaya karşı etkili. Aynı zamanda boyalı saçlara da uygulanabilir.
Hemen arkasından saçlarımın karışıklık yaratmaması için, Elseve'in kremini sürüyorum.
Onun arkasından ıslak saçlarıma SalTar losyonunu sürüyorum, yıkamıyorum.
Akşam saatlerinde ise tekrar saçlarımı yıkıyorum, losyonu bir kez daha uyguluyorum. Günde iki kez yıkamış oluyorum saçlarımı.
İlk günler bu günlük yıkamalar beni biraz korkutmuştu açıkçası çünkü saçlarım zaten kuru ve ince telli. Dökülmesinden korktum. Ancak bir şey olmadı, hatta dökülme durdu.
Bu uygulama tam bir hafta devam ediyor, sonrasında diğer losyona geçiyorum.
Aynı şekilde sabah Sedolin şampuan ile yıkıyorum saçlarımı, sonrasında Advantan losyonunu uyguluyorum.
Akşam losyonu yine sürüyorum. Anlayacağınız bu iki losyonu dönüşümlü olarak kullanıyorum, şampuanı ise her sabah 5 dakika bekletiyorum ve yıkıyorum.
İki haftadır kendimi çok iyi hissediyorum, psikolojik mi bilemem ama. Alnımda kızarıklıklar oluşurdu mesela, olmadı hiç. Losyonları alnıma, suratıma da sürüyorum.
Bu bir hafta daha böyle devam edecek ve belirtilere göre bana özel bir şampuan verecek. Dökülmeye karşı sanırım, hatta şu an kendisi elimde.
Plantur 39. İnce telli ve zayıf saçlar için.
Ayrıca benim ellerimde de çıkabiliyor zaman zaman. Bu çok soğuk hava/su ya da çok sıcak hava/su'dan kaynaklanabiliyormuş.
Egzama eldivenini bileniniz vardır, onlardan kullanmamı söyledi.
Ellerimi sürekli nemlendirmem gerektiğini söyledi.
Vazelin aldım, sürüyorum.
Aynı zamanda ellerimi ılık suda Nilera'nın gliserinli sabunu ile yıkıyorum. Başka bir şey kullanmıyorum.
Bu arada tedavi süreci diyorum ama bu tekrarlayabilen bir olay arkadaşlar, yani olay sizde bitiyor. Stresten uzak durmanız şart.
Böyle anlatıyorum ancak hala cildiyeye görünmeyeniniz varsa, mutlaka görünsün. İmkanınız varsa eğer, profesör bir doktora görünmeniz daha iyi olacaktır.
Evet, şimdilik bu kadar.
Umarım her şey yoluna girer :')

Son düzenleme:
Neden dr gitmiyorum cünkü bir kere gittim bi sorun yok dedi cikti isin icinden :)

Bende de vardı. hatta sivilceli hal almaya başlamıştı.. doktora gittim aşırı ve düzensiz seks hayatından,aynı zamanda stresten kaynaklandığını söyledi. seks hayatımı düzene soktum .ve 3 ay içinde kayboldu.aşırı seks veye mastrubasyon yapmamanı tavsiye ederim. ayrıca stresten kurtulmalısın. bol bol gezmen ve kapalı ortamda durmaman gerekiyor canım.:33:

kalici diyorsun yani...
kafami civili bi tarakla tarayasim var :(
Aynii sorun bendede var aynen kafami nerdeyse bicakla kasicam o derece kasiniyo ara sira off bende yurtdisinda yasiyorum acaba sulardan kaynakli olabilir mi . Bizim sularimiz fena sekilde kireclide :-(

Bende de böyle bir sorun var ara ara geçiyor tekrar başlıyor. Benim kullandığım elidor krem yapıyor. genelde saçlarını yıkadıgınız şampuanları bir ay ara ile değiştirin doktora gidin kaşıntı için solüsyon saç derisi için şampuan veriyr iyi geliyr

Back