Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç derimde ne oldugunu bilen var mııı=(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ybuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
60
0
36
İzmir
kızlar saclarımın ucları cok kuru oncelıkle. ama esas sorunum elim sureklı saç dıplerınde boyle yağ gıbı mı yoksa derı gıbı mı bılmym elledıkce boyle tırnaklarımın ıcıne doluyo bı tabaka bsy..sonra kasınıyo bazen kepek sorunu da oluyo.ama bu deridekı putur putur seyler elıme cok takılıyo alıskanlık da oldu bıraz sac derımı kazıyıp duruym resmen.blmym anlatabıldım mı ne oldugunu ama boyle sorunları olan yada bunun ne oldugun bılen warsa lutfeeeeeeeeeeen cwp yazın sacımla ugrasmaktan bıkıtm artık=53:

kızlar bılen bırısı yok mU?? egzema olabılır mı acaba dıye merak edıyorum=(

aynısı bende ortaokulda çok oluyodu
saçlarım kirlendiğinde özellikle
çok kaşıyodum diplerini
sonra bi de yara oluyodu
bu sefer yaraları kaldırıyodum
saçlarımı lisede boyatmaya basladım we kalmadı öyle bi sorunum
suan ayda 1 boyuyorum
boya zamanım geldiğinde aynı problem yine olmaya baslıyo
boyayınca miss gibi oluyo we saç tellerim kalınlaşıyo da
bunu kuaförüm söylemişti..

kızlar bılen bırısı yok mU?? egzema olabılır mı acaba dıye merak edıyorum=(

seboreik dermatit olabilir. bir internette araştır sende olan şeyler var mı diye .öyleyse ona göre şampuan ilaç kullanırsın. birde Novocrin sulfur losyonu araştır iyi gelebilir. şampuanı da var hatta. benim bi ara saç derimde yağlı ve kabuk kabuk kepek olmuştu bu losyonu vermişti dr bi haftada geçmişti. sen bu dediklerimi bi araştır bence.

canım tahmininden çok fazla insanda bu sorun var, anlattıkların seboreik dermatit e benziyo. kesinlikle önce bir dermatoloğa git...
benim ergenliğimden beri var bu rahatsızlığım yaklaşık 12 senedir falan. strese bağlı olarak çıkıyor ve malesef kesin bir tedavisi yok, dönem dönem iyileşir dönem dönem çoğalır.
alışkanlık demişsin ki bu hastalığın iyileşme safhasına geçememe nedeni budur. ellerini kafandan uzak tutmaya çalışacaksın, çok sıcak suyla kafanı yıkamayacaksın, en önemlisi ve imkansızı stres yapmayacaksın...
eğer seboreik dermatitse sorunun bu forumda çareler için bir sürü yorum var onlardan faydalanabilirsin...

sagolun kızlar en iyisi dermatoloğa gıtmek sanırım..stres yapmamak imkansız gercekten=(

çok stresli bi kaç gün sonra bende de küçük sivilcemsi şeylr çıktı ve 1 aydır da aynı trif ettiğin gibi...

aynı sorun bende de var yaa kepek midir değil midir yara mıdır deri midir anlamış değilim tek bildiğim müthiş kaşınıyo temizken bile

saçların dipleri kaşınıyorsa son durulama suyuna birazcık sirke at sirkeli su ile masaj yap çok faydasını görürüsün ve özellikle keterol kullan ..bende de oldu aynısı ben keterolle geçirdim. saçların kaşınıncada pamuk al ve biraz nemlendir soğuk -ılık su ile kaşınan yerlere sür buda rahatlatır kaşınan yeri. 3 seçnekte işe yarıyor. bende yaklaşık 15 senedir çekerim özellikle adet döneminde çoğalıyor.

keterol mü? o nedir ki

eczaneye sor onlar bilir. saç kaşınması egzamadan oluyormuş. tek geçiren o şampuan her ezc. bulabilirisin.%90 faydası olur. yavaş yavaş geçer.

bende sinirsel ve adet döneminde oluyor. arada yıkarım o şampuanla...

ayy bu sorun bende de saçlarım kirlendiğinde genelde oluyor temiz olduğunda da diplerim kuruyordur her halde diyordum :26: yağlı kepek gibi bişey egzama olma olasılığı hiçç aklıma gelmemişti...:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…