• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç derdi ( seboreik dermatit)

Cilvelikedicik

pisi pisi🐱
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2020
936
1.402
33
Arkadaşlar uzun süre önce actigim saç bakım topiginde yorum gelmediği için yine.buraya açıyorum . Saçlarım kendi haline bıraktım umursamamaya çalıştım uzun süre 2 3 gündür yine gördüklerimle sıkıntı bastı beni sanki yıllardır saçım yıkanmamis gibi kepek görünümü benim sinirlerimi falan bozdu seboreik dermatit biliyorum bir caresi yok kalıcı olarak galiba çünkü hiçbirşey kesmiyor.ense kısmında da var kaşınıyor arada kasidigim anda azıcık kanıyor sac derim psikolojimi bile.bozdu artık maske yapıyorum düzenli bakıyorum boyuyorum ediyorum bana misin demiyor 😭 saçımı açmaya korkar oldum . Nolur kurtulan baya azaltan yardımcı olabilecek önerilerinize çok ihtiyacım var .

Mutlaka aromaterapi öneriyorum. En yakınınızda neresi varsa gidin derdinizi anlatın size özel maskeler hazırlıyorlar çok faydasını görürsünüz dermatolog falan uğraşmayın.

prozinc salicade şampuan kullanabilirsin oldukça etkili içeriği güzel bir şampuan

ayrıca seboreik dermtit atak dönemlerinde Excipial Hydro ve advantan M losyonu karıstırıp saç diplerine sürüp 45 dakika bekletip yıkarsan kızarıklık kaşıntı ve pullanmayı geçiriyor

fakat saçnıza market şampuanı değilde salicade kullanın sürekli hem zararı yok bunlar seboreik dermatit için doktorların önerdikleri bende bir dönem şampuanı kullanmıstım çok memnun kalmıştım bunu mutlaka dene veya çağ ağacı yağlı şampuanda kullanabilirsin

Yok hayır eczacılar yapar genelde ama bunun eğitimini almış olmaları gerekiyor. Sanırım internetten araştırırsanız adresinize göre çıkar, ben de bir eczacı tavsiyesiyle gitmiştim :)

Benim bulduğum tek çare zeytinyağını sürüp bir saatten az olmayacak şekilde beklemek. Sonra bebek konağı temizlediğimiz sık dişli taraklarla saç derisinde ne var ne yok temizlemek. Ardından bepanthen yara kremini sürüp emilmesini beklemek(max. 5 dk.) ardından duş. Ertesi sabah tertemiz uyanıyorum ama saç derimde hafif kuruma hissediyorum. Ellerimi normal nemlendiricimle nemlendirdikten sonra parmak uçlarımla kalanları saç derime tampon yapıyorum. Lütfen sen de yap, ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyorum. Acı, asitli, keskin baharatlı şeyler de tüketmemek gerek.

Benim bulduğum tek çare zeytinyağını sürüp bir saatten az olmayacak şekilde beklemek. Sonra bebek konağı temizlediğimiz sık dişli taraklarla saç derisinde ne var ne yok temizlemek. Ardından bepanthen yara kremini sürüp emilmesini beklemek(max. 5 dk.) ardından duş. Ertesi sabah tertemiz uyanıyorum ama saç derimde hafif kuruma hissediyorum. Ellerimi normal nemlendiricimle nemlendirdikten sonra parmak uçlarımla kalanları saç derime tampon yapıyorum. Lütfen sen de yap, ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyorum. Acı, asitli, keskin baharatlı şeyler de tüketmemek gerek.
Mesela gittiğim aromaterapist saç diplerine sakın zeytinyağı sürme demişti. Ben de çok uyguluyordum çünkü. Saç diplerini tıkarmış. Ya da uyguluyorsan da buz gibi soğuk suyla yıkamak gerekiyormuş

ardıç katranı sabununu araştırın, bu dermatit yağ fazlalığından dolayı oluyormuş, bu sabunun trendyoldaki yorumlarını okusanız yeter.

Maalesef illet birşey benimde başımın belası çok şampuan kullandım vichy dercos ( yeşil etiketli ) o bende çok iyi sonuç verdi deneyin derim.Ama geçse bile maalesef bir süre sonra tekrar ortaya çıkıyor özellikle stresli dönemlerde.

Benim çocukluğumdan beri olan bise. Neler denemedim neler sürmedim.ama sacimi görsen böyle yaralar kabuklar .doktorun verdiği bi losyon var onu sabah akşam düzenli sürunce bıçak gibi kesiyor. Ama ilaç ismi yasak heralde.

Back