• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyasına alerji

Espence

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2013
14
0
16
Arkadaşlar merhaba. Benim iki yıl önce saçımı evde boyamamla alerji olduğumu anlamam ve soluğu hastanede almamla bu yola girdim. Sorun şu ki elbette beyazlarım hem ırsî hem de yavaş yavaş yaş gittikçe çoğalmaya başladı. Bende içeriğinde benim alerji olduğum madde parafenilendiamine(PPD) olmayan boya aramaya başladım. En son yarı kalıcı bir boya buldum. Boyada gerçekten bu madde yok hatta coğu kimyasal yok. Siparişi dün teslim aldım geldi. Dün gece sürdüm test için kulak arkama ve dirseğimin iç kısmına. 24 saatlik bekleme süresini(kutuda yazan) bölgelerde hiç bir tahriş ve kızarıklık olmadan tamamladım. Yine de yarın geceye kadar bekleyip 48 saati doldurayım diyorum ama asıl sorum şu ki o bölgelerde bişey olmadı, sırtımda minik bi kabarıklık oluştu. Bazen cildimde oluşuyor böyle şeyler kaşınıyor geçiyor başka bi maddeye de alerjim yok tabi. Acaba boyadan mı değil mi emin olamadım. Siz tecrübeli insanlardan biraz bilgi almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevineceğim. Teşekkürler şimdiden :)

geçmiş olsun canım, başlık çok ilgilimi çekti benzer bir şeyi ben de yaşadım. fakat ben alerjik bi bünyeye sahibim maalesef. normalde bende saç boyası hiç alerji yapmazdı. her zaman loreal kullanıyorum fakat istediğim renk lorealde tükendiği için palette deneyeyim dedim. boyayı saçıma sürdüğüm anda bi sızlama oldu gittikçe şiddetlendi 5 dk kaldı kalmadı hemen yıkadım saçımı dayanılmaz bi acıya dönmüştü. saçımı kuruttuktan sonra saç derimde ıslaklıklar olduğunu fark ettim elimi attıkça arttı meğer iltihap boşalıyormuş korkudan acile gittim hemen dermatolog çağırdılar tahriş olmuş kafa derim ama iyi ki zamanında yıkamışsın fazla yakmamış dedi doktor. losyon gibi bir şey verdi hemen geçti. benim neye alerjim var onu hala bilmiyorum maalesef yama testi için pek zamanım da yok. tek verebileceğim tavsiye neye alerjin varsa muhakkak ondan kaçın, bilmiyorsan da tecrübe ettiğin ürünler dışında kullanma benim gibi :)

Cevap icin tesekkurler ben de paletteyle boyamıştım ilk boyamamda. Aslında ilk de değil daha öncesinde siyaha boyamıştım birşey olmamıştı ama sonradan geçici dövme yaptırmıştım onun alerjisiymiş o tetiklemiş hep. Şuan hala Sürdüğüm boyalı bölgelerde tahriş yok. Gece yaşadığım diğer kabartının pskolojik oldugunu düşünmeye başladım çünkü çok kötü günlerdi hala aklımda alnım kocaman olmuştu balon gibi ve haftalarca şişi inmemişti...:)

muhtemelen alerji olurum diye şartlanmışsın :) boya kutularında 48 saat ibaresine uyduysan bi sıkıntı çıkmaz diye tahmin ediyorum, ama her şekilde dikkatli olmak lazım sonuçta kimyasal ürünler mazallah.

Merhaba,benimde sac boyasina karsi alerjim var.sorun yaratmayan yari kalici boyanin markasini paylasabilir misiniz?Ayrica yazdiginiz gunden beri cozum bulabildiginiz bir boya oldu mu?
Tesekkurler

Herkese selam,bir onceki yazimin ardindan internette oldukca ciddi bir arastirma isine girdim.Cok sayida degisik boyalari bulup icerigini arastirma,boyalari kullananlarin yorumlarini okuma,firmalari arayip boya iceriklerini istemek gibi oldukca vaktimi alan bir calisma yaptim.Ve bir boya buldum...yorum yazan kullanicisina instagramdan ulasip konustum.Aldim ve test ettim.Testte sorun yasamayinca sacimi yinede dikkatli bir sekilde bu boya ile boyattim.Sonuc inanilmaz.Kasinti dahi olmadi.Gercekten halen inanamiyorum bu gelismeye.Sanirim sacimi 10. Boyamamda ancak emin olabilecegim bende...Bu kiymetli boyamizin adi,Goldwell ellumen.ben koyu renk icin natural brown 4 numarayi tercih ettim.Sizinde bu boyayi hic degilse test etmenizi isterim.Belki sizdede ise yarar ve benim kadar mutlu olursunuz.Sizden tek ricam gercekten ise yararsa bu gibi cesitli platformlarda bu bilgisi paylasmaniz.Bu derdi cekmeyen bilemez gercekten,sizde baskalarina umut olursunuz belki...Herkeste ise yaramasi dilegiyle...

Back