• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç boyası meselesi akıl verin

kardelencim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2010
96
2
96
Çanakkale
Kızlar doğum yapalı 6,5 ay oldu. 2 hafta sonrada işe başlıycam ama kendimi iğrenç hissediyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri saçlarımı boyatmadım ve bu duruma hiç alışık değilim. Acaba işe başlamadan boyatsam mı? Ek gıdaya başladık ama genede bol miktarda emziriyorum. Acaba bebeğime bir zararı olur mu? Sizler ne yaptınız? Napsam acaba:bbo:

Canım valla ben kırkım çıkar çıkmaz boyattım..Hamilelikte bile yeterince sıkılmıştım saçlarımın halinden..Neticede hamileyken bile boyatıyor çoğu insan kaldı ki senin bebeğin ek gıdaya bile geçmiş..
ıçin nasıl rahat edecekse öyle yap tabii ama ben boyatılabilir diye düşündüm..Doktorumuz da aksini söylemedi.

bende 3aylıkken boyatım ustelık rofle yaptırdım tabi önce doktora sorduk zaten kendımı kotu hısedıyordum bı degısıklık iyi geliyor

Kızlar doğum yapalı 6,5 ay oldu. 2 hafta sonrada işe başlıycam ama kendimi iğrenç hissediyorum. Hamile olduğumu öğrendiğimden beri saçlarımı boyatmadım ve bu duruma hiç alışık değilim. Acaba işe başlamadan boyatsam mı? Ek gıdaya başladık ama genede bol miktarda emziriyorum. Acaba bebeğime bir zararı olur mu? Sizler ne yaptınız? Napsam acaba:bbo:

hiç bişey olmaz canım ben hamileyken bile 2-3kez boyattım,bu işi kendim yapıyorum,geç bile kalmışsın bi zararı yok ayrıca ben 8ay boyunca boyanın içindeydim işim gereği,doktor bana ozaman bişey olmaz ona bakarsan sürekli kokusu burnunda elin boyada işi bırakman gerekir demişti,için rahat olsun bebeklerimize giydirdiğimiz kıyafetlere kadar çoğu şeyde kimyasal kullanılıyor...

hiçbirşeycik olmaz. taktıkça takıyoruz bunlara vallahi.ne yazık ki bebeklerimizin soludugu hava saçımızdaki boyadan da tehlikeli oldu. şaka bir yana benim doktorum hamileyken bile derideki boyanın yıkandıktan sonra kana karışan kısmının yüzde 99 unun böbreklerden süzülüp atıldığını söyledi. yüzde 1 de sadece ne olur ne olmaz payı yani.özetle asla bebeğine geçmez boya bunlar şehir efsanesi ama sen için nasıl rahat ediyorsa oyle yap demişti. dogurur dogmaz boyattım. yine de vebalini üstlenmektense doktoruna sor derim. ben de aktif emziriyorum ve boyatıyorum.bakımlı anne mutlu annedir. mutlu anne mutlu bebektir bence...

Canım bebım doktorum kokusunun bebeklerı etkıledıĞını sÖyledı.ben kızım gÜndÜz uykusuna yatınca boyadım ve yıkadım .sende bebeĞın uyuyunca boyayabılırsın kızım etkılenmemıŞ olur

Back