• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyası kusturma nedir?

parissima

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
431
-19
46
İstanbul
arkadaşlar, saçlarım garnier çikolata kahweydi açık kahveye boyadım...sonuç tam bir fiyasko..saçımın kendi rendi açık küllü kumral... :5: moralim sıfır...dipler sarımtrak uçlar kopkoyu ..hiçbir istikrar yok saçımda:14: boya sormaya gittim dediki bi bitkisel saç kusturucu war onunla dökülür rengi...sora ne istersen boya..saça da zarar vermiyo dedi...dünyalar benim oldu... :34:palette kahve köpüğü mü fındık kabuğu mu ikisinden birini alıcam...ne alıyım ..tenim beyaz :51:

walla canım bitkisel bi toz gibi bişeyden bahsetti. boyayı kusucak saç, 2 saat sora istediğine boya tutar dedi... yapıcam bakalım :51:

evet canım yapınca burda yazıcam iyi weya kötü olduğunu... garnier açık kahwe olan saçımı loreal fınık kabuğu yapmak istiyorum nasıl olur acaba ?:51:

evet canım yapınca burda yazıcam iyi weya kötü olduğunu... garnier açık kahwe olan saçımı loreal fınık kabuğu yapmak istiyorum nasıl olur acaba ?:51:

sonuç yaptın mı arkadaşım bana da öyle bişeyden bahsetmşlrdi dip boyalı gezmk istemiyorum artk saçlar kapkara olunca boya da tutmuyr

canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor..boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...

saçlarım koyu kahveydi , saçıma toz bir madde sürdüler önce sonra yıkama kızmına aldıar yıkayaraktan kusturdular saçımı...
ama o toz madde saçta bir müddet duruyor ve kuruyor, toz toz oluyor , dökülüyor yüzünüze ,üstünüze ve nefes alırken hep onu soluyorsunuz, benim tüm boğazımı ve genzimi yaktı 4 gün hissetmedim boğazımı tat koku filan alamadım,günde 9 10 litre su içmişim kurumuş bütün solunum sistemim :)
sonuç ise sapsarı oldu açıldı,platine kadar açarız demişti zaten...
hiç beklemedik hemen boyadık , 7 rengi karıştıraraktan hürrem karameli dediğimiz bakırı elde etti kuaförüm.
şu anda çok memnunum ama boğazımın kuruluğunu hala aklımda...
bir de benim saçlarımı kuruttu , yanma filan olmadı ama benim saçlarım çok güçlü ve kalın tellidir, ince telli saçta yanma olabilir...
başka nolmuştu , aklıma gelirse yazarım :)
ha bide normal açıcıdan daha az zararı bir madde ile yapılıyor çünkü açıcılık volümü çok çok düşük , zort die oryeldeki gibi 10 dakkada açılmıyor , adında olduğu gibi kademe kademe kusuyor çok yavaş açıyor , hiç açımamış gibi duruyor ama yıkanınca bi bakıorsun sapsarı:52:

hahahaha hiç güleceğim yoktu ..ömürsünüz ya Allah da sizi güldürsün :60::60::60:

peki oriel midir nedir onun gibi zarar veriyor mu saça ben kaç aydır dip boyalı rezil kepaze geziyorum da saçlarımda çok zayıf ve ince boyayla birlikte onlarda kalmasın sonra lavaboda şimdi gidip kuafrlere sorsam zararı olmadığını söyleyecekler size sorayım en iyisi:3:

saçlarım koyu kahveydi , saçıma toz bir madde sürdüler önce sonra yıkama kızmına aldıar yıkayaraktan kusturdular saçımı...
ama o toz madde saçta bir müddet duruyor ve kuruyor, toz toz oluyor , dökülüyor yüzünüze ,üstünüze ve nefes alırken hep onu soluyorsunuz, benim tüm boğazımı ve genzimi yaktı 4 gün hissetmedim boğazımı tat koku filan alamadım,günde 9 10 litre su içmişim kurumuş bütün solunum sistemim :)
sonuç ise sapsarı oldu açıldı,platine kadar açarız demişti zaten...
hiç beklemedik hemen boyadık , 7 rengi karıştıraraktan hürrem karameli dediğimiz bakırı elde etti kuaförüm.
şu anda çok memnunum ama boğazımın kuruluğunu hala aklımda...
bir de benim saçlarımı kuruttu , yanma filan olmadı ama benim saçlarım çok güçlü ve kalın tellidir, ince telli saçta yanma olabilir...
başka nolmuştu , aklıma gelirse yazarım :)
ha bide normal açıcıdan daha az zararı bir madde ile yapılıyor çünkü açıcılık volümü çok çok düşük , zort die oryeldeki gibi 10 dakkada açılmıyor , adında olduğu gibi kademe kademe kusuyor çok yavaş açıyor , hiç açımamış gibi duruyor ama yıkanınca bi bakıorsun sapsarı:52:

ay o zaman benim saçlar kökten gider yeniside çıkmaz bunun üstüne:53:

açma işlemi zararlı bir işlem zaten , ama saçın ince telliyse yanmalar bence olabilir, yanmasa da daha da incelip zayıflayabilir, ama saçın ne renkti siyah filansa hiç bulaşma bekle , en son ne zman boyadın ne renk ?

canım bana kozmetik merketteki kız söyledi...kuaöfrümün yapacağı bişe değil. kendiniz kendinize yapıcaksın...hiçbir şekilde yanma olmuyor dedi ki benim saçım ince tellidir... :51:ay korkuyorum ama bütün korkularıma rağmen yapıcam...garnier çikolata kahweydi.saçım açık sarı olduğundan bende komple kızıl gibi durdu...bende garnier açık kahveye boyadım işte...sonuç tam bir fiyasko...sora işte her zaman ürünler aldığım bi kozmetik markete gittim... bi kutu gösterdi kadın bana...12.5 tl..tamamne bitkisel ...hiçbir zorlama olmaz...kendi kendine ben anlatıcam sana nasıl yapılacağını...çok müşterim yapıo dediii:44:ama alıcam bu hafta..hatta 2 saat sora boya bile yapabilirsin dedi bana... her ne olursa olsun denicem...çünkü şuanda saçlarım bir fecaaat...dipler sapsarı parlıyo uçlar kahve...

canım bana kozmetik merketteki kız söyledi...kuaöfrümün yapacağı bişe değil. kendiniz kendinize yapıcaksın...hiçbir şekilde yanma olmuyor dedi ki benim saçım ince tellidir... :51:ay korkuyorum ama bütün korkularıma rağmen yapıcam...garnier çikolata kahweydi.saçım açık sarı olduğundan bende komple kızıl gibi durdu...bende garnier açık kahveye boyadım işte...sonuç tam bir fiyasko...sora işte her zaman ürünler aldığım bi kozmetik markete gittim... bi kutu gösterdi kadın bana...12.5 tl..tamamne bitkisel ...hiçbir zorlama olmaz...kendi kendine ben anlatıcam sana nasıl yapılacağını...çok müşterim yapıo dediii:44:ama alıcam bu hafta..hatta 2 saat sora boya bile yapabilirsin dedi bana... her ne olursa olsun denicem...çünkü şuanda saçlarım bir fecaaat...dipler sapsarı parlıyo uçlar kahve...

bende koyu kahveydi geçen sene boyattm daha akmadı dipler baya açık çok kötü duruyor

3-4 gün önce bakır renkli saçlarımı koyu kızıla boyadım kendim. ama hiç yakıştıramadım rengi kendime . soluk beyaz tenli olduğumdan çok sırıttı ve hastalıklıymısım gibi bir hava verdi. evden çıkamadım umduğumdan ciyak bi kızıl oldu. reklam firmasında çalıştığımdan kuaför müşterilerimiz oluyordu. samimi olduğum için baya bi indirim yaparak bu saçtan beni kurtardı kuaförüm. kızıldan , bakır kahveye döndüm saçlarım yanmadan içim rahatladı valla. yüzüme uyduğunu düşünüyorum rengin doğal bir renk oldu:)

yaptığı işlemde saçı kusturmaymış. 1 kere boyamısın allahtan üst üste koyu bi renge boyasaydın çok zor akardı boya dedi. şampuan+açıcı falan karıştırdı sanırım bi kapta.tam içeriğini bilmiyorum gördüğüm kadarıyla .. (ama oryal kesinlikle değil dedi oryal olsa saçın yanardı zaten yanabilecek saçı ben yaparım demezdim dedi.) saçımı lavobada çitileye çitileye yedirdi karışımı saçıma. kafamda 15 dk. falan tuttu. sonra yıkadı.ama kafam yandı baya ve kaşındı kafamda durduğu süre de. tam akmadı dedi bidaha aynı karışımdan yaptı yine bir 10-15 dk tuttu kafamda. sonra saçımı istediğim tarzda bir renkle boyadı. çokta beğendim.

saçımince telli bi saç ve belime kadar uzun olduğundan yanmasından çok korkuyodum.dünden beri içm rahatladı diyebilirim.

kusturma ,saçı oryalle açma gibi değilde saçtaki boyayı akıtmakmış.3-4 ton kadar. aktığındada bi önceki bakır rengim gibiydi zaten

Son düzenleme:
Back