• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama tecrübelerim ve önerim

laeddis

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2012
23
1
16
Antalya
Belime kadar simsiyah ve çok güçlü saçlarımı uzun yıllar Platin sarı olarak kullandım. Civciv sarısı da değil beyaza yakındı. Yıllarca alıştıkça sarışın olmak gerçekten bir tutku haline dönüşüyor ve koyu kumral bile kullanamayacağınızı düşünüyorsun. Ama 2 3 haftada bir dipten çıkan koyu saçlarınız için gün geliyor gerçekten saçlarınızın gücü dayanmıyor. Çok uzun yıllar Platin kullandıktan sonra belime kadar olan saçlarımı koruyamadım tabii dipboya yaptırmaktan en sonunda saçlarım tepeden aşşağı doğru kopmaya başladı. Daha sonra dipten gelen sağlıklı saça zarar vermeye devam etmemek için rengini değiştirmeye karar verdim açık kumrak, kızıl, bal köpüğü derken denemediğim renk kalmadı. Uyumluluğu tutturdum fakat yinede boyanmaya devam edildiği için zarara maruz kalmaya devam etti. Ve şimdi sadece omuzlarımda ve koyu kumral saçlarım var. % 40 ı hala yanık ve kopuk durumda. Sitelerde dolanıp maskeler aramaktan başka hiçbişeyim kalmadı elimde malesef. Size önerim Sadece ve sadece Saçınızın pigmentlerine zarar verici hiçbir açıcı kullanmayın .. malesef ki hepsi zarar veriyor. Asla eski sağlığına %100 ulaşamıyorsunuz. Çok yavaş uzayan sağlıksız ve hiç renk tutmayan saçlarla yıllarca yaşamak zorunda kalırsınız. Çıtçıt postiş hiçbir zaman tatmin etmez nasıl olursa olsun kalitesiz görünmekte. Belki bi kaç sene güzel saçlarınız olabilir ama koyu renk olduğu müddetçe mutlaka birgün vedalaşmak zorunda kalacaksınız. Boya konusunda hiç kuaförlükle alakam olmasa da Antalya da artık profesyonel saç boyatttırıcısı oldum denebilir :)))) + bütçeniz bir süre sonra buna da müsade etmicek zaten 2 haftada bir yapılan dip boya(170-200) ayda bir cila (100) ton farkı olduğu zamanlar boyattığınız boya(200-250) bir süre sonra gerçekten koymaya başlıyor kızlar. Koyu renk saçlara sahipseniz, onları sevin ve sakın yazık etmeyin derim :)

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorumm sana arkdm.. benm farkım önümde biraz beyazımın olması onlar olmasaydı asla ve asla boyatmazdım.. koyu renk dha cabuk gösterio beyazı die sarı yapıodum saclarımı ama simdi yıpranmaktan bi hal oldular..:(( cok dikkat edin kzlar sonra pişman olmayınn:((

cok dogru sari sac yaptinmida icine öyle bir isliyorki yine yapmak istiyor insan :(
bende uzatmaya calisiyorum yanik saclarimi resimlerime bakyiorumda ne kadar güzel bal köpügü dogal sari saclarim varmis(boya)

en büyük hatamda üzerine kizil yapmakti sonra kizil rengi acmaya calismak. gerisini siz düsünün artik. simdide dogal bi sari yapmaya calisiyorum. koleston8.00 numaraya boyadim kendi sacimi ve simdi sinameki kürüylede uzatmaya calisiyorum cok sükür faydasini görüyorum....2 sene sürücek ama tamamen kurtulmam bu yapay sactan, oysa kendi sacimiz okadar yumusak parlakki boyayla resmen cani gidiyor saclariminizin ;(

birkere açtırdığımız zaman devamı hep geliyor daha açık daha açık sapsarı oluncada istediğimiz renge boyatıyoruz ama dipten gelen siyahlarıda açtırmaya devam ediyoruz... Sonuç MAHFOLUYORUZ :(:(:(:( aklınıza ne renk gelirse kızıl, kahve, mavi, kırmızı, sarının hemen hemen her tonu na boyattım,, canım sıkıldıkça boyattım.. gün geldi saçlarımdan vazgeçmişim geç farkettim. :(

Benim gördüğüm kadarıyla saç boyası sadece saçlara bu kadar tahribat vermez.
Mesele açıcı kullanmamakta.
Ayda bir dibi gelen bir saçı normal boya ve oksidanıyla boyasaydınız böyle bir sorun olmazdı bence.

tabi ki boyanın verdiği zarar daha az ama mesela açık kumral kullandığım zaman 3 hafta sonra diplerden siyah çıkıyor ve saçın tamamında ton farkı olmaması için açtırmak durumunda kalınıyor en fazla 2 hafta boyayla kullanılır tekrar açılır dipler koyu kalır açtırmak mecbur oluyor yani ..

bir de şu var ki sarı kullanılacaksa bu bir seçenek bile olamaz siyah saça sarı boya tutmaz platin hiiiçhiiiç olmaz zaten :(

Back