Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç bakımına dair herşey burada :)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Hemsireehaniimm

I'm no ordinary woman,my dreams come true🌸
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
404
676
Kızlar merhaba,
Bu başlık altında yıpranmış,sönük,kepekli,geç uzayan,dökülen,matlaşan - veya aklınıza ne gelirse - saçlara denediğimiz ürünler,yöntemler,doğal maskeler,formüller,bakım kremleri vs paylaşacağız,herkesin işine yarayacak bi nokta mutlaka olacaktır :)

Mesela yaptığım şeylerden bir tanesi şampuana çam terebentin koymak,300 ml lik şampuana yaklaşık bir kapak çam terebentin yağı,on on beş damla badem yağı koydum. Çam terebentin saçı hızlı uzattığı,kepeği giderdiği,dökülmeyi azalttığı söyleniyor, badem yağını da kurutucu etkisini kırmak için koydum. İlk gözlemim her yıkamanın yarınsı günü çıkan kepek tarzı döküntüler bu sefer hiç ama hiç olmadı, bir yıldır yapmadığım kalmamıştı ama bu baya işe yaradı, diğer bahsettiği etkileri zamanla bakacağım artık :)

İkinci yöntemim saç çıkarmak için yaptığım ve çok çok faydasını gördüğüm bir yöntem. Biraz badem yağı, biraz soğuk sıkım çörekotu yağı karıştırıp saç diplerime masaj yaparak sürüyorum, arta kalanı saç boyuna uçlara yediriyorum, bone veya örtü ile sarıp bi gece bekliyorum,haftada bi kez yapılıyo,çok yeni saç çıkardı ve saçı yumuşatıp parlaklığını arttırdı :)

İkinci yöntemim saç çıkarmak için yaptığım ve çok çok faydasını gördüğüm bir yöntem. Biraz badem yağı, biraz soğuk sıkım çörekotu yağı karıştırıp saç diplerime masaj yaparak sürüyorum, arta kalanı saç boyuna uçlara yediriyorum, bone veya örtü ile sarıp bi gece bekliyorum,haftada bi kez yapılıyo,çok yeni saç çıkardı ve saçı yumuşatıp parlaklığını arttırdı :)
kullandığınız yağların markası nedir ? :)

ay ne güzel öyle makineden direkt :) yag bakımlarını hiç sevmem ama bunu denemek istiyorum:)
Evet çörekotu yağını bu yüzden çok seviyorum organik hemen insanın gözünün önünde makineden sıkıyorlar :) ve çörekotu yağı öyle bisey ki alnıma gelmiş sürerken, alnımda iki tel saç çıkmıştı çok saç çıkarıyor

İnternetten soğuk sıkım çörekotu yağı alabilirsiniz, benim kullandığım Botalife öyle mesela %100 soğuk pres, pazarlarda çekiyorlar büyük semt pazarları veya aktarlarda var, yaşadığınız yerde aktar yok mu
evet var, sorayım hiç görmedim ama . olmadı internetten alırım :) teşekkür ederim 🤗

Doğumdan sonra saç dökülmelerim başladı bende çam terebentin kullanmaya başladım şampuanıma koyuyorum. Cidden işe yarıyor gibi. Çörek otu yağını merak ettim ama şu an saçım baya sık şimdilik yeter 😁

Kızlar merhaba,
Bu başlık altında yıpranmış,sönük,kepekli,geç uzayan,dökülen,matlaşan - veya aklınıza ne gelirse - saçlara denediğimiz ürünler,yöntemler,doğal maskeler,formüller,bakım kremleri vs paylaşacağız,herkesin işine yarayacak bi nokta mutlaka olacaktır :)

Mesela yaptığım şeylerden bir tanesi şampuana çam terebentin koymak,300 ml lik şampuana yaklaşık bir kapak çam terebentin yağı,on on beş damla badem yağı koydum. Çam terebentin saçı hızlı uzattığı,kepeği giderdiği,dökülmeyi azalttığı söyleniyor, badem yağını da kurutucu etkisini kırmak için koydum. İlk gözlemim her yıkamanın yarınsı günü çıkan kepek tarzı döküntüler bu sefer hiç ama hiç olmadı, bir yıldır yapmadığım kalmamıştı ama bu baya işe yaradı, diğer bahsettiği etkileri zamanla bakacağım artık :)
Aman dikkat et canım diğer bölgelere gelince sampuan orada da çıkartıyor

Doğumdan sonra saç dökülmelerim başladı bende çam terebentin kullanmaya başladım şampuanıma koyuyorum. Cidden işe yarıyor gibi. Çörek otu yağını merak ettim ama şu an saçım baya sık şimdilik yeter 😁
Benim kepeğe bile tek yıkamada işe yaradı umarım dökülmeye de iyi gelir kokusu yıkayınca çıkıyor o çok iyi :) aman sıksa uzak durun değdiği yerde saç bitiyor meret öyle bisey

He bi de kızlar Pantene'nin Onarıcı Bakım Kremi var ya onu kullanıyorum nemli saça kurutmadan önce veya ısı kullanmadan önce, veya saçım çok kuru duruyorsa hemen elimle yediriyorum anında o kuruluğu alıyor :)

Kızlar merhaba,

Cam terepentin saçı kurutuyor cnm en azindan bana öyle yaptı 😐bende açtım bir konu saçlardan muzdarip olanlara hem yardım hem moral bu saç işi gerçekten zoor

X