• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ AÇMA FİYASKOSU (Resimli)

maiko

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
5
0
16
İstanbul
Merhaba,
6 aydır platin gri tonlarda kullandığım saçımı en son toz pembe yapmak için kuaför 4 kez açarak yaktığı için (çünkü öyle bir pembe olduki saçım kullanılacak gibi değildi. Mutlaka bir kenarına marjinal rengi denettirin.) kendim açmaya karar verdim. Ha kuaför, ha ben yakmışım dedim.

Ama saçı beyaza kadar açmak çok yıpratıcı. Kendi başına yapmak da zor. Saçlarını açanların videolarına bakıp gaza gelmiştim. Saçlarım kısa olduğu için dipleri de görünüyor. Sırasıyla Platte deluxe saç açıcı, pembe toz açıcı buldum (maviyle aynı muhtemelen-12'lik suyla) Nevacolor 12.00 saç açıcı kullandım ve bu kadar açıldı. Kahküllerim koptu tabi. Kuaför gri şampuan dediği bir şeyle yıkıyordu ve saç sarı değil daha gri-dore renklere geliyordu. Kuaförün düzgün yaptığı saçımı da ekledim.
Nihayetinde saç diplerim limon sarı uçlar beyaz, diplere atmaya çalıştığım küllü kumralsa mor gri gibi görünüyor. (Resimde kulak üstündeki saçlarda belli) Dip boyası olarak attığım renk saç diplerime yani limon sarı yerlere tutmadı. Saçın çok işlem görmüş beyaz kısımları boyayı alırken dipler yine sarı kaldı. Rengarenk oldu saç. Yapmadan önce sabırlı bir arkadaşınızı bulun ve en etkili saç açıcıyı yeteri kadar bekleterek deneyin. Ben bir daha denemeyeceğim tabi... Saçlarım besleme gibi oldu, kırpık kırpık ne yazıkki...

Tatlı bağdem yağıyla ova ova bir hal olurum artık...

Bu kuaför gri yapmayı başardığında...
Eki Görüntüle 660629

Bu diplerimin geldigi zaman...
Eki Görüntüle 660628

Bunlar da ben saçımı mahfettiğimde :)
Eki Görüntüle 660630 Eki Görüntüle 660631

şuan cok da yıpranmıs gözükmüyor ama her açılışında saçınız yıpranacak ve Allah korusun saçlarınız dökülebilir. bence uzadıkça kestirip düzenli bakım yaparak kurtulabilirsiniz kırıklardan yanıklardan ama dediğim gibi hep böyle nereye kadar onu da düşünmek lazım

canım insanların tarzları saçlarından belli olurmuş öncelikle saçlarının rengini kesimini çok beğendim . açma işlemini bende yaptım evde ama benimkiler pek açılmadı ne yazık ki yıpranmasıyla kaldı sadece. forumda bir çok başlık altında saç bakım yağları var saç bakım ürünleri var onları alıp denemeni tavsiye ederim açıkçası. birde keratin tedavisi var yanmış hasar görmüş kırılmış saçları onarıyor ona bakabilirsin. saçlarına çok üzüldüm ayrıca :( büyük geçmiş olsun. belki biraz daha koyu bir renk denesen en azından açma işleminden kurtulursun diye düşünüyorum :26:.

bnce saçlarını koyuya boyayıp dinlenmeye bırak ve sürekli bakım yap uzadıkça kesitr kısa sürede kendine gelir ama boyamaya devam edersen kurtarramayabilirisn...
buarada fotolarda hiç yıpranmış görünmüo umarım gerçektede öyle olur zamanla :)

öncelikle nötr bir cevap yazabilmek icin önce yazini okudum.
okudugm sürede resimlere bakmadim.
cok daha kötü bir sac bekliyordum.
resimlere baktigimda aslinda sandigin kadar kötü olmamis diye düsündüm.
yani gördügüm kadariyla cokda kötü durmuyor.

besleyici sampuan ve kur kullanmani tavsiye ederim.
sanirim fön veya jole'de kullaniyorsun, buda sacini esktradan yipratacak.
ne kadar daha yipraniyorsa okadar daha bakim sart.

fakat bu dedigim bakim sampuanlari öyle her yerde bulunmuyor, icinde silikon olmamasina dikkat edilmesi gerekir.
profesyonel sac ürünleri satilan bir dükkandan yardim almaniz en dogrusudur bence.

suan sacinizin rengini degistirmek istiyorsaniz, bunu saciniza yeterice bakim yaptiktan sonra yapmanizi tavsiye ederi.

kötü görünmüyor ama şunu anlamadım pembeye boyamak içinmi açtırdın yoksa resimdeki rengi elde etmek içinmi açtırdın?

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Saçımın şimdiki halini de paylaşıyorum.

Saçlar açma işleminden sonra 2 gün daha plastik gibi oluyor, sonra saç sertleşmeye başlıyor. Tabi kuruturken ufak parcalar halinde kırılıp dökülüyor. Şimdi bağdem yağı ve bol bol maske yapıyorum. Saçlarım minik minik diplerden çıkmaya başladı. İlk günkine göre fark var. Diplerdeki 2 cm'lik saç, daha az açıldığı için sarı-bakır tonlarda ama uzadıkça dengeleniyor gibi rengi. Saç tepelerden ve kahküllerden koptuğu için şekli bozuldu. Biraz uzayınca uçlardan aldırıp, toparlatacağım.

Başta ben de ne yaptım kendime böyle dediysem de şu an takmıyorum. Uzayınca düzelecek yine :) Pek de farkedilmiyor.Saç açma işlemini 1.5 ay sonra yaparım sanırım. Platin- kısa saçı çok severek ve rahat kullanıyorum ve bir süre daha böyleyim:)

$sonraki_hali.jpg

çam terebentin
bemiks ampul
menekşe yağı
badem yağı
ceviz yağı
argan yağı
sarımsak yağı
bende saçımı açmıştım başta aynen lastik gibi oldu ve sonra sertleşip kopmaya başladı bu yağ karışımını yaptım her duş öncesinde 3 saat bekletiyorum ve çok yumuşak, canlı ve daha güçlüler :)

Back