E çocuk bu..Arkadaşlar benim 2 tane çocuğum var biri 3 diğeri 5 yaşında…Hiç yerinde durmuyorlar küçük oğlum sürekli peşimde hiç olmayacak işler yapıyor herşeye elini takıyor birde çok inatçı ne desem hep hayır diyor herşeyi kendisi yapmak istiyor ben yapacam diyor ben el atsam hemen bozup tekrar yapıyor…Büyük oğlum birşeyi tutturdukça tutturuyor mesela bugün banyodaydık tuvalet kağıdı istedi izah ettim banyo tıkanır olmaz oğlum banyodan çıkana kadar tuvalet kağıdı İçin ağladı çıktıktan sonrada dayanamadım bağırdım.Kendimi çingene(lafın gelişi)gibi hissediyorum.Bağırıyorum sonra kendimden utanıyorum.Markete gideriz araba ister almazsak vay halimize tam 1 saat kafa ütüler yada istediği kıyafeti giydirmeden evden çıkarsak burnumuzdan getirir.Özellikle kıyafet yüzünden çok sorun yaşıyoruz kirlide olsa yaşta olsa bir kıyafet tutturur illa onu giyecek yoksa 1 saat mızmızlanmasını çek.Eski konulardan bilen bilir eşim ayrı dert eşimin çocuğu ayrı dert bu çocuklar ayrı dert kafayı sıyıracam
Birde bi toplum içine çocuklarla gidince rahatsız oluyorlar gibi hissediyorum daha sonra duyuyorum ki konuşuluyormuş hiç durmadıkları bende bunları duyunca çok yaramazlar deyip daha çok üzülüyorumE çocuk bu..
İstediği olmayınca inat ediyor..
Normal bence..
Senin sabrın tükenmiş,sen sıkılmışsin artık.
Dolup tasinca da buraya yazıp rahatlıyorsun bir nebze..
Olay bu..
Elalemi ne yapacaksın ki? Dün şehirler arası otobusteydim . Bir bebek ağlıyor. Ama bebek yani,ağlar. Tabii ki ben dahil tüm otobüs rahatsız oldu. Kadın da "sus!!! Suuuusss!!! Suusanaaaaa, suuuussss!!!" Diye korkuttu çocuğu.Birde bi toplum içine çocuklarla gidince rahatsız oluyorlar gibi hissediyorum daha sonra duyuyorum ki konuşuluyormuş hiç durmadıkları bende bunları duyunca çok yaramazlar deyip daha çok üzülüyorum
Kreş fiyatları çok yükselmiş küçük duracakta şimdilik büyüğünü gönderecez dün bi akrabanın evinde kaldı büyük dün 2-3 saat aradım çok güzel oynuyor dedi eve bir geldi aman Allahım bize etmediğini bırakmadı artık orda içinde tutmuş bütün enerjisini patladı birdenOkula giden var mı?
Hayır bizimki gidiyor da sonra bu anlattıklarınızı sıkıştırılmış şekilde akşam yine yaşıyoruz, belli bir yaşa kadar böyle gidecek sanırım.
Benim sinirlerim bozulmuş galiba ne yapabilirim acaba kendime söz veriyorum kızmıcam bağırmıcam diye gün sonunda o sözden eser kalmıyor bitkisel bir hap var passiflora diye onumu kullansamTuvalet kagidini ruloyla mi istiyor? Bi parca verebilirdin belki, gereksiz inatlasmalari minimuma indirirsen hayatin kolaylasir, kafami klozete sokucam dememis sonucta, kiyafet herkesin derdi, benimki de onun altina bunu giymem, ustune bunu giymem, her sabah ayri sinir harbi
Kullanabilirsin bence, belki biraz rahatlatir.Benim sinirlerim bozulmuş galiba ne yapabilirim acaba kendime söz veriyorum kızmıcam bağırmıcam diye gün sonunda o sözden eser kalmıyor bitkisel bir hap var passiflora diye onumu kullansam
21 yaşında o da ayrı dert zaten valla çıkmazdayım çocuklarda tuz biber oluyor eşim çocukları gezdirir yedirir içirir uyutur akşam 7 den sonra o ilgilenir ama bi o kadar anlayışsız zaten 6 gün afedersiniz eşşek gibi çalışıyorum evde pazar günü akşam salonu silip süpürmedim diye afralar tafralar bende biraz anlayış istiyorumYasi geregi bagimsizligi ogreniyor ufak olan. Buyugu de kucuguyle kucuk olur. Benim de 2.5 yasinda oglum. Inanilmaz seylerden kriz yasiyoruz ve cok cok hareketli ama onun gelisimi geregi normal. Bizim icin zor tabii her an tahammullu olmak ama cocuklarinizi yaramaz diye etiketlemeyin..sizin sabriniz tasip bagirdilca onlar inada bindirirler. Kucuk olan dogru duzgun anlamaz bile. Esinizin cocugu kac yasinda?
Ne bilim hep küçüklükten beri ailelerimizden duyduğumuz sözler hep işlenirya belleklerimize gerçekten lafın gelişiydi romanları çok severim şahsına münhasır insanlardır bundan sonra dikkat ederimAdı ustunde cocuk bi pedegogtan yardim alabilirsiniz cok aksilerse bnce ustesinden gelemiyorsanız eger. Ve cingene(lafin gelisi) sadece bagiran onlar deil herkez bagirabikiyo cocuklarina lutfen kürt cingene gibi cumleler kullanmayiniz.
Hepsi öyle.Kreş fiyatları çok yükselmiş küçük duracakta şimdilik büyüğünü gönderecez dün bi akrabanın evinde kaldı büyük dün 2-3 saat aradım çok güzel oynuyor dedi eve bir geldi aman Allahım bize etmediğini bırakmadı artık orda içinde tutmuş bütün enerjisini patladı birden
Psikolojik sanırım çocuk duruyor yerinde bazen bişey yapmıyor yapma oğlum diyorum istemsiz olarak kafayı iyice sıyırdım galibaBenim oğlum da 4 yaşında 5e girecek sürekli aynı kiyafeti giymek ister kirli mi temiz mi demez yıkadıysam sık sık kontrol eder kurudu mu diye ayrıca ne isterse onu giyer karışmam dolaptaki kiyafetleri mevsime uygun olduğu için gerisi problem değil ben cocugunuzda bir şey göremedim çocuk bu olacak o kadar
Bir kere tuvalet kağıdını atsa ne olacak ki hemen tıkamaz .
Çocuğa sürekli hayır kelimesini kullanmamak lazım. Birşeyi tutturduğunda ilgisini baska şeye çekmeye çalışın bağırmak yerine.
Çocukların yaş aralıkları yakın olduğu için sabrınız tükenmiş sakin kalmaya çalışın .
Ablamda böyle konuşuyordu 2 hafta orda kaldık son zamanlarda odasından çıkmadıBana siz çocuklara nasıl yaklaşacağınızı bilmiyorsunuz gibi geldi daha çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?