• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler sabrın mükafatı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aynı mama galiba. Milupa prematil. kullanıyorum. dr.lar 3 ay bu mamayı kullanacaksınız dediler.

Tatoş bebişin için dua ediyorum. Bilirim çektiklerini. Allahtan hep hayırlısını iste. Umarım bebişin savaşır. Ben buna inanıyorum. gör bak sizde kazanacaksınız.

dilda canım bende beişlerimde prematil kullandım..yeni pre aptamile geçtik..
benim beiişler şu an yeni 3 kiloyu gördüler.. 1700 ile hastaneden çıkmıştık bizde.. milupanın sitesinde okudum prematilden sonra pre aptamil 3,500 gr olduktan sonra verilir diyor.. ben mama bulamayınca gece acil pre aptamil alıp kullanmıştık 2800çıkınca kiloları doktor 2 hafta sonra geç bu mamaya dedi 2 hafta daha prematil kullandım şimdi pre aqtamile geçtik tamamen ama yinede bebişin biri 3,500 altında kilosu.. senin bebiş 3800 4 kilo olmuştur neden pre aptamile geçirmediki doktorlar prematil çok düşük kilolu bebişler için..acaba ben yanlışmı yapıyorum..zaten doymuyorlar artık 75 cc veriyorum.. dahada versem yerler..

Canım Allah bağışlasın ikizlerini. Bizim dr. 3 ay prematil kullanacaksınız dedi. Maddi yönden zorluyor beni. Bir kez pre aldım. İçeriklerine baktığımda prematil 2 kat daha besleyici. Tüm vitaminler ve minareller iki kat daha fazla prematilde. İyice kuvvetlensin diye vermiş olabilir.Belki dr. da bunun için 3 ay kullanacaksınız dedi bilemiyorum. ben iki saatte bir 60 cc veriyorum mamayı.

Canım Allah bağışlasın ikizlerini. Bizim dr. 3 ay prematil kullanacaksınız dedi. Maddi yönden zorluyor beni. Bir kez pre aldım. İçeriklerine baktığımda prematil 2 kat daha besleyici. Tüm vitaminler ve minareller iki kat daha fazla prematilde. İyice kuvvetlensin diye vermiş olabilir.Belki dr. da bunun için 3 ay kullanacaksınız dedi bilemiyorum. ben iki saatte bir 60 cc veriyorum mamayı.
saolasın canım.. Allah hepimizin çocuklarını nazarlardan esirgesin..
evet malesef çok masraflı bizide zorluyor ama bir süre daha dayanacağız.. bende içeriklerine bakmıştım doğru prematil daha yoğun ... eczaneden alındığı için zorlanıyorduk çünki her eczanede bulunmuyor getirtiyorduk biz ama bazen bitiyordu zorlanıyorduk.. şimdi marketden alıyoruz pre aptamili.. iki tanebebiş olunca 2 gün anca gidiyor bize..
bugünde doktora gittik göbeğimiz şişmişti göbek fıtığı olmuş oğluşum ama bişey yapmaya gerek yok bir sene içinde geçer prematürelerde daha sık görülür dedi doktor..kilolarıda 3,840 ve 3 350 çıktı doktor gelişimleri iyi dedi..mamamızda doğru mamaymış..bizde 2 saatde bir50cc veriyorduk yeni 75 e geçmiştik bugün doktora gittik şaştı mama saatimiz 100cc bitirdi afacanlar... :ecrin_bebek::ecrin_bebek:

Son düzenleme:
senağlama senağlama senağlama
rabbim defnecine uzun uzun ömürler versin :Saruboceq:

rabbim çocuğunu sana bağışlasın...,okurken inan çok duygulandım,sonu güzeldi ama...

Sevgili meslektaşım,Allah yavrunu sana bağışlasın,sağlıklı,mutlu bir ömrü olsun inşallah.Bu kadar yolu başarıyla geçtiğine göre azimli bir kız olacak.Süt için de üzülme benim de 15 aylık ikizlerim var,çok az emzirebildim mamaylada büyüyorlar üzme canını.Öncelikle sana sağlıklı günler diliyorum,eşinin ve kızlarının sana çok ihtiyaçları var.Allah yardımcın olsun.

Merhaba Arkadaşlar. Size ocak 2008 den Haziran 2008e kadar bebeğim ve benim yaşam savaşını anlatmak istiyorum.
Ankarada öğretmenim. 5 buçuk yaşında bir kızım var. Eşimle, kızımızın bir kardeşinin olmasını istedik. Başladık tedaviye. İlaç, aşılama derken kendimi tüp bebek tedavisinde buldum. İlk tedavi cevap verdi. İkizlere gebe kaldım. ikizi duyunca ürperdim. İçimde bir korku oluştu. Neyse dedim iki bebekte güzel.1 buçuk aylık hamileyken okulda karnıma bir ağrı saplandı. Doğru dr. umuzun görev yaptığı Zekai Tahire. Gerçi tüp bebeği özelde yaptırmıştık. Dr. umuz aynı zamanda oranın dr.u. Neyse doktorumuz yanımıza uğradı. Sabaha kadar gözetim altında bulunacaksın dedi. Kistler oluşmuş tüp bebek tedavisinden. Acilide bakmasa hastanede teşhis koyan yok. Sabaha kadar pis bir odada kaldım. Ne bir dr. uğradı ne bir hemşire.( İlk doğumum Gazi Ünv. de olmuştu. Özel dr.um vardı. Çok temizdi ve ilgililerdi).Hemde tarih 14 Şubat. Eşimin yanında olacakken...ben bu hastanede doğum yapamam dedim. Doktorum buranın dr.u. Dr.umu seviyordum ama bu hastane çok iticiydi. Birazda altıncı hissim çok kuvvetlidir.neyse bi süre sonra karın ağrılarım geçti.
10 Mart. Sabah kalktım. Okula gideceğim. Lavaboya girdim. Bacağımdan kanlar akıyor. eşime seslendim. Bayılmışım banyoya.Kendimi Gazi Ün. gördüm. Gitti bebeklerim! düşük diyordum. İkisininde kalbi atıyor. İlk doğumumu yaptıran doktorumu bulduk. Sağolsun. Çok ilgilendi. Bi süre hastane sonra ev .Sürekli yattım. Kanamam bitti bu sefer bebeklerden birinin suyu gelmeye başladı. Tam iki ay. Bir 28 haftaya ulaşabilsem diyordum.Yatmaktan belim ağrıyordu. Çok hareketli, kıpır kıpır bir insandım. Sürekli yatalak insanlara dua ettim. Onları daha iyi anladım o süreçte. Tam sekiz kere hastanede yattiım. Suyu azalan bebeği hiç inceleyemiyorlardı. Ultrasonda. Sürekli büzüktü.
23 haftalık hamileyken evde karnıma bir ağrı saplandı. Daha önce duymadığım bir ağrı. İlk kızım sezeryanla alınmıştı. Anlamıyorum tabi bi şey. Artık dayanamayınca Gaziye. 5 cm açılma olmuş. İlaca başladık. Kasılmaları engellemek için.Bebeklerden biri gelirse diğeride gelir diyorlardı. dr. um şöyle bi çözüm buldu. Suyu azalan bebek gelirse eşini çinde bırakalım rahim ağzım kapanacaktı. 23 haf. 5 günlükken bebek geldi. Eşini çimde bıraktılar. Ölü doğmuştu. Bakamadım bile yüzüne.Kafamı yana çevirdim. Gözümden yaşlar aktı.Ölene mi yanayım, kalana mı,yoksa evde bana hasret kalan diğer kızımamı. Parçalara ayrılmıştım. Evlat acısı çok zor.Rahim ağzım kapandı. Ama olumsuzluklar beni bulacak ya. Her gün altımdan bir et parçası sarktı. Eş dışarı atıyordu kendini. dikilen eş. Bir hafta durdu. Dr. um tamam dedi. Enfeksiyon kapmışım. Suni sancı. Bebeklerimin ağırlığı çok küçük olduğu için ilk doğumum sezeryan olmasına rağmen,normal doğum yaptım.
23 Haziran. Bebek 5te doğdu. 660gram.Yenidoğana.bu sefer ameliyathanede buldum kendimi. İlk bebeğin eşini çıkaramadılar. Yapışmış.Kazıdı dr.um içimi. Allahım ne bu çektiklerim diyordum. Daha çekeceklerimi bilmeden...Ağrılarım birkaç gün sonra geçti.yukarıdaydı bebişim. Korkuyordum bakmaya. Süt yok. Göğüslerimden kanlar akıyordu.süt çıkacak diye. Yenidoğandakiler çok ilgiliydi. ama tam sınırda dediler.
Yaşasa bile kolunda, bacağında problem olabilir, zihinsel sorunu olabilir. Kör olabilir. Saydılar olabilecekleri.Yaşamasın dedim. İnanın dedim.Bebeğim için mücadele, benim içinse bir depresyon başlamıştı. 15 gün sonra beyin kanaması geçirdi. Güçlü olmalıydım. Sonra düşündüm. Sağlıklı çocukların bunlardan geçmiyeceğinin bir garantisi mi var.Süt anne bulduk. sağosun süt verdi. Mamayı kabul etmedi çünkü. Göğüs uçlarım kanassada bir gün bi baktım süt geldi. Petrol bulmuş gibi oldum. Her gün sağdım. Gece gündüz götürdüm Defneme. Hep uyuyordu. Rop muayenesi oldu. Doktorlar şaşkındı. Rop yok. Mucize gibi bi şey. 4 muayene oldu. Dördünde de Rop çıkmadı.zon 3 bölgesindeki damarlar gelişmemiş.Gelişir diyor doktorlar.

Bebeğimin ismini Defne koydum. Defne ağacı gibi. Dayanıklı olsun diye.Kalbi delikti doğduğunda. İthal bir ilaç verdiler.Kapandı. Sürekli kıpır kıpırdı. Eli kolu hiç durmuyordu. Oksijen borusunu çıkartıyor, yemek borusunu çıkartıyordu. Ben Defnemin bi sakatlığının olacağını hiç düşünmedim.Ve sonuç olarak elinde,bacağında fizik tedavi gerektirecek bir durumu yok.Beyindeki kanamanın etkisiyle kalan pıhtı yok oldu. Rop yok. Damarların gelişmesi kaldı. Nörolojiye, kardiyolojiye,yenidoğana kotrollerimizi olduk. İyi dediler. Oksijen tüpüyle eve çıkmıştık. Monitöre bağlı yani. Oksijen sıkıntısı olduğunda alarm veriyor. Ama 15 gündür onada ihtiyaç duymuyo. Kurtulacak gibi. Bir de Fıtığımız çıktı. Ameliyat.Bizimle göz teması kuruyor. Umarız bu kanamanın etkisiyle zihinsel bir sıkıntı oluşmamıştır. Dr. lar küçük bir ihtimal olabilir. 2 yaşına kadar izlememiz gerek diyorlar.
Hep sabrettim. Hep iyiyi düşündüm.4 ay küvözde kaldıktan sonra, 1 buçuk aydır evdeyiz. Kilomuz 3800 oldu. sütüm yok. Gitti. Verdiklerimim düşünüp mutlu oluyorum. Gazi ünv. den çok memnun kaldık.Herkes tanıyor Defneciğimizi.Bebeklerimiz için en iyisini istiyoruz. tüm bebekler için herşey çok güzel olur,sağlıklı olurlar.Allahım sabrımın sonunda ödülümü verdi.Defnemizi bize bağışladı.
kurban oldugum allahım ikinizede tum evletlarımızada saglık versin gönlünü ferah tut allah buyuktur derdi veren allah dermanıda verir ben anlatsa şükur edersin inanki ama allah yardım ediyo kalbvini, ferah tut hocamm sen bize lazımsın :)

Back
X