• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabrım çok sınandı

whitesneaker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2017
758
1.147
113
31
Selamlar herkese
Diyelim ki bir ekibe amir olarak başladınız ve sizi asla kabullenemediler. Arkanızdan sürekli dedikodunuz yapıldı, yönetime yazılı ifadelerle şikayet edildiniz ve yönetim sizi bu arkadaşları işten çıkarıp çıkarmama konusunda özgür bıraktı. Ama siz vicdanen uygun görmediniz ve o günün koşulları ile şirketin menfaatlerini düşündüğünüz için çıkarmadınız
Ama üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala dedikodunuzun yapıldığını ve amir olarak tanınmadığınızı duydunuz. Bu durumda ne yaparsınız ?

Şikayet ettiklerini bildiğimi söylerdim, aylardır ne yapmak istediklerine anlam vermeye çalıştığımı söyler, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi istifa etmek isterseniz buyrun edin, ya da farklı şekilde yollarımızı ayıralım derdim

Turkiyede nedense çok saçma amir seçimleri oluyor. Asla beceremiyorlar. Benim fikrim, bu kadar kişi ortak olarak memnun değilse haklılardır. İstifa ederdim. Yok bana ne onlar gitsin diyorsanız size saygı duyacak elemanlar da bulmaları lazım. Diğer türlü de siz rahat edemezsiniz.

Selamlar herkese
Diyelim ki bir ekibe amir olarak başladınız ve sizi asla kabullenemediler. Arkanızdan sürekli dedikodunuz yapıldı, yönetime yazılı ifadelerle şikayet edildiniz ve yönetim sizi bu arkadaşları işten çıkarıp çıkarmama konusunda özgür bıraktı. Ama siz vicdanen uygun görmediniz ve o günün koşulları ile şirketin menfaatlerini düşündüğünüz için çıkarmadınız
Ama üzerinden 6 ay geçmesine rağmen hala dedikodunuzun yapıldığını ve amir olarak tanınmadığınızı duydunuz. Bu durumda ne yaparsınız ?
İçerde terfi bekleyen personel varken, siz dışardan alımla mı göreve geldiniz ?

Turkiyede nedense çok saçma amir seçimleri oluyor. Asla beceremiyorlar. Benim fikrim, bu kadar kişi ortak olarak memnun değilse haklılardır. İstifa ederdim. Yok bana ne onlar gitsin diyorsanız size saygı duyacak elemanlar da bulmaları lazım. Diğer türlü de siz rahat edemezsiniz.
Donanımımı, teknik bilgimi ve yönetim becerimi bilmeden böyle peşin hükümlü olmanız gülümsetti. Siz olursanız siz istifa edersiniz :) Evet bu kadar kişi rahatsız ise haklılık payları olabilir. Ben hatasız biriyim demiyorum ama oturup konuşulabilecek meseleleri çözmek için mücadele etmeden arkamdan konuşarak, dedikodumu yaparak ve yüzüme gülerek hemen akabinde şikayet etmek pek etik değerlere sığmıyor gibi.
Ofisten çıkanın dedikodusunun yapılmasına müsade etmediğim için, rahatça sweet bonanza oynayamadıkları için, birilerinin ona emir vermesini (her zaman rica ederim.) sindiremedikler için şikayet edildim hanımefendi. Onlar sadece beni değil başlarında kimse olmasın istiyorlar. Kendilerinden biri yerine ben olduğum için istemiyorlar.
Kimsenin hakkına girmemek için oldukça hassas davranan biriyim. Ama ben amirleriyim yeri geldiğinde de bir kaşımın kalkması zorlarına gitmemeli.
Ayrıca ben de zerre sevmiyorum ama sevip sevmemek değil mesele. Biz oraya birbirimizi çok sevmek için gitmiyoruz. Ama hepimiz birbirimize asgari düzeyde saygı duymalıyız.

İçerde terfi bekleyen personel varken, siz dışardan alımla mı göreve geldiniz ?
En eskisi 6 aylıktı ben geldiğimde. Ve o kapasitede biri yok. Ben görüşmemi zaten amir olmak için yapmadım. Görüşmeden sonra eğitimim, tecrübem ve karakterimden dolayı amir oldum. İşe başladıktan 2 ay sonra terfi aldım.
Psikolojik yükünü anlıyorum. Kim olsa hoşuna gitmez. Ama olduğum andan itibaren tavır alındı. Neden sen oldun ki diye sorular soruldu?
Tanınmadım.

Şikayet ettiklerini bildiğimi söylerdim, aylardır ne yapmak istediklerine anlam vermeye çalıştığımı söyler, yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi istifa etmek isterseniz buyrun edin, ya da farklı şekilde yollarımızı ayıralım derdim
Bunu da konuştum. Dedim derdiniz nedir ? Çünkü diğer arkadaşlara da huzursuz bir ortam oluyor ve ben bunu yönetmek zorundayım. Derdiniz ne çözelim dedim. Daha güleç olabilirsin dediler. Daha güleç olmadığım için onlar gibi her konuda kahkaha atıp saçma sapan muhabbetlere dahil olmadığım için işimden edilmeye çalışılmış oldum yani :)
Akşama kadar diğer insanların fiziksel özellikleri hakkında kaç kez tuvalete gittikleri hakkında özel hayatları hakkında dedikodu yapıyorlar. Ben buna katılmadım. Bana göre değil. Ben iş yerinde dedikodu yapmam başka insanların hayatlarını irdelemem. Veya başkalarının özel hayatını gelip herkese açmam. Bu bir karakter meselesi. Ama içlerinden biri uslanmadı. Güzel laftan sözden anlamadı. Ben hep bir sorun olursa konuşalım çözelim çözemez isek bir üst yönetime gidelim dedim ama fayda etmedi.

Yapan kişileri biliyorsam direkt “amirliğimden memnun değilseniz istifanızı verebilirsiniz. Orda burdan arkamdan konuştuğunuz halde vicdanen işinize son vermiyorum ama siz sınırlarımı çok zorluyorsunuz” derdim.
Ben hiç yüz göz olmak istemiyorum aslında çünkü çok konuştum. Mesela normalde selam verdiğim konuştuğum insanlar o kişi ile yakınlaştıktan hemen sonra bana karşı tavır alıyorlar halbuki hiç bir diyaloğumuz yok. Etrafı da bu düşünceler ile kirletiyorlar. Ben sevileyim sevilmeyeyim önemli değil. Bunun için çabam yok. Ben çalışmak için gidiyorum. Ama karşı taraf sürekli suyu bulandırıyor. Yüzüme söyleme cesareti de yok.

Ben hiç yüz göz olmak istemiyorum aslında çünkü çok konuştum. Mesela normalde selam verdiğim konuştuğum insanlar o kişi ile yakınlaştıktan hemen sonra bana karşı tavır alıyorlar halbuki hiç bir diyaloğumuz yok. Etrafı da bu düşünceler ile kirletiyorlar. Ben sevileyim sevilmeyeyim önemli değil. Bunun için çabam yok. Ben çalışmak için gidiyorum. Ama karşı taraf sürekli suyu bulandırıyor. Yüzüme söyleme cesareti de yok.
Tamam işte bu yüzden söyleyin zaten. Kendisinin yaptığı yetmezmiş gibi diğer insanları da dolduruyor. Siz neden sessiz kalıyorsunuz ki. Yüz göz olmak zorundasınız.

Bence işlerine son verme yetkinizin aylardır oldugunu bilmeliler
Ayrıca şu sözünüzü doğru buldum sizi sevmek zorunda değiller sizinde bu derdiniz yok kendiniz demişsiniz ama asgari bir saygı ile işlerin yürümesi orda olma sebeplerinin gereğini yapmaları şart
Direkt ya da dolaylı yoldan bu işten çıkarma gücünün elinizde olduğu ama vicdanen bunu yapmadığınız gerçeğini bence bi öğrensinler

Selamlar herkese
Amirler isciler tarafindan zaten sevilmez. Dert etmeyin bence. Yuzunuze karsi bir saygisizliklari yoksa duymazdan gelin..ben muhendisim kimi sever kimi sever gorunur. İllaki bi gicik oluyorlar cunku emriniz altinda calisiyorlar. Takmayin.

Donanımımı, teknik bilgimi ve yönetim becerimi bilmeden böyle peşin hükümlü olmanız gülümsetti. Siz olursanız siz istifa edersiniz :) Evet bu kadar kişi rahatsız ise haklılık payları olabilir. Ben hatasız biriyim demiyorum ama oturup konuşulabilecek meseleleri çözmek için mücadele etmeden arkamdan konuşarak, dedikodumu yaparak ve yüzüme gülerek hemen akabinde şikayet etmek pek etik değerlere sığmıyor gibi.
Ofisten çıkanın dedikodusunun yapılmasına müsade etmediğim için, rahatça sweet bonanza oynayamadıkları için, birilerinin ona emir vermesini (her zaman rica ederim.) sindiremedikler için şikayet edildim hanımefendi. Onlar sadece beni değil başlarında kimse olmasın istiyorlar. Kendilerinden biri yerine ben olduğum için istemiyorlar.
Kimsenin hakkına girmemek için oldukça hassas davranan biriyim. Ama ben amirleriyim yeri geldiğinde de bir kaşımın kalkması zorlarına gitmemeli.
Ayrıca ben de zerre sevmiyorum ama sevip sevmemek değil mesele. Biz oraya birbirimizi çok sevmek için gitmiyoruz. Ama hepimiz birbirimize asgari düzeyde saygı duymalıyız.
Tahminim yönetim de laçkalaşmış iş ilişkileri yüzünden içlerinden birinin amirlik yapamayacağını düşünüp sizi getirmiştir. İş hayatında duygusal davranırsanız maalesef üzülen siz olursunuz. İnsanlar aman beni işten çıkarırlar düzgün davranayım diye uğraşmazken siz niye uğraşıyorsunuz? Duruşunuzu değiştirmezseniz saygı görmeniz çok zor.

Yanıma çağırırım dimdirekt konuşurum.

Arkamdan konustuğunuzu biliyorum, buyrun fırsat, ne derdiniz varsa yüzüme söyleyin. Yönetim bana sizi kovma yetkisi verdi ama ben yapmadım, burda duruyorsaniz benim sayemde ama sizlere sonsuza kadar tahammül etmem. Derdiniz neyse söyleyin, çözmeye çalışayım . Bir daha da arkamdan asla konuşmayin yoksa kapı onüne koyarım.

Bu kadar.

Yanıma çağırırım dimdirekt konuşurum.

Arkamdan konustuğunuzu biliyorum, buyrun fırsat, ne derdiniz varsa yüzüme söyleyin. Yönetim bana sizi kovma yetkisi verdi ama ben yapmadım, burda duruyorsaniz benim sayemde ama sizlere sonsuza kadar tahammül etmem. Derdiniz neyse söyleyin, çözmeye çalışayım . Bir daha da arkamdan asla konuşmayin yoksa kapı onüne koyarım.

Bu kadar.
Buna benzer konuşmayı şikayet sonrasında yaptım. Ama içlerinden biri uslanmıyor. Suyu sürekli bulandırıyor. Yüzüme konuşma cesareti de yok. Ekipten başka bir üye ( şikayet etmemiş olan biri ) ile görüştüğümde o x kişisinden artık çok sıkıldık. Siz varken kimse başkasının hakkında dedikodu yapamıyor siz yokken ofisten kim çıksa aleyhinde konuşuluyor. Sosyal açıdan çok zayıf o yüzden sürekli başkalarının hakkında dedikodu yapıyor biz de artık mesafeliyiz o kişiye karşı dedi.
Hatta ofiste şöyle bir konuşma geçmiş. Benim hakkımda o benim müdürüm değil demiş ve ekipten diğerleri seversin veya sevmezsin ama yönetim o kişiyi müdür yaptı müdürüm değil diyemezsin demiş ve araları bu nedenle biraz açılmış.
Belli bir kültür seviyesi olan insanlar değil. Bir problemi olduğunda gelip sizinle açıkça konuşma cesaretleri de yok. Hep arkadan dolaşıyorlar.
Oturup iki kelimelik bir sohbet edemezsiniz. Dedikodu yapmaktan başka bir dünyaları yok

Selamlar herkese
İsten kovardım napardım dedikodu yapmaktan baska is yapmıyorsa zaten kendisinin bir faydası yoktur işte tutmamın.

Selamlar herkese
Acıma acınacak hale düşersin diye bir laf var. Yarın ayağın kayarsa şaşırma. Birlik olup seni alaşağı ederler muhtemelen. Kötü çalışan sen olursun amir falan dinlemezler.

Back
X