2 hafta önce ben sabır taşı ile memeden ayırdım kızımı, 23 ayımıza az kala sonlandırdık. Çok az kaynar suyla yaptım sürdüm, buruk bi tadı var kendimde baktım tadına, bir zararı da olmadı. Ama her açıp vericemde taze yaptım, yapıp uzun süre bekletmedim. Dediğiniz gibi sürekli memeden ayrılmaz yarım saatte bir meme isterdi gündüz de gece de. Memesiz asla uyumaz, memeyle uykuya dalardı. Bağımlıydı. Bir kaç ay önceden kademeli azaltayım dedim ama günlerce ağladı bende ağlatmadım. Ama bırakmadan 10 gün önce başladım konuşmaya 10 gün sonra memeye güle güle dicez kızım, memeden süt gelmicek 10 gün sonra falan dedim ama ne zaman isterse verdim hep doysun iyice diye.
Sonra büyük gün geldi sabah uyandı son defa uzunca emzirdim o da ben de vedalaştık. Sonra kahvaltı yaptı, 1 saat sonra meme istedi sabırtaşını sürdüm ağzına aldı memeyi aldığı gibi bıraktı, bu arada ben konuştum anlattım yine, diğerini de aldı baktı tadı değişik. Anne kapat kapat dedi. Ben yine anlattım hep konuştum, o anlamasada anlattım. O gün gündüz uyumadı, uyumadan önce tekrar istedi baktı yine memede renk var ağzına bile almadı anne kapat kapat dedi istemedi. Salladım falan ama uyutamadım gündüz çünkü Memesiz uyku ne bilmezdi. Akşamda anne mama falan dedi açtım gösterdim, ağzına almadı hep kapat dedi. Gece uykusuna da çok zor daldı daha doğrusu bayıldı artık. Memesiz uyuyamadı akşam da ağlamadı ama uyuyamadı da. Gece oldu mama diyerek uyandı ilk vermedik çok ağladı dayanamadık, sabırtaşını sürdüm verdim memeyi gündüz ağzına almadı o tadı istemedi ama gece bana mısın demedi emdi. Ertesi günü gündüz hiç sorun olmadı, birkaç kez istedi açtım kapat anne dedi, uykusu da nispeten ilk güne göre iyiydi uykuya geçte olsa daldı.
2. Gece de mama diye uyandı vermedik yine çok ağladı baktık ağlayacak geceleri emsin biraz daha dedim dayanamadım ağlamasına, gece verdim meme.
3. ve 4. gün gündüzleri tamamen unuttu, geceleri uyanınca emzirdim.
5. Günün gecesi uyandı kucağıma aldım salladım kucağımda pışpışladım geri uykuya daldı meme istemedi.
6. Günün gecesi de aynı şekilde meme istemedi uykuya geri daldırdım.
Artık dedim 2 gün emmedi nasılsa ağlasa da gece emme işini de bitirelim.
7.gün gece ağladı, babası aldı salona götürdü benden ayrı uykuya daldırdı.
Ve o gün de son ağlayışı oldu kuzumun bir daha ne gece ne gündüz istemedi.
Çok şükür biz böylece bırakmış olduk. Bana da kızıma da zor oldu ama yaa hüzünlüydü yani. Umarım faydalı olabilmişimdir. Kolaylıklar diliyorum.