Sabır bazen büyük bir ziyan

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
Slm kizlar....yaklasik 3 yıldır evliyim ailemin istemediği bi evlilik gerçekleştirdim ve ne kadar da haklı olduklarını gördüm..cahillik mi genclik mi ergenlik mi artık ne olduysa evlendim..gelinliğime kadar kendim kiraladim hiç bi seye zorluk çıkarmadım bu süreçte...ama evlendiğim kişi tam bi hanzo çıktı...maddi manevi çok yıprandim bu süreçte..son zamanlarda geçimsizliğinin dozajı artti ve şiddet uyguladı ilk değil bu arada bi oğlum var o babasina cok düşkün bu yüzden bi daha olmayacak sözlerine kandim ama oldu..artik aile büyükleri de öğrendi ve su an boşanmak istiyorum beni durduruyorlar biz bilmiyorduk biz ona ayar çekeceğiz niye daha önce hiç söylemedin diye..ama ben yoruldum ve bu adamdan tiksindim kesinlikle istemiyorum..hayallerimi umutlarimi enkaza çeviren bu adamı artik istemiyorum..ben onu temiz evde aile ortami sağladim altina araba verdim krediyle aldiğim..yani benimle evlenmeden önceki hayatindan çok daha rahat ve güzel bi yasam sundum ama evlilik sorumluluğu ona zor geldi..hakarete şiddete başvurdu..ben şu an kesin kararliyim ama aile büyüklerinin beni durdurmamasi için bana bi seyler söyleyin kendi değerimin farkina varayim bana öyle cümleler söyleyin ki evet ya boşanmam lazim diyip aile büyüklerini takmayayim...daha fazla sabretme diyin..sabır bazen bazılarina büyük bir ziyan deyin..

Çok değer vermişsin g... kalkmış. Koca milletinin 2 kaşığından birini kıracaksın . Yoksa seni beğenmez

Çok doğru söylüyorsun düşünüyorsun , üç yıl daha sabretmek ister misin ? Ne katkısı olacak hayatına ?

Hep derim mutsuz olacağınız bir hayata mecbur değilsiniz. O aile büyükleri dayağı sizin yerinize yemiyor hakaretleri sizin yerinize isitmiyor. Nasıl ayar çekeceklermiş ben onu çok merak ettim. Beynine reset mi atacaklarmış mesela? Aile büyükleri boşanmanın stresiyle uğraşmamak için sizi yakıyor. Bir fiske bile vurmaya tek kötü söz etmeye hakkı yok oysa. Öyle bir aile kutsal falan da değil. Düzelse bile siz eski siz olmayacaksınız hep nefret edeceksiniz. Aile büyüklerine sorun bakalım ellerinde sihirli değnek falan mı varmış. "Aa, cıss bir daha vurma bakayım" demekle hiçbir şey çözülmez.

Bu aile büyüklerini bir gün yemeğe çağırın.. sofrada eşinizin size yaptıklarını alay eder biçimde anlatın,eşinizin damarına basın onların yanında eşinizde dayanamaz zaten gösterir pis yüzünü..onlarda kime tahammül ettiğinizi anlayıp boşanmanız gerektiğini anlarla bir zahmet (belki)

Onla yasayan benim ben kararımı verdim. Diyin.onla yasamayan anlamaz diyin.aleyhindeki tum kanıtlar i toplayin

Sebep aramanıza gerek yok ki maşallah bi araba dolusu sebep var.. keşke sabretmenizle hallolacak bi durum olsa da sabretseniz.. Allah yardımcınız olsun.

aile büyükleri dedikleriniz kimler? zamanında onlar istememiş evlenmişsiniz. şimdi neden onlar istemeyince boşanamayasınız ki?

yazmış ya eşinin annesi vs. biz bilmiyorduk ayar çekicez demişler..
kendi ailesini dinlemeyen onları niye dinler dimi?

konu sahibesi evlenmek için kendi aileni çiğnediysen boşanmak için kocanın ailesini ezer geçersin mantık olarak

evet yani ne alaka gerçekten insanın aklı almıyor.

Yani normalde insanlara pek boşan ayrıl demek istemiyorum ama sanırımsiz kararınızı vermişsiniz zaten bide şiddet varsa.. hakkınızda hayırlısını diliyorum

Burdaki yorumlar herkesin bakış açısına göre değişir. Es kişisi şiddete başvurduğunda ister istemez insan soğuyor aynı yatağa bile girmek istemiyor.
Kısaca herkes yaşadığını bilir sen kendi kararını verip kendine güvenmek zorundasın.
Bazı cahil insanlara kendini anlatmak zorunda da değilsin çünkü anlatsan da anlamayacak kendi bakış acısı ile bakacak.
Keske sihirli değnek olsa öküz kocanı düzeltsek. Anneler mutlu olmalı ki mutlu nesiller yetişsin.

İşte yine ezip yanlış karar vermek istemiyorum artik her kararimi sorgular oldum..

Aileler işin gidersem dahada kötü olur
Benimkide ne olsa aannesigili arar, Üstünede onları görünce ağlardı
Neler yaşadım neler psikoloji falan kalmamıştı
Şimdi boşanıyorum çok şükür çok iyiyim
O yüzden Düzelir,biz konuşalım gibi laflara inanmayın
Değişmez
Kafanızı toplayın ve sakince düşünün
Umarım Hakkınızda hayırlısı olsun

Anladigim kadariyla ekonomik ozgurlugunuz var, ne ese ne aileye muhtac degilsiniz maddi olarak. cocugunuzu da alip hayatiniza cok daha guzel bi sekilde devam edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…