• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sabahlari cok yukselen nabiz

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
83
Merhaba herkese,ilgili bolume de konu acmistim,fakat yeterli cevap alamadim.. bir de burdan sormak istedim. Cunku bu benim.icin gercekten bir dert...
33 haftalik hamileyim,ozellikle sabahlari nabzm cok artiyor. Kahvaltidan sonra oluyor,oyle yorulmama egilip.kalkmama gerek yok,birden bire oturdugum yerde basliyor artis. Dun sabah 145leri gordum diyebilirim. Dinlenince sakinlesince dustu neyse ki 120lere..
Doktor kan tahlili yapti tiroite bakti,kansizligim varmis. Demir magnezyum calsiyum verdi. Kullaniyorum. Demir hapim bitecek bikac gun sonra,ama hala duzelemedim..

Benim gibi olan.var mi, yardimci olabilecek bir fikri olan var mi.merak.ediyorum.. :(

Cok tesekkurler..

Bende sizin gibiydim.. elim kolum uyuşur kalbim fırlıycak gibi atar ve nefesim daralırdı.. son haftalarınız bol bol dinlenin.. kahvaltı veya yemek hiç farketmez az yiyin.. ben çareyi az yemekte bulmuştum.. daha hafif atlatıyodum anlattığım durumu..

Doğumdan sonra da çok şükür bi şeyim kalmadı.. ama size bi kardiyoloğa görünmenizi tavsiye ederim.. ne olur ne olmaz tedbir amaçlı bi muayene etsinler

Bende sizin gibiydim.. elim kolum uyuşur kalbim fırlıycak gibi atar ve nefesim daralırdı.. son haftalarınız bol bol dinlenin.. kahvaltı veya yemek hiç farketmez az yiyin.. ben çareyi az yemekte bulmuştum.. daha hafif atlatıyodum anlattığım durumu..

Doğumdan sonra da çok şükür bi şeyim kalmadı.. ama size bi kardiyoloğa görünmenizi tavsiye ederim.. ne olur ne olmaz tedbir amaçlı bi muayene etsinler
Haklisiniz, artik dun sabah itibariyle kardiyolog meselesini dusunmeye baslamistim ben de.. tesekkur ederim..
Peki dogum yapma olayini etkiler mi bu nabiz fazlaligi.. baskalarina gore daha cok zorlanabilir miyiz ya da basarisizliklar olur mu,normal dogum icin konusuyorum :(

Ben normal doğuramadım ne yazık ki mecburiyetten sezaryene alındım.. ki ameliyat olduğu için daha sıkıntılı bi durumdu.. ama bi sıkıntı olmadı çok şükür.. zaten doktor daha doğru bilgi verir..

İnşallah sağlıkla mutlulukla kucağınıza alırsınız bebeğinizi..

Insallah,tesekkur ederim... :)
Canım benim 3 yıl önce olmuştu nabzım yükseliyodu hamile degildim en son acile gittik ekg çekildi kardiyologa yönlendirildim dr.eko yaptı ve ekoda doguştan kalp deligim oldugu ortaya çıktı delik çok büyük acil kapatılması lazım dediler ve hatta iyiki hamile degilsin demişti dr.açık kalp ameliyatı oldum şuan gögsümde 25 cm.lik kesi var korkutmak istemem canım ama benim başıma geldi bi kalp grafigi çektirsen için rahatlar bu arada hamileyken bütün organlar kat kat fazla çalışıyo bundan dolayıda olabilir

Kansızlık kalp çarpıntısı yapıyor bende Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım; heyecan, korku, yorulma olunca kalp çarpıntım başlıyo. Nefes elıp vermem zorlaşıyor. Tansiyonum düşüyo. Sizde de belki kansızlıktan oluyordur bende ki gibi.

Hatta ben " Bi gün kalp krizi geçirip, olduğum yerde kalcam" diye tabir ediyorum o derece.

Bir de zaten hamilelikte kalp atışı hızlanıyor ama sizi rahatsiz edecek dereceye geldi ise zaten doktorunuza danışırsınız.

Canım benim 3 yıl önce olmuştu nabzım yükseliyodu hamile degildim en son acile gittik ekg çekildi kardiyologa yönlendirildim dr.eko yaptı ve ekoda doguştan kalp deligim oldugu ortaya çıktı delik çok büyük acil kapatılması lazım dediler ve hatta iyiki hamile degilsin demişti dr.açık kalp ameliyatı oldum şuan gögsümde 25 cm.lik kesi var korkutmak istemem canım ama benim başıma geldi bi kalp grafigi çektirsen için rahatlar bu arada hamileyken bütün organlar kat kat fazla çalışıyo bundan dolayıda olabilir

Gecmis olsun,gozum korktu simdi. Peki hamile olsaydiniz amelyat olamiycak miydiniz, ya da beklenemez miydi sonra olmak icin. :(
Acil.birsey cikarsa ben napicam :(

Kansızlık kalp çarpıntısı yapıyor bende Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım; heyecan, korku, yorulma olunca kalp çarpıntım başlıyo. Nefes elıp vermem zorlaşıyor. Tansiyonum düşüyo. Sizde de belki kansızlıktan oluyordur bende ki gibi.

Hatta ben " Bi gün kalp krizi geçirip, olduğum yerde kalcam" diye tabir ediyorum o derece.

Bir de zaten hamilelikte kalp atışı hızlanıyor ama sizi rahatsiz edecek dereceye geldi ise zaten doktorunuza danışırsınız.

Artik yurumekte zorlaniyorum. Moralim cok bozuk. Yeterli nefes alamiyorum sanki,biri omuzlarimdan bastiriyor ya da.. kollarim bacaklarim cok gucsuz.. :(
Doktora diyorum soyle yat boyle kalk ani hareket etme,tansiyon onemli o normalse birseh olmaz vs diyor ama.. tum hamileler boyle degildr bence bu ne ya..
Size de gecmis olsun buarada :(

Gecmis olsun,gozum korktu simdi. Peki hamile olsaydiniz amelyat olamiycak miydiniz, ya da beklenemez miydi sonra olmak icin. :KK43:
Acil.birsey cikarsa ben napicam :KK43:
Gebeligin erken döneminde farkedilirse anne saglıgı açısından kürtaj olman gerekirdi dedi dogum olumsuz tetikliyomuş ama bendeki delik çok büyüktü canım sanada geçmiş olsun

Back
X