Çocuğuna 1 kuruş maddi desteği olmayan sadece görmeye gelince baba olan bir adamla muhattap olduğum için de zor geliyor çocuğumun bakımına hiçbir şekilde bir desteği yok
İnanın hukiken cezası olmasa kızımla hiçbirşekilde iletişim kurmasına müsade etmem ama hukuk ne diyorsa uymak mecburiyetim çocuğunu her hafta görmek isteyip agu gugu sevip ama bakımını yapmaya gelince hiçbirşekilde yanaşmayan bir adama ılımlı yaklaşamıyorum 7 aylık oldu daha ne bezini gördük ne nafakasını siz olsanız naparsınız?
Sürekli olarak kızımın bi baba figürüne ihtiyacı olduğunu onun psikolojisinin önemli olduğunu kabul etmeye çalışıyorum ama halen kızımı görmesine alışamadım
Çocuğunuz kız çocuğu, henüz el kadar, ancak göz açıp kapayıncaya kadar geçecek bir süre sonrasının genç kızı, kadını. Size belki şu an hayal gibi gelir ama zaman o kadar hızlı uçup gidiyor ki inanamazsınız...
Babasının varlığı ve babasıyla olan ilişkisinin biçimi, ilişkinin gücü, ilişkinin sağlıklı sağlıksız oluşu, vs.. kızınızın hayatındaki bütün seçimlerini doğrudan etkileyecek, şu hayatta mutlu, mutsuz, güçlü, güçsüz olmasında doğrudan etkili olacak.
Bir kız çocuğu ile babası arasındaki ilişkinin o kızın tüm hayatında belirleyici olacağını, sizin seçimleriniz neticesinde, sizin baba yaptığınız adamın babalığına , artık kızınızın muhtaç olacağını sakın unutmayın. Siz boşadınız, kurtuldunuz; ama beğenmediğiniz o adamın şefkatine sevgisine ilgisine vs... çok sevdiğiniz kızınızı ömür boyu mahkum ettiniz. Bunu hep hatırlayın.
Söz ettiğiniz annelik duygusu esas burda devreye girsin, nafaka ödemiş, ödememiş vs.. gibi unsurlarla kafanızı karıştırmadan, evladınız için, adamı da "baba" olabilmesi için destekleyin. Onların, daha sağlıklı daha güzel bir ilişki kurabilmesine yardımcı olun. Bilerek konuşuyorum, bir kız çocuğu için baba figürü o kadar kıymetli ki, gün gelir,
ben üstüne para verseydim de insan gibi babalık yapsaydı diye hayıflanır insan.
Güle güle, sağlıkla, iyi günlerde büyütün yavrunuzu.