• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sabah kahvaltısı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

citlenbikbesyo

15 haziran 50 kilo
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
648
248
103
İzmir
merhaba kızlar 20.ayını dolduran bir kızım var
yeme problemimiz yok çok şükür ama
sabah kahvaltısını karışım halinde yiyor
peyniri yumurtayı ve diğer kahvaltılıları ayrı ayrı yemiyor

bu konuda tecrübesi olan varsa lütfen bana yardımcı olun çok sıkıntıdayım

tecrübeli arkadaşlar lütfen deneyimleinizi önerilerinizi paylaşın
bu konuda çok üzgünüm dün en sonunda kendim oturdum ağladım
ve mecburen karıştırdım verdim

üzülmene gerek yok... karıştırarak yemenin ne sakıncası var.. çok şükür yiyor... ya hiç yemeseydi? kafanda kurup üzülme...

canım üzülücek bişey yok tabikide öyle alıştığı için bi süre daha böyle devam edebilir...benim kızımda öyle yiyiyodu...bak pazar kahvaltılarında falan yada sabah sen kahvaltı ederken sofraya oturmasını sağla...mama sandalyen falan varsa sizin yediklerinizi görmesini sağla...kendi yediğinden sıkılıp zamanla sizin yediklerinizin tadını merak etmeye başlayacak sende atıyorum yumurtadan peynirden reçelden falan artık ne varsa ufak ufak tatmasını sağla...öyle öyle bi gün haşlanmış yumurta süt bi gün normal zeytinli peynirli kahvaltı bi günde o karışımı veririsin daha sonrasındada hiç yediremezsin merak etme...bana(yani bebeğin ek gıdalara geçiş döneminde bu konunun üzerine çok düşmesinden,kitaplar falan almasından.evde pişen egzantirik renkte ve kokudaki onca çeşit çorbadan dolayı sıyırma aşamasına gelen biri olarak:1:)soracak olursan o dönemdeki kahvaltı çok daha sağlıklı...mesela ben kızımın kahvaltısına;bisküvi,toz mama,yumurta,bi gün bal bi gün pekmez,3 günde bir ceviz içi bir diğer haftada fındık ezmesi veriyodum şimdi tek tek ayrı günlerde yiyiyo hepsi bir arada bomba gibi olur düşünsene...bence canını sıkma bebeğinin ve senin sadece biraz zamana ihtiyacı var tatlım:70:

ben de nerdeyse 2 buçuk yaşına kadar karışım verdim doktorum arık besinlerin tadını alması gerek dedi ama doktor dedikten yaklaşık 6 ay sonra bunu uygulayabildim şimdi zeytin hariç herşeyi yior ama tek sorunum çok yavaş yiyor ve ben en sonunda aynen böyke oluyorum :37: daha sonra da böyle :52::52:
kardeşimin oğlu 3 yaşını bitirdi halen bulamaç yiyor onun doktoru da önemli değil nasıl olsa bütün vitaminleri alıyor ve eninde sonunda bulamaçtan bıkar strese gerek yok demiş ki bence de mantıklı...
sen de hiç merak etme senin küçük kuzu da eninde sonunda bizim gibi kahvaltı yapar canım... kuzunu güle güle büyüt :71:

canım bi şekilde yiyor ya hiç yemeseydi düşünsene
çok tasa etme bencede mutlaka kendisi sıkılacaktır zaten
ben bu konuda hiç bişey yapmadım
biz kahvaltıya oturduğumuzda onuda oturtuyorum
hiç zorlamam apzına tıkıştırmam
o bizde ne görüyorsa özenip kendiside yapıyor
öyle alıştı bizim gibi yemeğe
şimdi zeytini bilke kendi başına yiyor çekirdeğini çıkarabiliyor felan
senin çocuğunda kendisi sıkılıp başlayacaktır çok stres yapma

Back