Bebek Beslenmesi sabah kahvaltı işkencesi 7.5 aylık

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melisecrin

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2013
52
0
16
Bursa
hangi bebek cicibebe sevmez yahu ? benimkiiii :_(
gıdım gıdım peynirli ekmek le doyduğunu anlamıyorumki
değişik önerileri olan varmı?

Tek tek vermek için bence 1 yaşını bekle derim dişleri fazla yoksa zorlanıyor olabilir benmki bu ay 1 yaşında olck hala tek tek yemiyor ek gıda mamaları var tahıllı onlara pekmez yumurta sarısı peynir yada katıp ezip verebilirsin sağlık ocağı 1 yaşındn önce tek tek yemesi için erken olduğunu söyledi bana...şimdi bala kuşburnu marmelatına yumurtanın beyazınada geçtiş 1 yaşına geldiği için..ama meyveleri elinde yiyor kendisi...seninki daha küçük bence zorlama..

Tek tek vermek için bence 1 yaşını bekle derim dişleri fazla yoksa zorlanıyor olabilir benmki bu ay 1 yaşında olck hala tek tek yemiyor ek gıda mamaları var tahıllı onlara pekmez yumurta sarısı peynir yada katıp ezip verebilirsin sağlık ocağı 1 yaşındn önce tek tek yemesi için erken olduğunu söyledi bana...şimdi bala kuşburnu marmelatına yumurtanın beyazınada geçtiş 1 yaşına geldiği için..ama meyveleri elinde yiyor kendisi...seninki daha küçük bence zorlama..

benimkinin daha dişi bile yok :_))
ek gıda mamalarını sevmiyor yumurtayı falan hep tek veriyorum bizim dr.verdiği listede sabah kahvaltısı karıştırarak 7. ayda ise tek parçalar halinde verin diyor.seninki geç kalmış bence
pirinç pilavını falan nasıl yiyebiliyormu?neyi tek yiyemiyor ki ?
pekmezi sevmiyor :_(
ekmek parçalarıyla doyduğunu anlayamıyorum işin kötüsü o :_)

Hiç dişi olmayan çocuğa prinç pilavımı veriyorsun yoksa..boğazına takılıp kusarsa...yada tıkanırsa...valla ben daha yeni başladım bence sen acele ediyorsun..burda bazı anneler acele edip hemen çocuk bizim gibi sabah kahvaltısı yapsın omlet yesin diye uğraşıyorlar halbuki çocuk kendi zamanı gelince bunları zaten yiyor zorlamanın anlamı yok...mesela .beni korkuttular pütürlü gibi yiyemiyordu 9 aylıktı..doktor daha erken neden acele ediyorsun dedi.1 yaşla başlarsın dediler gerçektende kendisi zamanla yemeye başladı...pekmez yemiyor demişsin sende başka şeylere kat pekmezi..normal sütten fazla kalsiyum varmış pekmezde ayrıca kan yapar...benmki kaşık mamalrını sevdiği için ben ona katıyorum muz eziyorum bıldırcın yumurtası haşlayıp katıyorum tabi sen bunları yapamazsın daha ufak azar azar başlamalısın...zorlarsan ters tepki yapabilir..ama ila parça parça vercem diyorsan doymaz o çocuk ağzı yorulduğu için fazla yiyemez söylim..anne sütünde yok mama vercen ozaman mecbur..ben emziriyorum hala....

her dr farklı söylüyor zaten en iyi çocuğa göre hareket edeceksin.seninki emmdiği için çok problem değil ama benikini herşeyden yemesi gerek
dediğim gibi bulamaç şeyleri sevmiyor benimki pilav falan yiyor ama :_))
sabah kahvaltıda ekmeğe labne sürüyorum bazen az reçel,tereyağ öle yiyor yanındada 1 tane portakalı sıkıp veriyorum.
öğlen tavuk lu şehriye çorbasına ekmek doğrayacağım onu yedireceğim.2 gündür şükür formül mamasını 2 öğüne çıkardık :_))
muz yiyor ,pekmezi neye katabilirm şekersiz irmik yapıp içine koyayım bide öle deneyeyim belki öle yer :_)
zor şekerim çocuk büyütmek oğlum 10 yaşında şükür birini büyüttüm diyorum :_))))

bebişlerimiz hemen hemen aynı benimki de 8 aylık olmak üzere.ben ilk yumurta sarısıyla başladım.önce çeyrek sonra yarım,şimdi de tam.yanında kendi yaptığım bebe bisküvisini birgün pezmez ılık su,birgün meyve suyuyla ezip veriyorum.bikaç gündür elma,havuç veya armut suyu içiriyorum.ha yumurta sarısını yutmakta zorlanıyo kuru ya biraz zeytinyağı döküyorum.portakal suyu için erken daha asitli ya.diğer öğünlerde de işte çorba benimki sebze çorbası sevmiyor.ben de tavuk çorbası sebzeli,kıymalı çorbalar felan veriyorum.kendim evde muhallaebiler hazırlıyorum meyve,irmik vs.doğal şekerlerle yani çok seviyor.istersen tariflerini verebilirim.ilk başlarda yemek istemiyor bebişler zamanla alışıyolar.kafama göre bişeyler yapmıyorum görümcem diyetisyen onun önerileriyle hazırlıyorum bunları.umarım yardımcı olmuşumdur.

bebişlerimiz hemen hemen aynı benimki de 8 aylık olmak üzere.ben ilk yumurta sarısıyla başladım.önce çeyrek sonra yarım,şimdi de tam.yanında kendi yaptığım bebe bisküvisini birgün pezmez ılık su,birgün meyve suyuyla ezip veriyorum.bikaç gündür elma,havuç veya armut suyu içiriyorum.ha yumurta sarısını yutmakta zorlanıyo kuru ya biraz zeytinyağı döküyorum.portakal suyu için erken daha asitli ya.diğer öğünlerde de işte çorba benimki sebze çorbası sevmiyor.ben de tavuk çorbası sebzeli,kıymalı çorbalar felan veriyorum.kendim evde muhallaebiler hazırlıyorum meyve,irmik vs.doğal şekerlerle yani çok seviyor.istersen tariflerini verebilirim.ilk başlarda yemek istemiyor bebişler zamanla alışıyolar.kafama göre bişeyler yapmıyorum görümcem diyetisyen onun önerileriyle hazırlıyorum bunları.umarım yardımcı olmuşumdur.

portakala bayılıyor benimki kahvaltıyı öle yapıyor bitince ağlıyor,her gün çorba düşünmek zor oluyor merimeğe geçsemmi kararsızım benim bebiş bugün 8 aylık oldu :_))
sulu köfteyide seviyor

portakala bayılıyor benimki kahvaltıyı öle yapıyor bitince ağlıyor,her gün çorba düşünmek zor oluyor merimeğe geçsemmi kararsızım benim bebiş bugün 8 aylık oldu :_))
sulu köfteyide seviyor

mercimek çorbasını 9 aydan önce önermedi görümcem.ben tarhana,domates,pirinç içine kyma koyuyorum,sebzeli tavuk çorbası veriyorum.yoğurt vazgeçilmezimiz zaten.sebze yemeklerini de ezerek vermeye başladım.

ben kahvaltıda yumurta sarısı,labne,ceviz,pekmez ve küçük ekmek parçalarını püre yapıp yedirirdim ayrıca aptamilin kahvaltı mamalarından da yedirirdim.tavsiye ederim.

benim bebeğim 6 ayı geçecek ve kahvaltısndan nefret ediyor yüzünün halini görmelisiniz anne sütüne yada ıhlamura yapıyorum yumurta sarısı az bebe büskivi pekmez ve labne peyniri çorbalarlada başım dertte içinde yoğurt olan herşeyi yer ama hep yoğurt olmuyo beş öğün yoğurt versem yiyo ama bana çare lazım arkadaşlar

benim kızımda hiç bisküvi sevmez. cici bebe verdim ishal oldu. heinz verdim pek sevmedi. herkes peynir veriyor pekmez veriyor benim kızım böö diye kustu. ben kahvaltıya muzlu irmik, yulaf lapası ve s veriyorum napıyım yemiyor.

benim kızımda hiç bisküvi sevmez. cici bebe verdim ishal oldu. heinz verdim pek sevmedi. herkes peynir veriyor pekmez veriyor benim kızım böö diye kustu. ben kahvaltıya muzlu irmik, yulaf lapası ve s veriyorum napıyım yemiyor.

seninki dahada zormuş allah kolaylık versin :_)
ekmek parçaları yemiyormu ?

Back