Çocuk Hastalıkları Sab Simplex'in yan etkisi?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sadenaz42

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2012
23
0
16
Konya
Merhaba arkadaşlar;
Benim kızım 2,5 aylık ve aşırı gazlı bir bebek. Oda ısısını da bir türlü ayarlayamadık. Kullanmadığım şey kalmadı ama hiç birinden fayda yok. Dün arkadaşım Sab Simplexi tavsiye etti, eşime aldırdım. Bugün 3 kez kullandım ama onun da faydası olmadı, hatta bugün akşama kadar sürekli ağladı ve hiç uyuyamadı bebeğim. Sizce Sab Simplex'in yan etkisi olabilir mi? Bu konuda bilgisi olan varsa lütfen yazsın. Çok endişeliyim :(

iyi aksamlar
bende bebegim kücükken sap simplex ve lefax kullandim.ikisinden de memnun kaldim ve bir yan etkisini görmedim.bu ilaclar her bebekte ayni etkiyi yaratmiyor saniyorum bir bebege iyi gelen digerine gelmeyebilir.deneyerek anlarsiniz fakat eger bebeginiz dediginiz gibi cok gazliysa sadece bunlari kullanarak cözüm bulamazsiniz tavsiyem eger emziriyorsaniz yediklerinize cok dikkat edin.en azindan 4.ay bitene kadar sogan,portakal,brokoli,karnibahar,mercimek.sütte bazen yapar ben laktossuz süt icmistim...ve benzeri gaz yapan yiyecekler sizin sütünüzden bebginize gecer ve rahatsiz olur aglar..internetten arastirin tam olarak hangi gidalar gaz yapiyor onlari yemeyin bakin o zaman bebegiz daha rahat olacak..ben 4 ay boyunca bu gaz yapan yiyecekleri yemedim zor oldu ama yaptim cok sükür bebgimde gaz dan dolayi cok sikinti cekmedi..
bebeginizi saglikla büyütmeniz dilegiyle..

olabilir çünkü ben de kullanmıştım ve aynı sorunu yaşadım.Sürekli huysuzdu ve mızmızdı.Bir daha kullanmadım.Her ilaç herkeste aynı etkiyi göstermiyor işte.

Egegunes, çok dikkat ediyorum aslında, sağlıklı olan her şey gaz yapıyor artık ne yiyecegimi şaşırdım. Bi de onları yesem nasıl gazi olurdu hiç bilemiyorum.
Miskokulum, öyle diyorsan demek ki dediğin gibi her bebege yaramiyor. Ben de vermem artık o zaman.
Yorumlariniz için teşekkürler.

sab simplex damlayı ben de kızım için kullandım ama bize de pek yararı olmadı. kızıma biogaia çooook iyi geldi. 3-4 günde düzene soktu gaz olayını.biogaia bağırsakları düzene sokan yararlı bakteri. nette araştır biraz.diğer damlalardan farklı. şiddetle tavsiye ederim. bir de tatlı elma yağı ile göbeğine (aman dikkat et bez bölgesine değmesin ) ve ayak tabanına yapılan masaj da iyi geliyor.sıcak havlu falan.... kızım 5 aylık suanda. 3. aya girerken gaz sancılarımız tamamen bitti. çok şükür...zaten ne duysan onu denerken zaman geçiyor.

3 ay boyunca kolıktık ve bıo gaia sayesinde gectı gıttı kolık aglamalar=)) ben sadece sunu soylemek ıstıyorum bahsettiğimiz ilaçlar kesınlıkle gaz ılacı degıl.sadece bagırsak florasını duzenleyen damlalar.bıkac yerde okudum gaz ılacı zannedıyor herkes gazı oldukca veriyorlarmıs bebeklere.hos bıtkısel dıyorlar ama yınede her seyın fazlasının zarar oldugunu dusunuyorum

Sab Simplex'in herhangi bir yan etkisi olmamaktadır. İçerisindeki etken simetikon bulunmaktadır.

Simetikon bir silikon türevidir, vücutta herhangi bir reaksiyona girmez. Midede sindirilmez, bağırsaktaki hava kabarcıklarını patlatarak kolik sancısının geçmesine neden olur. Tedavi etmez, sindirim sisteminin gelişmesini sağlamaz. Sadece anlık sancıyı giderir.

Simetikonun hakkında yapılan tüm araştırmalarda herhangi bir yan etki gözlemlenmemiştir.

Geçmiş olsun

sab siblex bizede yaramadı yan etki yapmıyordur çocuğa fayda etmediği için gazdan g-huysuzlanıyordur biz nurse harwers ile çözümü bulduk 4 aydır onu kullanıyoruz.

Back