• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır

vera2020

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
1.315
1.864
333
50
"Sabır, ağrıları dindiren acı bir ot gibidir; hem can yakar, hem de tedâvi eder.

Her sıkıntı bir kolaylığa gebedir ama, haml müddetine sabretmek gerekir.

Sabr u sebatla muvaffakiyet, farklı görünüşte olsalar da, ikizdirler.

Deryalar, damlalardan meydana gelir; ama damlanın deryalaşacağı zamanı büzmeye kimsenin gücü yetmez...

Teennî, temennînin en ideal yoludur.

Acelecinin harmanında en çok bulunan şey hatadır.

Zirvelerin yolu vâdilerden başlar.. tabiî sabırlı olanlar için...

Başlangıcı zehir, neticesi şeker-şerbet bir şey varsa o da, sabırdır.

Vak'alar karşısındaki müspet tavrın adıdır sabır; onun için ehlullah, mevsiminden evvel sabrı istemeyi mahzurlu saymışlardır.":72:

Alıntı---

güzel kardeşim ya da ablam bilemedim nasıl hitap edeyim.o sabır dediğin güzellik bende hiç yok:( en büyük kusurumdur hayatta.Namaz kılan insanlar sabırlı olur derler ama yok,sabretmeyi öğrenebilsem hayatım olumlu yönde 9o derece değişecek eminim.güzel yazmışsın parmaklarına sağlık.

güzel kardeşim ya da ablam bilemedim nasıl hitap edeyim.o sabır dediğin güzellik bende hiç yok:( en büyük kusurumdur hayatta.Namaz kılan insanlar sabırlı olur derler ama yok,sabretmeyi öğrenebilsem hayatım olumlu yönde 9o derece değişecek eminim.güzel yazmışsın parmaklarına sağlık.

Dualarınızda sabrı öğrenmeyi de isteseniz. Bir de "Ya Sabur" ismini sık sık tekrarlamak belki çare olabilir .

sabrı olan insanların hayata +1 önde başladığını düşünüyorum.
inşallah birgün bende öğreneceğim.

çok güzel bir paylaşım.. gerçektende sabredebilsek keşke.. sabırsız davranıp kendimi çok yıpratıyorum ben :( gereksiz şeyleri çok takıyorum kafaya.. keşke sabredebilsem

Back