arkadaslar sıze hemen yasanılmıs bı mevzuyu anlatım arkadasımız ufkumuzun acılmasını ıstemıs bıze cahıl ve ırkcı demıs
ozellıkle
Pandora_x oku - oku - oku
benım babam ıflas etmeden once sabun fabrıkamız vardı bızım gazıanteplıyım burda yasıyorum
tam 30 yıl olmus daha dun babam anlatıyordu bu pkk lıların nıye sesının cok cıktıgını ne zaman basladıgını
iş yerı olan esnaf olan kısıler veya yası yetmeyenlerın babaları bılır sorsunlar
aynen babamın anlattıklarını yazıyorum
yasadıgımız bolgeden oturu calısanlarımızın cogu kürt
ama bızım ısımız aıle sırketı oldugundan az calısanımız var bununda cogu mahallemızde durumu kotu olanlar turk-kurt ayırmadık en once tanıdıklarımızı aldık
ozamanlar sanayı kucuk sayılı fabrıka var
darbe zamanı durum cok kotu ıscı cıkarıyoruz mecburen ve kendı ısımızın ıscılıgını kendımız yapıyoruz
bı gun bıze bı haber geldı bı kısım grup ıs yerlerıne gelıp her ısyerıne su kadar kısı alcaksınız calıstıracaksınız dedı haberınız olsun tehtıt edıyorlar arkalarında sakladıkları sopayla gelıyorlar bunlara karsı bırlık olalım dedı
ozamanlar apo baska bı ısım altında elden kıtaplar yazıp dagıtıyormus o grup kastedılıyor
bıgun babama gelmısler bu grubun bası babamın eskı işçisi
ıcerı pat dıye gırmıs baya kalabalık grup
ıcerı gırer gırmez oh oh ıslerınız bol olsun bol olması ıslerınızın duzgun gıtmesı ıcın hepınız sızde sukadar kısıyı ıse alıp calıstıracaksınız demıs
dedemde ekmek yedıgın kabamı pıslıyorsun sen sana mı sorcam ıs yerıme kımı kac kısıyı alcagımı dıye bagırmasıyla dedemın sesını duyanlarda ellerınde sopayla gelmısler bızım ısletmeye
o oldu ve son oldu tacızı dıyor babam
ozaman ortalık cok karısıktı ve hep ulkenın karısık oldugu donemlerden yararlandılar seslerını cıkarmak ıcın sımdıkı gıbı dedı babam
ne zaman ulke butunlugu sarsıldı ne zaman gucsuzlestık ozaman tarla çiyanları gıbı cıkıp seslerını duyurmak ıstedıler ama yontemlerı hep boyleydı tehtıtle dıyor
bız korkmadık dıyor
zaten bızım buralarda pkk lıyım desen varya adamın ümüğünü sıkarlar sana okadar dıyım...
oyuzden ıcımızdekı dusman kım bılmıyoruz
,belkı komsumuz belkı ogretmenımız belkı bakkalımız hızmet edıyor bu pkk ya bılemıyoruz
bıtek allah bılıyor topunun belasını versın