• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüya ve roman?

Stardust07

All iz well
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2017
1.785
1.532
133
Çok alakasız bağlantısız gibi görünebilir ama az önce çok tuhaf bişey fark ettim.paylaşmak istiyorum
Bundan belki bir iki sene önce bir rüya görmüştüm.nasıl aklında demeyin rüyalarım tuhaf ise unutmuyoruum.Yunan Tanrıları vs olur ya rüyamda öyle şeyler gördüm. Ormanlık dağlık bir yer.cezalandırılılmış bir varlık.aşağı yuvarlanan kaya,her defasında kayayı yukarıya taşımak zorunda olan bu yaratık ay karışık şeyler.az önce arkadaşım okuduğu kitabı paylaşmış ve rüyamda gördüğüm olaylar kitabın konusu.çok şaşırdım.hiç okumadim halbuki duymadim bile.bu nedir ki.
Uzun olmuş olabilir.konu saçma da gelmiş olabilir yasak midir bilmiyorum ama belki fikri yorumu olan vardır.

duyduysanız bile hatırlamamışsınızdır belki dişçinin ofisinde falan arka planda çaldı bilinç altınızda yer etti, bazen oluyor.

Sisifos tanrılar tarafından lanetlenip cezaya çarptırılmış ilk insanoğludur mitolojide, cezası da bir kayayı her sabah olimpos dağının eteklerinden iterek yukarıya çıkartmaktır ama her gece kaya tekrar dağın eteklerine düşmektedir ve bu şekilde sisifos da bu kısır döngüyü her gün yaşamaktadır.

Gördüğünüz bu anladığım kadarıyla. Bir yerde okumuşsunuzdur bilmeyen pek yok bunu bence. Rüya zannediyorsunuzdur.

Sisifos tanrılar tarafından lanetlenip cezaya çarptırılmış ilk insanoğludur mitolojide, cezası da bir kayayı her sabah olimpos dağının eteklerinden iterek yukarıya çıkartmaktır ama her gece kaya tekrar dağın eteklerine düşmektedir ve bu şekilde sisifos da bu kısır döngüyü her gün yaşamaktadır.

Gördüğünüz bu anladığım kadarıyla. Bir yerde okumuşsunuzdur bilmeyen pek yok bunu bence. Rüya zannediyorsunuzdur.
Evet evet tam olarak bu.ben duymamıştım hiç ama çok küçükkenden kalma ise olabilir

bilinç altiniza atılmıştır bir yerden.
duydugunuzun yada gördüğünüzün farkinda olmadan.
bilinç altı oyunları olur böyle şeyler.

Rüyalar zaten bilinç altında ki olayların dışa vurumudur bence.
Kitabı okumadim duymadim diye biliyorum o yüzden tuhaf geldi.felsefede vardı ya bir görüş bilgiler insan beynine doğuştan yüklüdür zamanla hatırlanır gibisinden.aman sanki neyime felsefe :KK49:aklıma niye geliyorsa

Böyle saçma saçma rüyalarım çok olur.arada bir korkmuyor değildim.neyse varsa böyle şeyler rahatlayabilirim.teşekkür ederim
ahh ahh sizin benim ruyalarda neler yaşadığımı bir bilseniz.:bicak:
bir filmden duyduğum aslında dikkatimi cekmedigini sandığım bir cümleyi bir sahneyi
bütün gece rüyamda kendim baştan yorumlayıp başka bir bakış açısı getirip hem yazıp hem oynayabilirim:halay:
sabaha kadar nelere yorulur sabah yorgun uyanirim hiç uyumamis gibi.
bu bilincaltiyla ilgili.herşeyi çok çabuk kaydeden etkilenen bir bilinçaltı olması.
zamanla azaldı bende.
eskiden çok fazlaydı.:olamaz:
yaşlada ilgili sanırım.hafıza zayifladikca benim beyin uykuda daha az çalışır oldu galiba:confused:

Yunan Mitolojisine ait bir hikaye. O kitapta yer almıyordur sadece. İlla ki duymuşsunuzdur, o nedenle görmüşsünüz. Beynimiz bize oyunlar oynamayı sever.

Lisede benim arkadaşım Öğretmen Marşı'nı kendi yazdığını zannediyordu. Bir gün kitapta görünce şok olmuştu kız, aslını öğrenince biz de şok olmuştuk tabi :) Kız yemin ediyor, ya ben oturduğum yazdığım anı bile hatırlıyorum diye. Muhtemelen o da duydu, gördü bir zamanlar ve aklında kaldı.

ahh ahh sizin benim ruyalarda neler yaşadığımı bir bilseniz.:bicak:
bir filmden duyduğum aslında dikkatimi cekmedigini sandığım bir cümleyi bir sahneyi
bütün gece rüyamda kendim baştan yorumlayıp başka bir bakış açısı getirip hem yazıp hem oynayabilirim:halay:
sabaha kadar nelere yorulur sabah yorgun uyanirim hiç uyumamis gibi.
bu bilincaltiyla ilgili.herşeyi çok çabuk kaydeden etkilenen bir bilinçaltı olması.
zamanla azaldı bende.
eskiden çok fazlaydı.:olamaz:
yaşlada ilgili sanırım.hafıza zayifladikca benim beyin uykuda daha az çalışır oldu galiba:confused:
Ha haybende uyku ile o an gerçekte olan şeylerden karışım yapıp rüya görüyorum,sonra rüyamda anlıyorum rüya olduğunu ona göre davranıyorum,gerçek çıkan rüyam da çoktur.normal bunlar o zaman rahat olabilirim mi

Yunan Mitolojisine ait bir hikaye. O kitapta yer almıyordur sadece. İlla ki duymuşsunuzdur, o nedenle görmüşsünüz. Beynimiz bize oyunlar oynamayı sever.

Lisede benim arkadaşım Öğretmen Marşı'nı kendi yazdığını zannediyordu. Bir gün kitapta görünce şok olmuştu kız, aslını öğrenince biz de şok olmuştuk tabi :) Kız yemin ediyor, ya ben oturduğum yazdığım anı bile hatırlıyorum diye. Muhtemelen o da duydu, gördü bir zamanlar ve aklında kaldı.
Çok güldüm buna.benden daha ileri boyut da varmış demek ki.:KK45:

Ben mitolojiyle ilgilenmem ama gözümde bir resim canlandı resim/video falan görmüştüm o şekilde galiba, orada burada bahsi geçen bir şey gibi, burada denilene kadar da mitolojiyle alakalı olduğunu da bilmiyordum/hatırlamıyordum, sizde görmüş duymuşsunuzdur ama hatırlamıyorsunuzdur bence.

Ben mitolojiyle ilgilenmem ama gözümde bir resim canlandı resim/video falan görmüştüm o şekilde galiba, orada burada bahsi geçen bir şey gibi, burada denilene kadar da mitolojiyle alakalı olduğunu da bilmiyordum/hatırlamıyordum, sizde görmüş duymuşsunuzdur ama hatırlamıyorsunuzdur bence.
Bende kendimi ilgilenmiyor zannediyordum ama demek ki dikkatimi çekmiş bir türlü

Back
X