• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rutubet sorunsalı :(

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.928
118.997
598
35
merhaba arkadaşlar..
1,5 yıllık evliyim.. çocuğum yok. çalışıyorum
kayınvalidemle alt üstteyim..Zemin kattayim çalıştığım için evi havalandiramiyorum. akşamlari da camlari açamiyorum üşüyorum çok soguk... açik birakip da gidemiyorum Allah korusun hirsiz felan olursa...
işte bu arada evim küflenmeye başladi haftasonu havalandiriyorum sıkça tabi.
kış aylarda küf sorunu ile karşılıyorum. buda çok sıkıntımız oluyor. bide çalışıyorum akşamlari inanilmaz çok yoruluyorum. eve geldiğimde yemek yap bulaşıklari makineye koy.. en sonda film izliyoruz eşimle. bişey yapmıyoruz..
bi baktim ki ev temizlik istiyor hemde hergün.. salonumda oturduğum için rutubet oluştuğu farkettim. duvarda sımsiyah bişey oluştuu.. bide ev isinamiyordu niye isinamiyo acaba diyordum.
küf inanki en büyük kabus!!. nefret ettim hep. başima geldi.. napcam bilmiyorum.
arkadaşlar küf sorunu nasıl çözebilirim..
çalışan bayanlar bu durumu nasıl yapıyorsunuz?
eviniz küflendiğinde ne gibi önlem yapıyorsunuz?
cümlelerim eksik olduysa kusura bakmayin.. yardim istiyorum.
şimiden teşekkür ederim.

bizim apatmandaki komşu da zemin katta aynı dertle uğraşıyor yıllardır çare bulamadılar

küf çok zor canım allah yardımcın olsun öncelikle.Ev cephesi kuzeye bakıyorsa ve güneş almıyorsa daha da zor.Isınmadığını söylemişşsin zaten duvarlar terleme yapar haliyle oda o siyahlıkları.Rutubet önleyici küf önleyici boyalar varmış onu deneyebilirsin.Hafta sonları evdeyken de evi yeteri kadar havalandırmaya gayret canım.

merhaba arkadaşlar..
1,5 yıllık evliyim.. çocuğum yok. çalışıyorum
kayınvalidemle alt üstteyim..Zemin kattayim çalıştığım için evi havalandiramiyorum. akşamlari da camlari açamiyorum üşüyorum çok soguk... açik birakip da gidemiyorum Allah korusun hirsiz felan olursa...
işte bu arada evim küflenmeye başladi haftasonu havalandiriyorum sıkça tabi.
kış aylarda küf sorunu ile karşılıyorum. buda çok sıkıntımız oluyor. bide çalışıyorum akşamlari inanilmaz çok yoruluyorum. eve geldiğimde yemek yap bulaşıklari makineye koy.. en sonda film izliyoruz eşimle. bişey yapmıyoruz..
bi baktim ki ev temizlik istiyor hemde hergün.. salonumda oturduğum için rutubet oluştuğu farkettim. duvarda sımsiyah bişey oluştuu.. bide ev isinamiyordu niye isinamiyo acaba diyordum.
küf inanki en büyük kabus!!. nefret ettim hep. başima geldi.. napcam bilmiyorum.
arkadaşlar küf sorunu nasıl çözebilirim..
çalışan bayanlar bu durumu nasıl yapıyorsunuz?
eviniz küflendiğinde ne gibi önlem yapıyorsunuz?
cümlelerim eksik olduysa kusura bakmayin.. yardim istiyorum.
şimiden teşekkür ederim.
Ben bir evde gördüm odlara pervaneler takmışlar havalandırma için. Kendi eviniz ise odalara yaptırıp giderken pervaneleri acarsaniz evdeki kötü havayı dışarı atar

Evdeki rutubeti almak icin bazi aletler var internetten bakin. Fan gibi oluyorlar eger onlar pahali gelirse ben bAnyoya almistim boyle kucuk kutu gibi birsey icerisinde kristal bir zimbirti var ve nemi cekip alttaki kabinda su biriktiriyor.

Yada deniz kenarinda yasayan akrabalardan gordugum kadariyla silica kedi kumunu kaplara koyup cam onlerine falan koyuyorlar

pervane almayı düşünüyoruz biz
İşe yarayabilir. Birde nem çeken bir alet var. Inyernette satışı falan var. Kuf nem rutubet çekiyor. Tabi odanın havasını da kurutuyor. Ben evde cocuk var diye almadım biraz da tuzlu fiyatı. Güvenilirliği konusunda da bir fikrim yok açıkçası. Ama her odaya yapılan pervane bence sorunu çözer. Ayrica iyi bir usta ile duvarları yerleri izole ettirebilirsiniz. Küf olan yerler için küf onleyici boya ve astarlar kullanabilirsiniz. Ama küf duvardan geliyor ise içeriden izole şart

İşe yarayabilir. Birde nem çeken bir alet var. Inyernette satışı falan var. Kuf nem rutubet çekiyor. Tabi odanın havasını da kurutuyor. Ben evde cocuk var diye almadım biraz da tuzlu fiyatı. Güvenilirliği konusunda da bir fikrim yok açıkçası. Ama her odaya yapılan pervane bence sorunu çözer. Ayrica iyi bir usta ile duvarları yerleri izole ettirebilirsiniz. Küf olan yerler için küf onleyici boya ve astarlar kullanabilirsiniz. Ama küf duvardan geliyor ise içeriden izole şart
bakın biz 20 sene lojmanda oturmuşuz annemlerde.. ev 1800 alman yapımıydı savaş zamaninda yapıldı. sorasinda lojmana çevirdi bi kere hiç duvara küf oluşmadi görmedim.. düşünebiliyomusun?
alman yapımı binalar sağlandi deprem oldu herşey oldu azicik çatlaklandi. allla alla diyorum o alman yapımı binada ne malzemeler kullanmiş dedim. tahta toprak saman kullanilmiş. beton yok... varsa üzerine yapıldı.. oluşmadi tuğla betondan yapılan evlerde küf oluşumuna neden oluyor. şimdilerde saman kullanilmiyor yangin felaket oluşur diye.

kayınvalidenle altlı üstlü oturuyorsan o havalandırsın evi. Anahtarı ve 2-3 saat havalandırsın kapatsın. Ev havalandırmadan olurmuymuş. Bende çalışıyorum eşim nöbet usulu çalıştığı için o havalnadırıyor. İnan ikimizde evde olmadığımızda ev çok havasız oluyor hastalanıyoruz.

bakın biz 20 sene lojmanda oturmuşuz annemlerde.. ev 1800 alman yapımıydı savaş zamaninda yapıldı. sorasinda lojmana çevirdi bi kere hiç duvara küf oluşmadi görmedim.. düşünebiliyomusun?
alman yapımı binalar sağlandi deprem oldu herşey oldu azicik çatlaklandi. allla alla diyorum o alman yapımı binada ne malzemeler kullanmiş dedim. tahta toprak saman kullanilmiş. beton yok... varsa üzerine yapıldı.. oluşmadi tuğla betondan yapılan evlerde küf oluşumuna neden oluyor. şimdilerde saman kullanilmiyor yangin felaket oluşur diye.
Simdilerin yapılan binaları hep aynı. Yeni binalara geçen herkesin nerdeyse gardırop arka suntası şişiyor. Annemler in apartmanda herkes yaşadı bu sorunu mesela. Mobilya arkasına izolasyon icin kullanılan özel köpük ten koyma k ile kurtuldular bu sorundan. Bizde mutfak ta yemek yapıyoruz kokusu yatak odasını sarıyor. Okullar başladı da allahtan sabah çocuğu bırakıp tüm camları açıyorum. Evim4. Kat cephe desen sorunlu değil ama nem rutubet kol geziyor

Tüm camlarına menfez taktır, ev sürekli hava alır. Tamamen fayda etmez aman azaltır en azından.

Simdilerin yapılan binaları hep aynı. Yeni binalara geçen herkesin nerdeyse gardırop arka suntası şişiyor. Annemler in apartmanda herkes yaşadı bu sorunu mesela. Mobilya arkasına izolasyon icin kullanılan özel köpük ten koyma k ile kurtuldular bu sorundan. Bizde mutfak ta yemek yapıyoruz kokusu yatak odasını sarıyor. Okullar başladı da allahtan sabah çocuğu bırakıp tüm camları açıyorum. Evim4. Kat cephe desen sorunlu değil ama nem rutubet kol geziyor
tuğla betonlu evler ayni hepsi maalesef.. samanlı evlerde rutubet yapmıyordu çünkü emiyo saman rutubeti. hemde sicak tutuyodu sobalı olsada.. biz lojmanda oturduk rutubet hiç yapmadi. üstüne beton akmişlar tamir tabi yapılmış.. 30-50 cm eni kalın duvarlar vardi. şimdiki duvarlar çok ince 5-10 cmlik.. o yüzden rutubet oluşuyor. tuğlalarda çok incettiler bide.. üşüyoruz üstünede isi yalıtım... düşün çok masraf ediliyo bölelikle.. artık yapılmıyor.

Havalandırma tuğlası.Air-brick diye tuğla takın duvarlara.Araştırın netten,bi nebze işe yarar.Kökten çözmez çünkü inşaat hatasıdır rutubet.

Back
X