- 1 Kasım 2020
- 402
- 185
-
- Konu Sahibi Mavimuhabbetkusu
Büyük ihtimalle rutubettir.İyi aksamlar kk uyeleri.size uzun suredir mucadele ettiğim bir konudan bahsetmek istiyorum.evimde dişaridan iceri girince bi koku hissediyorum.nasil tarif etsem boyle havasiz koku gibi.toz beton insaat kokusu gibi.eve tasinalı 1 yil oldu full tadilat yaptirdik laminanti boyasi alçisi banyo pvcler yapildi.sanki ondan sonra oldu gibime geldi.cunku eve bakmaya geldigimizde bu koku yoktu.evde gorunur hicbir yerde rutubet yok daha once banyo tavaninda eve tasinmadan once vardi ustune boya yaptrdik oradan geliyo desem degil cunku evin sadece o kismindan gelmiyor koku.ozellikle evin antre kisminda hissediyorum .aksama kadar camlar acik kapatinca yine ayni.boyle birsey yasayan var mi neden olur bu ? acaba rutubet mi var varsa bu kokuyu nasil yok edebilirim
Allah yardimciniz olsun.cozumunu bilsem de keske ona gore bi yontem uygulasam ne oldugunu anlayamiyorum ki .evet benimde bazalarimin icinde ufak tefek sıkısmıs kislik kiyafetler vs vardi hurcun icinde onlarda kokmustu.sabun koydum parfum sktim artik ici kokmuyor ama ev hala ayni.ozellikle gece tuvalete flan kalktigimda tuvaletten cikiyorum evin kokusu burnuma vuruyor.cozumu bulsam da kurtulsam 1 yil oldu sanki ilk zmana gore azaldi ama gecmedi ozellikle kışın belirginMerhaba bahsettiğiniz koku tadilat tan dolayı parke boya kokusu olabilir. Ama eğer ağır bir kokuysa Malesef rutubet kokusudur. Eğer ev rutubet alıyorsa hiçbir tadilat badana fayda etmiyor.
Evlenmeden evim tuğla halinde kalmış. alçı sıvasından tutun herbir köşesi sıfırdan yapılmış. İlk 2 senem çok güzeldi ancak zaman geçtikçe o koku ağırlaştı dolap içindeki baza içindeki çekmecelerdeki eşyalarımın hepsi rutubet kokuyor. Mobilyalarıma bile sindi.Eşim her sene badana yapmasına rağmen bir işe yaramıyor.
Ev birkaç saat kapalı kalsın girdiğimizde koku yüzümüze vuruyor resmen. Kusura bakmayın çok uzatmışım umarım sizinki rutubet değildir ben çok çekiyorum.
Peki rutubetse sadece o kısım kokmaz mi evin heryerinde ayni koku var. bu kokuyu nasil giderebiliirm ki eger rutubetseBüyük ihtimalle rutubettir.
Daha öncede varmış zaten boyla etkisini kaybetmiş şimdi tekrar başlamış rutubet kolay kolay gitmiyor maalesef insanı hasta bile eder.
Evet zaten kışın ortaya çıkıyor. Benim altım dükkan binanın ısı yalıtımı yok duvarlarım kışın hep akar. Sene geçtikçe daha da çoğalıyor. Çok soğuk havalarda sabah kıyafetlerimiz hafif nemli gibi oluyor. Bizden öncekilerde de varmış komşular kapı açılınca koku geliyordu diyorlar. Biz tadilatla Bi süre bastırmış olmuşuz kokuyu yeniden kusuyor.Allah yardimciniz olsun.cozumunu bilsem de keske ona gore bi yontem uygulasam ne oldugunu anlayamiyorum ki .evet benimde bazalarimin icinde ufak tefek sıkısmıs kislik kiyafetler vs vardi hurcun icinde onlarda kokmustu.sabun koydum parfum sktim artik ici kokmuyor ama ev hala ayni.ozellikle gece tuvalete flan kalktigimda tuvaletten cikiyorum evin kokusu burnuma vuruyor.cozumu bulsam da kurtulsam 1 yil oldu sanki ilk zmana gore azaldi ama gecmedi ozellikle kışın belirgin
Eve tasinali 1 sene oluyor .ev yeni bina degil eski bi bina biz gelmeden once laminant yoktu ahşapti biz kendimiz laminantini yaptrdik banyoyu boyayi alcıyı yeniledik camlari yeniledik ev kombili sicak oluyor ama kış memleketindeyim.kısın kotu oluyor tasindigimizda da kıştı acaba alci kurumadan boya mi surduler aceleye geldi birwz cnkuEvet zaten kışın ortaya çıkıyor. Benim altım dükkan binanın ısı yalıtımı yok duvarlarım kışın hep akar. Sene geçtikçe daha da çoğalıyor. Çok soğuk havalarda sabah kıyafetlerimiz hafif nemli gibi oluyor. Bizden öncekilerde de varmış komşular kapı açılınca koku geliyordu diyorlar. Biz tadilatla Bi süre bastırmış olmuşuz kokuyu yeniden kusuyor.
Eve yeni mi taşıdınız? Evin geçmişini biliyor musunuz?
Geçen kış o evde tadilatsız koku olmadıysa muhtemelen dediğiniz gibi tadilatta birşeyler yanlış yapılmış olabilir. Eğer çift daire ise karşı komşunuzda aynı sorun varmı diye sorabilirsiniz.Eve tasinali 1 sene oluyor .ev yeni bina degil eski bi bina biz gelmeden once laminant yoktu ahşapti biz kendimiz laminantini yaptrdik banyoyu boyayi alcıyı yeniledik camlari yeniledik ev kombili sicak oluyor ama kış memleketindeyim.kısın kotu oluyor tasindigimizda da kıştı acaba alci kurumadan boya mi surduler aceleye geldi birwz cnku
Komsumda yok sanirim cunku kapisi acik oldugunda o tarz bi koku almiyorum onun evinden.ev kira olsa cok rahatlikla cikardim evden ama işte kendi evim olnca da zor gorunuyor sabrediyorum belki azalir diye umarim bi cozum bulurum siz kurtuluyorsunuzGeçen kış o evde tadilatsız koku olmadıysa muhtemelen dediğiniz gibi tadilatta birşeyler yanlış yapılmış olabilir. Eğer çift daire ise karşı komşunuzda aynı sorun varmı diye sorabilirsiniz.
Ben Bi çözüm bulamadım Malesef yaza taşınmayı düşünüyorum bıktım artık.
Umarım sizinkinin Bi çözümü vardır geçici Bi durumdur.
Yok maalesef yayılıyor o koku zamanla rutubetli evde oturdum çok kısa bir süreydi insanının psikoloji bile bozuyor.Peki rutubetse sadece o kısım kokmaz mi evin heryerinde ayni koku var. bu kokuyu nasil giderebiliirm ki eger rutubetse
Yok maalesef yayılıyor o koku zamanla rutubetli evde oturdum çok kısa bir süreydi insanının psikoloji bile bozuyor.
Sabahları uyanmak bile zor oluyor.
Pek bir çözümü olmuyor tekrar tekrar çıkıyor hep.
Nem alıcı cihaz araştırın. Fiyatı biraz yüksek ama rutubet den saglıgınızı malınızı kaybedecek kadar degilKomsumda yok sanirim cunku kapisi acik oldugunda o tarz bi koku almiyorum onun evinden.ev kira olsa cok rahatlikla cikardim evden ama işte kendi evim olnca da zor gorunuyor sabrediyorum belki azalir diye umarim bi cozum bulurum siz kurtuluyorsunuz
Tesekkur ederimNem alıcı cihaz araştırın. Fiyatı biraz yüksek ama rutubet den saglıgınızı malınızı kaybedecek kadar degil
Kendim degil ama kullanan arkadaşlarım var rahat ettiklerini söylüyorlar
Önce netde sonra yapı marketlerde araştırabilirsiniz
Malesef rutubet
Benim evimde de var, kışın özellikle çok zor oluyo, malesef ben çözüm bulamadım. Inş siz bulursunuz