• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rutin bir cilt bakımı nasıl olur yardım eder misiniz

_smge

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2013
25
0
16
Aydın
aranıza yeni katıldım 18 yaşındayım karma bi cildim var ve de hassas geçtiğimiz yaz egzama oldu burun kenarlarında ve yanaklarımda şuan geçti benim sorunum kendime bi rutin belirlemek istiyorum fakat bir türlü bi düzen kuramadım cildim çok bozuk değil ama alnımda biraz var pütür pütür kırmızı küçük sivilcelerden genelde regli döneminde yanaklarımda bi kaç büyük sivilce çıkar tecrübeli olanlarınız yardımcı olabilir mi şimdiden teşekkür ederim

kendi kendime birşeyler buldum yapcak :) evde doğal zeytinyağlı sabunla yıkayıp nemlendirici sürmeye karar verdim ama o konuda kararsızım bebak acı badem sütüyle niveanin argan yağı ve aloe veralı temizleme sütü bir arada kullanılabilir mi yani nasıl kullanmalıyım ? haftada bir de sodayla yıkamaya karar verdim :)

Merhaba canım, ben de 21 yaşındayım kendime rutin bir cilt bakımı oluşturmak istiyorum bunun için bayağı araştırma yaptım. Öncelikle erken yaşta yüzüne gerekli gereksiz her şeyi sürme, benim cildim de karma belli bölgeler çok kuru belli bölgeler yağlıya dönük. İyi bir temizlemeyiciyle cildini sabah akşam temizleyip ardından su bazlı bir nemlendiricili sürmen bence yeterli. Sabahları güneş koruyucunu unutma dışarı çıkarken :) Cildim karma demişsin, eğer makyaj yapıyorsan mutlaka temizleme sütüyle temizle. Sonra temizleme jeli/köpüğü her ne varsa onu kullan. Bir de az ve öz ürün kullan; yani bizim yaşlarımız için önemli olan iki şey var cildi temiz tutmak ve iyi nemlendirmek. Çok ürüne ihtiyacımız yok. Bu yüzden alacağın ürünler kaliteli olsun, su bazlı veya dermokozmetik de olabilir. Temizleyici olarak Bioderma Sensibio H2O'yu çok methediyorlar, Biodermaya güveniyorum ben de onu almayı düşünüyorum. Nemlendirici olarak da su bazlı, UV korumalı, genç ciltlere yönelik ve paraben içermeyen MONTEİL Beauty Emulsion'u almayı düşünüyorum. Merak edersen bu linkte yorum var :) witchinpurpleplanet: MONTEIL PARIS / HYDRO CELL Biraz uzun oldu kusura bakma, umarım yardımcı olabilmişimdir :)

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için yardımcı oldun tabi ki biodermayı çok duydum bende almayı düşünüyorum açıkcası ama fiyatıyla ilgili bilgin var mı acaba onu merak ettim :) bu başlığı açalı baya oldu kimse cevap vermedi bende unutmuşum bugün sebamedin sabununu aldım yüzümü onunla yıkayıp makyaj temizleyiciyle çıkarıyorum normalde neutrogena kullanıyorum memnun gibiyim fakat ablam o kalmayınca nivea göz makyaj temizleyici almış onu kullanıyorum yine niveanın temizleme sütüyle siliyorum ardından yüzümü yıkıyorum gül suyu ya da sodayla tonik yapıorum son olarak acı badem sütüyle nemlendiyorum biraz çok oldu ama iyi geldi bugün yüzüm çok güzeldi mesela memnun kaldım. makyaj çıkarıcı olarak nivea bitince bioderma alcam. ama acı badem sütüyle nemlendirmek iyi gelmiyo gibi geldi bi tek söylediğin nemlendirici de iyi gibi onun da fiyatını biliyo musun ? bi de ikisini de eczane de bulabilir miyim ? uzun oldu ama herşeyi paylaşmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)

merhaba.benimde cildim karmadır.kışları oldukça kuru olur . ben la roche posay effaclar temizleme jeli ile temizleyip rosense gül suyu ile temizleyip gene effaclardan h ve duoyu dönüşümlü olarak dermatoloğumun tavsiyesi ile kullanıyorum. bu ürünler hem yağlanan kısmı arındırıyor hemde kuru kısımları nemlendiriyor ben çok memnunum. birde siyah noktalarım için c land çamur maskesi kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim.

bu markayı hiç duymamıştım teşekkür ederm tavsiye için bi araştırayım iyi bir nemlendirici istiyorum uygun fiyatlı çok yağlı olmayan başka önerilere de açığım arkadaşlar dermokozmetik olsa içim daha rahat eder :)

çok soru soruyorum arkadaşlar ama unutmadan sormak istedim acaba bildiğiniz uygun fiyatlı ama kaliteli güneş koruyucu önerebilir misiniz öğrenci olduğum için hep uygun fiyatlı öneriler istiyorum ama kaliteli de olmalı sonuçta yüze sürüyoruz :)

bu markayı hiç duymamıştım teşekkür ederm tavsiye için bi araştırayım iyi bir nemlendirici istiyorum uygun fiyatlı çok yağlı olmayan başka önerilere de açığım arkadaşlar dermokozmetik olsa içim daha rahat eder :)

la roche posay dermokozmetik bir markadır içinde paraben falanda bulunmuyor. nemlendiriciler 50 lira temizleme jeli 40 liraya almıştım ben eczaneden. güneş koruyucu olarakta la rocheden seçebilirsin yine kesinlikle sivilce yapmıyor.

çok teşekkür ederim cevap verdiğin için yardımcı oldun tabi ki biodermayı çok duydum bende almayı düşünüyorum açıkcası ama fiyatıyla ilgili bilgin var mı acaba onu merak ettim :) bu başlığı açalı baya oldu kimse cevap vermedi bende unutmuşum bugün sebamedin sabununu aldım yüzümü onunla yıkayıp makyaj temizleyiciyle çıkarıyorum normalde neutrogena kullanıyorum memnun gibiyim fakat ablam o kalmayınca nivea göz makyaj temizleyici almış onu kullanıyorum yine niveanın temizleme sütüyle siliyorum ardından yüzümü yıkıyorum gül suyu ya da sodayla tonik yapıorum son olarak acı badem sütüyle nemlendiyorum biraz çok oldu ama iyi geldi bugün yüzüm çok güzeldi mesela memnun kaldım. makyaj çıkarıcı olarak nivea bitince bioderma alcam. ama acı badem sütüyle nemlendirmek iyi gelmiyo gibi geldi bi tek söylediğin nemlendirici de iyi gibi onun da fiyatını biliyo musun ? bi de ikisini de eczane de bulabilir miyim ? uzun oldu ama herşeyi paylaşmak istedim şimdiden teşekkür ederim :)

Canım Bioderma eczanede satılıyor. 100 ml'lik boyu 20 tl civarı diye tahmin ediyorum. Fiyatı uygun ve kesinlikle doğal, makyaj çıkarmak için başka bir şey kullanmamanı öneririm. Bir önceki mesajımda temizleme sütü demişim ama dermatologlar temizleme sütünü önermiyor, yeni öğrendim ben de. Makyajını sadece ve sadece Bioderma'yla çıkar. Gözlerine yoğun bir makyaj yapmıyorsan göz makyajını çıkarmak için de yeterli olacaktır. Bu arada yüzünü hangisiyle olursa olsun sabunla yıkamanı tavsiye etmem. Köpüren jel veya köpük daha iyi bence. Ben nemlendirici + jel + toniği Monteil'den aldım hepsi 185 liraya geldi. Tek başına nemlendiricisi 92 lira diye biliyorum. Bir de ben Nivea, Diadermine gibi markalara pek güvenmiyorum. Onlar yerine Biodermayı kullanman daha sağlıklı olacaktır. Acı badem sütüyle nemlendirmenin ben de iyi olmadığını duydum, eğer fiyatı sana fazla gelmediyse Monteil almanı tavsiye ederim :)

fiyatı biraz pahalı geldi açıkcası ama yine de aklımda olsun sınava hazırlanıyorum da pek vaktim olmuyo az kaldığı için ama sınav bi geçsin doğru dürüst ve düzenli bi bakım yapcam ve artık biodermayı kesin alıcam ama nemlendirici konusunda kararsız kaldım çok teşekkür ederim ilgilendiğin için :)

Arkadaslar, yaklasik 2 haftadir yuzumu sodayla yikiyorum inanilmaz oldu ve bu farki nisanlim farketti. Once temizleme jeliyle yikiyorum ardindan sodayla yikayip limon surp yatiyorum. Sodayi surdukten sonra silmeyin kalsin oyle. Bunu usenmeden yapin, farki goreceksiniz. Ayrıca bir sey daha var o da maydanoz suyu .. tarifi isteyen varsa vereyim. Maydanoz suyu tarifi: 16 adet maydanozu saplariyla once yikayip ardindan robata atiyoruz ustune 1 bardak dinlenmis klorsuz su ve 1 tane limon sıkıyoruz, 1 dakika robottan geçiriyoruz ve posasıyla afiyetle her sabah aç karna ıçiyoruz. Bu da karacigeri onariyo cilde iyi geliyor bilginize..

Son düzenleme:
Back
X