Rusya’dan bu markalara yaptırım yok

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.haberdar.com/ekonomi/rusya-dan-bu-markalara-yaptirim-yok-h11433.html?mnst=3264
22856-icerik.jpg

Rusya’da, aralarında Colin’s, LC Waikiki ile Anadolu Efes’in de olduğu 10 markayı yaptırım dışına çıkardı. Rusya’da 2.3 milyar Euro’luk hacme sahip Türk giyim markaları uçak krizinin ardından ülkeye ürün sokmaya başladı.
29 Aralık 2015 Salı 09:56

Kasım ayında yaşanan uçak krizinin ardından Türk ürünlerine yaptırım uygulayan ve Made in Turkey etiketine savaş açan Rusya, bazı Türk hazırgiyim markalarını beyaz listeye aldı.

Ülkede uzun süredir faaliyet gösteren ve büyük montanlı iş yapan markaları kapsayan liste Rus Kommersant Gazetesi’nde yayımlandı.

Haberde, yaptırımların dışında tutulacağı iddia edilen Adl, Colin’s, Defacto, Koton, LC Waikiki, Mexx ve Rusya operasyonları Fiba Grubu tarafından yürütülen Marks&Spencer, Banana Republic ile Gap markaları ürünlerini sorunsuz şekilde göndermeye başladı. Haberde, yaptırım uygulanmayacak bir diğer Türk markası da Anadolu Efes olarak gösterildi. Böylece, Türklerin arkasında olduğu toplam 10 marka Rus ambargosunun dışında kaldı.

RUSYA’DAN TÜRK AKIMI’NA YEŞİL IŞIK

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Rusya’ya ürünleri sorunsuz biçimde sokabildiklerini söyledi. Rusya’da istihdam sağlayıp ülkeye yatırım yapanların ayrı tutulduğunu ifade eden Küçük, “İhracat başka bir konu ancak çoğu Türk markası Rusya’da ciddi yatırımlar yapıyor; gayrimenkul sahibi. AVM’lerde önemli yer işgal ediyoruz. Biz olmazsak mağazaları nasıl dolduracaklardı? Yumuşama tam zamanında başladı” dedi.

Adl, Colin’s ve Mexx’in sahibi Eroğlu Holding, Fiba Grubu, Koton ve Defacto’nun yetkilileri de sorunsuz sevkıyata başladıklarını doğruladı. Avrupa Moda ve Tekstil İhracat Konseyi’nin verilerine göre Rusya’da hazırgiyim pazarının toplam büyüklüğü 32.6 milyar Euro. Ülkede kendi mağazalarını açarak faaliyet gösteren Türk markaların pazardan aldığı payın ise yüzde 7 olduğu tahmin ediliyor. Bu da yaklaşık 2.3 milyar Euro’luk bir hacim ortaya koyuyor.

"MAĞAZALARDA RAFLARIN YARISI BOŞALMIŞTI"

20 yılı aşkın süredir Rusya’da faaliyet gösteren ve 25 mağazası olan Adl’nin patronu Zehra Işık, kasımdan bu yana ilk ürün sevkıyatını geçen hafta yaptıklarını belirtti. “14 kilometre TIR kuyruğu olduğundan 3 gün sıra bekledik” diyen Işık, şöyle devam etti: “Sorun tam zamanında aşıldı; zira mağazalarımızın rafları yarı yarıya boşalmıştı. Mecbur kalsak biz de başka yollar denerdik ama ülkeye uzun süredir yatırım yapmamız göz önünde bulundurulmuştur.”

"1 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPTIK İŞİN İÇİNDE BİRAZ DA VEFA VAR"

Ambargo dışında tutulacağı öne sürülen Anadolu Efes’in sahibi Anadolu GrubuYönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da büyük yatırımları olan şirketlerin sorun yaşamayacağının ifade edildiğini söyledi. “Anadolu Efes olarak fazla bir sıkıntımız olmayacak” diyen Özilhan, Rusya’da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım sahibi olduklarını hatırlattı. Özilhan, şöyle devam etti: “Ülkede 5 bine yakın çalışanımız var. Bunların büyük çoğunluğu Rus.

Üretimde yerli hammadde kullanmaya dikkat ediyoruz. Vergimizi veriyoruz. İşin içinde biraz da vefa var. 98 krizinde yatırıma başladık ve herkes Rusya’dan çıkarken biz kalıp ülkeye katkı sağladık. Olayların başlangıcında bir ofisimize gidip bağıran çağıran, protesto edenler oldu ama bunlar münferit şeylerdi ve sona erdi. Şu an herhangi bir sorun yaşamıyoruz.”

iyi de bu bahsettiği markaların çoğu zaten Türk kökenli değil ki.
LC Wakiki sorunsuz sokuyormuş mallarını. Türk şirketi değil ki zaten bu.
Komik bir haber olmuş sanki.

iyi de bu bahsettiği markaların çoğu zaten Türk kökenli değil ki.
LC Wakiki sorunsuz sokuyormuş mallarını. Türk şirketi değil ki zaten bu.
Komik bir haber olmuş sanki.
Lc waikiki türk ipek. önce fransızlar kuruyor sonra türk bir firma ondan satın alıyor
Taha Tekstil tarafından satın alındıktan sonra Avrupa'da ki ilk mağazasını Romanya’da açtı. 2011 yılı itibarı ile Romanya dışında Irak, İran, Fas, Suudi Arabistan, Arnavutluk,Kazakistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Rusya, Suriye, Mısır, Ukrayna, Gürcistan, Polonya ve Kosova olmak üzere 17 ülkede 58 mağazası vardır. 2013 yılında ise Makedonya'da da bir mağaza açmıştır. Türkiye'de ise 70 ilde 370'den fazla LC Waikiki mağazası bulunmaktadır.[8]

koton türk.
Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren Koton, 1988 yılında İstanbul'da Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çifti tarafından kuruldu. Asıl meslekleri subay ve öğretmen olan Yılmaz çifti ihraç fazlası ürünleri satmak amacıyla ufak bir dükkan ile ticarete atıldı. Çift, dükkanın büyük ilgi görmesi üzerine mesleklerinden ayrılarak tamamen mağazacılık ve tekstil ile uğraşmaya başladı. 1995 yılında kendi üretimini yapmaya başlayan Koton, ilk yurt dışı mağazasını 1996 yılında Almanya'nın Münih şehrinde açtı. 2014 yılı itibari ile 362 mağazası bulunan Koton, Rusya, Almanya başta olmak üzere mağazalarının 107'si yurt dışında bulunmaktadır.

de facto
türk

Ozon Tekstil çatısı altında hayata geçen DeFacto, Ozon Giyim adıyla 2003 yılından bu yana hazır giyim sektöründe faaliyet göstermektedir. 2013 yılı itibari ile Ozon Giyim Türkiye'nin 36. büyük markası olmayı başarmıştır. Ozon Tekstil ise Türkiye'nin ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında 15. sıradadır.
colins
türk
1961 Aksaray doğumlu olan Nurettin Eroğlu; 1975’de eskiden Niğde sınırları içinde olan fakat şu an ayrı bir vilayet olan Aksaray’dan kalkıp İstanbul’a göç etmiştir. O zamanlar Mithat Giyim diye bir tekstil mağazası vardı yine İstanbul’da. Burada ilk olarak konfeksiyon hayatına başlayan Eroğlu 1983’de kendi işini kurdu.

Eroğlu şirketinin kuruluş tarihi olan 1983’de kendi atolyelerinde 3 erkek kardeşini de yanına alan Nurettin Eroğlu burada kendi işinin patronu olmuştur. Bu zamana kadar çırak ve kalfa olan Nurettin Bey artık usta idi.

İlk olarak “kulis” markasıyla işe başlayan Eroğlu ailesi daha çok “denim” ve “mont” üretmekteydi. Yer yer tamamlayıcı ürün olarak t-short’da üreten firma yurtdışına açıldığında sorun çıkmaması adına ismini “Colin’s” olarak değiştirmişt

Lc waikiki türk ipek. önce fransızlar kuruyor sonra türk bir firma ondan satın alıyor
Taha Tekstil tarafından satın alındıktan sonra Avrupa'da ki ilk mağazasını Romanya’da açtı. 2011 yılı itibarı ile Romanya dışında Irak, İran, Fas, Suudi Arabistan, Arnavutluk,Kazakistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Rusya, Suriye, Mısır, Ukrayna, Gürcistan, Polonya ve Kosova olmak üzere 17 ülkede 58 mağazası vardır. 2013 yılında ise Makedonya'da da bir mağaza açmıştır. Türkiye'de ise 70 ilde 370'den fazla LC Waikiki mağazası bulunmaktadır.[8]
aa cidden bilmiyordum. Merkez Fransa yani sonuçta. Çünkü geçmişi baya eski diye biliyorum.
Bir de kullanılan mankenler falan hep yabancı olunca o intibayı bıraktı demek bende.
Gerçi ben markanın çocuk reyonu dışında bir şeyini almıyorum.

adil ışık
türk
Hakkımızda

Adil Isik Group olarak; adl, Codentry, Love My Body ve Night Zoom markalarimizla olusturdugumuz marka kimligi ve degeri ile Yurtiçi ve Yurtdisi satis noktalarimizda müsterilerimizle bulusmaktayiz.

Yurtiçi ve yurtdisindaki yaygin satis noktalarimizda, kendine özgü tasarimlari, modayi yansitan ürünleri, deneyimli satis ekibimiz ile müsterilerimizin beklentilerini en üst seviyede karsilamaktayiz.

adL'nin "Isiltili ve sik kadini" ön plana çikaran tasarimlari, Codentry'nin iddiali, enerjik ve canli stili, "Love My Body"nin modanin nabzini tutan, trendy alternatif beden tasarimlari; Night Zoom'un yogun el isçiligi ve hassas materyaller kullanilarak hazirlanan gece koleksiyonu markalarimizi farklilastiran önemli unsurlardir.

Bununla beraber, firmamiz sektördeki satis gücünü, hizli tedarik sistemine ve global trendleri pazara sicagi sicagina sunmasina borçludur. Firmamizin felsefesi; dogru zaman, dogru ürün, dogru fiyat ve dogru yer denklemidir.

adL ,Codentry, Love My Body ve Night Zoom markalarimiz; genis ürün yelpazesi ve müsterisine her zaman kaliteli ürün sunma ilkesi ile müsterisiyle bulusmaktadir. Bu felsefe, Adil Isik Group'u sektörde güçlü ve farkli kilmaktadir.

Markamiz rekabet stratejisini; kalitesini güçlendirirken maliyetini düsürecek teknolojik yeniliklere yatirim yaparak belirlemektedir. Adil Isik Group ürünlerinin %90'ni yerli üretimdir ve firmamiz bu çalisma ilkesi ile 10.000 kisiye is imkani saglamaktadir. Adil Isik Group markalari; Türkiye’de ve yurtdisindaki satis noktalari ile Türkiye'nin emegini yurtiçi ve yurtdisinda gururla temsil etmektedir.

aa cidden bilmiyordum. Merkez Fransa yani sonuçta. Çünkü geçmişi baya eski diye biliyorum.
Bir de kullanılan mankenler falan hep yabancı olunca o intibayı bıraktı demek bende.
değil artık. türkler satın aldı.
sanırım 2011 de türk firma satın aldı

Son düzenleme:
mexx türk.
28 Ocak 2015 - 14:35

- EROĞLU HOLDİNG, DÜNYA MODA DEVİ MEXX’İ SATIN ALDI
fft261_mf7082726.Jpeg

Eroğlu Holding, Hollanda menşeli dünya Modadevi Mexx’i satın aldı.
Dünyanın önde gelen moda markalarından Mexx’i satın almanın, Türkiye’yi dünya moda liginde temsil etmek ve uluslararası moda perakendeciliği alanında Eroğlu’nun iddiasını artırmak için çok önemli bir adım olduğunu belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu BaşkanıNurettin Eroğlu, şunları ifade etti: “56 ülkede 500 mağaza, 5.000 satış noktası, 6.000 çalışanı ve 1,2 Milyar Avro’luk merkez ciro kapasitesiyle Mexx, bizim için büyük bir potansiyel barındırıyor. Colin’s ve Loft’la 38 ülkede yakaladığımız başarıyı Mexx’le daha da öteye taşıyacağız. Mexx gibi bir moda devini markamız yapmak, hem ülkemiz hem holdingimiz adına gurur verici bir gelişmedir.”
Mexx’in hedef kitlesiyle çok değerli bir bağ kurmuş ve önemli başarılara imza atmış büyük bir marka olduğunu vurgulayan Eroğlu, “Mexx’in bugüne kadar oluşturduğu birikimi korumak ve markanın özüne sadık kalarak büyümesini ve gelişmesini sağlamak en büyük hedefimiz. Mexx’in uluslararası moda sektöründeki varlığına güç katacak deneyime ve birikime sahip bir grubuz. Bunun Mexx adına büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz” dedi.
MEXX TÜRKİYE’YE 100 MAĞAZA VE 1 MİLYAR TL CİRO HEDEFİYLE GELİYOR
Mexx’le Türkiye’de 5 yıl içinde 100 mağaza açmayı ve 1 milyar TL ciro yapmayı hedeflediklerini vurgulayan Eroğlu, şöyle konuştu: “Mexx sadece uluslararası pazardaki operasyonlarımızı güçlendirmekle kalmayacak holdingimizin, bugüne kadar Loft ve Colin’s markalarıyla faaliyet gösterdiği Türk moda pazarındaki varlığını da derinleştirecek. Özellikle Mexx’in kadın ve çocuk koleksiyonunun Türk tüketicisinden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz.”
Mexx kadın, erkek ve çocuklara kıyafet ve aksesuar için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Markanın çanta, eşarp, parfüm ve gözlük koleksiyonları dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor.

%3 lük isim hakkı tek kaldı Fransa'da , Malatyalı kardeşler Mustafa ve Vahap Küçük 97 yılında aldılar

Daha once yazdim zaten, Turk sirketleri olmasa Ruslar camasir makinesi dahi bilmez, kuvette yikarlar anca. Demek Turk sirketleri olmasa adamlar giyecek de bulamayacak... Sonra da gelmis Turklere parlayip yasak koyuyorlar akillari sira. Bizim muhalefet tipler yere goge koyamaz ama Rusya'yi. Cok guclu bi ulke falan zannediyorlar Rusya'yi... Yok iste ucagi dusurduk simdi bizi mahvedecek Rusya falan derler :KK70: Hos, oyle birsey olsa sevinecekler bile var... Ama zor... Adamlar bizim 15-20 yil gerimizden geliyor, Turkiye daha iyi durumda Rusya'dan.

X