Abartı buluyorum, tiryaki biri olarak kamusal alanlarda sigara kullanımının yasaklanmasını destekliyorum, okul, hastane bahçelerinde, çocuk parklarında, cafe ve restaurantlarda sigara içilmesin, çocuklar, hasta ya da yaşlı insanları sigara dumanımıza maruz etmenin alemi yok ama ev insanların özel alanı, evleri balkonlarıyla birlikte alıyoruz, açık ve kapalı alanları bize özel, özel hayata müdahale oluyor bu, bir yandan da balkonumda içtiğim sigara için karar çıkabiliyorsa bu karışmaların kapsamını genişletmeye gidebilirler, balkonda alkol alandan rahatsız oluyorum, balkonda şortla gezenden rahatsız oluyorum, balkonda gülmelerini istemiyorum, balkonları salonuma baktığı için oturmalarından rahatsız oluyorum gibi insanları kendi evlerinde, kendi kişisel alanlarında özel hayatlarını kısıtlamaya gidebilirler.
Ve bu gibi kararlar suistimal edilebilir, komşuluk ilişkilerini hepten yok eder, bence birinin özgürlüğü için diğerinin özel hayatına müdahale etmeye hakları yok, komşuların karşılıklı anlayış ve hoşgörü hakları da ellerinden alınıyor.