• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rusya Yüksek Mahkemesi: Sigara içenler, komşularına tazminat ödeyecek

• Konu Sahibi Konu Sahibi Chess
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
1016882275.jpg

Rusya Yüksek Mahkemesi: Sigara içenler, komşularına tazminat ödeyecek
© Sputnik / Pavel Komarov
RUSYA
13:11 03.01.2019URL'yi kısaltın
0 32
Rusya Yüksek Mahkemesi, sigara içmeyen kişilerin haklarının korunması açısından emsal teşkil edecek bir karar aldı.

Novosibirsk'te bir kişi, balkonda sigara içerek çocuğunu dumana maruz bırakan komşusu hakkında dava açtı.

Rusya Yüksek Mahkemesi'nin 2018'in son günlerinde söz konusu dava sonucunda aldığı karara göre, sigara içen kişi, verdiği zarar nedeniyle komşusuna 5 bin ruble (72 dolar) manevi tazminat ödeyecek.

Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta'da yer alan habere göre, mahkeme, konutlarda yaşayanların sigara dumanına ve tütün mamullerinin etkilerine maruz kalmadan, uygun çevre koşullarında yaşama hakları olduğuna hükmetti.

Bu emsal karar uyarınca Rusya'da sigara içenler, sigaranın dumanı diğer dairelere girmesi halinde, komşularının maruz kaldığı manevi zararlarını karşılamakla yükümlü olacak.

https://tr.sputniknews.com/rusya/20...sigara-icenler-komsularina-tazminat-odeyecek/

Abartı buluyorum, tiryaki biri olarak kamusal alanlarda sigara kullanımının yasaklanmasını destekliyorum, okul, hastane bahçelerinde, çocuk parklarında, cafe ve restaurantlarda sigara içilmesin, çocuklar, hasta ya da yaşlı insanları sigara dumanımıza maruz etmenin alemi yok ama ev insanların özel alanı, evleri balkonlarıyla birlikte alıyoruz, açık ve kapalı alanları bize özel, özel hayata müdahale oluyor bu, bir yandan da balkonumda içtiğim sigara için karar çıkabiliyorsa bu karışmaların kapsamını genişletmeye gidebilirler, balkonda alkol alandan rahatsız oluyorum, balkonda şortla gezenden rahatsız oluyorum, balkonda gülmelerini istemiyorum, balkonları salonuma baktığı için oturmalarından rahatsız oluyorum gibi insanları kendi evlerinde, kendi kişisel alanlarında özel hayatlarını kısıtlamaya gidebilirler.

Ve bu gibi kararlar suistimal edilebilir, komşuluk ilişkilerini hepten yok eder, bence birinin özgürlüğü için diğerinin özel hayatına müdahale etmeye hakları yok, komşuların karşılıklı anlayış ve hoşgörü hakları da ellerinden alınıyor.

Abartı buluyorum, tiryaki biri olarak kamusal alanlarda sigara kullanımının yasaklanmasını destekliyorum, okul, hastane bahçelerinde, çocuk parklarında, cafe ve restaurantlarda sigara içilmesin, çocuklar, hasta ya da yaşlı insanları sigara dumanımıza maruz etmenin alemi yok ama ev insanların özel alanı, evleri balkonlarıyla birlikte alıyoruz, açık ve kapalı alanları bize özel, özel hayata müdahale oluyor bu, bir yandan da balkonumda içtiğim sigara için karar çıkabiliyorsa bu karışmaların kapsamını genişletmeye gidebilirler, balkonda alkol alandan rahatsız oluyorum, balkonda şortla gezenden rahatsız oluyorum, balkonda gülmelerini istemiyorum, balkonları salonuma baktığı için oturmalarından rahatsız oluyorum gibi insanları kendi evlerinde, kendi kişisel alanlarında özel hayatlarını kısıtlamaya gidebilirler.

Ve bu gibi kararlar suistimal edilebilir, komşuluk ilişkilerini hepten yok eder, bence birinin özgürlüğü için diğerinin özel hayatına müdahale etmeye hakları yok, komşuların karşılıklı anlayış ve hoşgörü hakları da ellerinden alınıyor.
Munecim şakasına sormuştum çok ciddi cevap vermişsin:) neyseki bizim ülkede olmaz. Komşuluk ilişkilerini zedeleme konusunda kesinlikle haklısın

Munecim şakasına sormuştum çok ciddi cevap vermişsin:) neyseki bizim ülkede olmaz. Komşuluk ilişkilerini zedeleme konusunda kesinlikle haklısın

Ciddiyetim sana değil konuya Chess'im, bizim ülkede de olur bence ama komşular arası yabancılaşma daha çok artar ve komşuluk ilişkileri hepten ölür, husumetler hasımlıklar artar ve özel yaşama müdahale kapsamı genişler maalesef, he benden yana bir sorun olmaz zira bizim apartmanda kızım dışında içmeyen yok:) yan apartmanlar ve karşımdaki apartmanlar keza aynı şekilde.

Back