• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rusya abarttı: Tarkan, Türk kahvesi ve hindi etini yasaklayalım

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağının ardından, Rusya'dan tuhaf teklifler gelmeye devam ediyor. Moskova şehir meclisi üyesi Gerasimov, ekonomik yaptırımları yeterli bulmayıp kültür alanında da yaptırımlar istedi. Türk kahvesi ve Tarkan'ın yasaklanmasını isteyen Gerasimov, "İngilizce'de Türkiye ile aynı anlama geldiği için hindi etinin de yasaklanmalı" dedi.
Sitene Ekle
rusya-abartti-tarkan-turk-kahvesi-ve-hindi-etini-yasaklayalim-6349108.Jpeg

Komsomolskaya Pravda gazetesinin haberine göre; Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov, yaptırımların sadece ekonomik olmasını değil, kültüre de yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

Meclis oturumunda konuşan Gerasimov, “Televizyonlarda abuk sabuk Türk dizileri gösteriliyor. Bence ilk adımda 'Muhteşem Yüzyıl' yasaklanmalı. Bu dizi zaten izlenmeye değer değil” dedi.Gerasimov'un teklifini haberleştiren gazete, konuyu alaya alarak, “Bize göre sadece 'Muhteşem Yüzyıl' değil, Tarkan'ın parçaları da yasaklanmalı. Sonra Rusya'nın ünlü 'Hor Turetskova' (Türkoğlu korosu) var. Koro köküne kadar Rus asıllı şefinin soyadı “Türkoğlu” olduğu için şansı hiç yok. Sonra İngilizce'de hindi ile Türkiye aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklansın. Ayrıca Türk kahvesine de hemen başka bir ad bulmalıyız” önerilerine yer verdi.

Suriye de yasaklamıştı

Türk dizileri 75 ülkede 400 milyon kişi tarafından seyrediliyor. Daha önce şiddet ve terör öğeleri içermesi, ahlaka aykırı bulunması gibi sebeplerle Suudi arabistan, Tacikistan, Azerbaycan, Makedonya ve Mısır'da gösterimden kaldırılmıştı. Son olarak Suriye'de iki ülke arasındaki gerginlik sona erene kadar Türk dizilerinin gösterilmesi ve dublajı yasaklandı.

'Türkiye'deki Rus öğrenciler gelsin!'

Rusya eğitim Bakanlığı, Türkiye ile Rusya arasındaki bilimsel işbirliğinin sonlandırılması amacıyla tasarı hazırladığını açıkladı. 44 Rus üniversitesinin de Türk üniversiteleriyle işbirliğini durdurduğu belirtildi. Rusya Eğitim Bakanlığı Basın Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk eğitim kurumlarıyla olan işbirliği ya tamamen sonlandırdı ya da askıya aldı. Rusya İnnovasyon İşbirliği Fonu da TÜBİTAK ile ortak yarışmalar düzenleme planını erteledi. Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca Türkiye'de eğitim gören Rus değişim öğrencilerinin de ülkelerine geri çağrılacağı belirtildi. Türkiye'deki Rus öğrencilerin sayısının '100'den daha az' olduğu söylendi. Rusya'daki 123 yüksek öğretim kurumunda ise 1030 Türk öğrenci öğrenim görüyor.

http://www.milliyet.com.tr/rusya-abartti-tarkan-turk/dunya/detay/2157031/default.htm

Bence toptan gidip jupitere yerleşsinler zira bizim nefes aldığımız gezegende de olmak istemezler bence..

Sesli güldüm hatta içimden argo bir tabirde geçmedi değil yanı :KK70:Rus devletini yönettenler 9-10 yaşındaki çoçuklar mı?:KK59::KK70:

Son düzenleme:
Komik ya capslerden derlemişlerdir.
Yoksa koca Putin bunlarla mı uğraşacak.:KK53:
Adam bana fena karizmatik geliyor yalnız.

:D ayaklarını yere vurup omuz silkerek soylemıslerdır bıde...
bende anneme soylerım benım annem onu dıyenın annesını döveeeee

bu arada cogu rus kadını turkıyeye gelemıcegı ıcın uzuluyordur
sahı o degılde ? baya bı yıyecek sıkıntısı cekecekler yazık...

hanı mısafırlıge gıdersın cocukken...
o eve aıt oyuncaklarla oynar sonra kendı evıne goturmek ıster hatta oyuncagın asıl sahıbınede oynatmazsın o tıp cocuklar vardı ya
putın baya sorunlu bı cocukmus bellıkı...
sen gel hava sahamıza gır ısgal et
5 dk 10 uyarı al ve bunu alıskanlık halıne getır
ustelık baska ulkelerde bundan bıkmıs olsun
vay efendım nıye ucagımı ındırdın
putını ındırmek gerekmıs bence az yapmıslar

her türlü ambargoya katlanırım ama Tarkan olamazzzz :confused:
dövlet bize yardım etsin,bir çare bulsun :rolleyes:

bakalım rus kadınları tarkandan vazgeçebilcek mi, yasaklıcanız ama...:KK48::KK48:

ne kinci ne komik insanlarmış şu ruslar pes yani pes

hele hindi eti meselesi:KK70:

Back