Gitmeyi düşünen arkadaşlar için Ruşen Aytaç be yapmaya çalıştığı HSG deneyimimi anlatayım da gitmeyi düşünen bir daha düşünsün. Kendisi 9 sene önce kızımın doğumunu yapmıştı. Herşey yolunda gittiği için bi sorun olmadı sezeryanı da iyiydi. Sonrasında 2017 Kasım ve 2018 temmuz olmak üzere iki hamileliğimde bebeğin kalp atışlarını duyamadık almak zorunda kaldılar. 2.kürtajımı kendisi yaptı. Buraya kadar bi sorun yok. Sonrasında genetik tahliller fsh lh vs vs tahlilleri yaptı. Gerçi bu aşamada rahatlığı baya bi rahatsız etti beni çünkü yapacağı testleri bile ben dürterek istedim. Hocam pıhtılaşma olabilir mi ona da bakalım vs derken 3 adet pıhtılaşma geni çıktı ama hala çok rahat hoca işte tw folik asitle destekleriz aspirine bile gerek yok vs. Tabi benim içime sinmiyor. Gazide kendim hematolojiye gittin derdimi anlattım ve eksik tahlilleri yaptırdım. Oradaki doktorum yaşadıklarımı duyunca 2 kadın doğum uzmanı önerdi. Bu arada öıkan genetik ve kan sonuçlarımı Ruşen hoca yorumladı bişey yok ama bir de aklıma son bişey HSG yaptırmak geliyor dedi. Dedim ki hocam duyduğuma göre acılı bi işlemmiş anestezili mi yapılıyor hastenede dedi tabi efendim tabi tabi dedi. Fakat içimde bir kuşku olduğu için bir de tavsiye edilen dr olan Nuray Bozkurta gittim. Sonuçları görünce hemen folik asidimi değiştirdi coraspine başladı ve hamilelikte kan sulandırıcı dedi. HSG istendiğini söylediğimde çok gerek yok ama için rahat etsin hem de hamile kalman kolaylaşır çektir. Ama ben bişey beklemiyorum bundan dedi. Denge tıp merkezini önerdi gazide anestezili yapmazlar dedi. Araştırdım baktım fiyat tuzlu biraz dedim nasılsa Ankara ünv de bayıltıyoruz dedi Ruşen hoca. Aradım dedim hocam HSG çekelim ama bayıltarak. Salı gel dedi. Gittik dedim HSG için gelmiştik. Aaa dedi onun da randevusu mu vardı neydi falan umursamaz bir tavır. Neyse hemşireyi çağırdı ondan öğrendim ki anestezi yok. Hemşirede dw laubali bir tavır işte biz seni bayıltırız tatlım ya falan. Bi cesaret yaptırayım napalım önümdeki kadınlar ölmeyecekse ben de ölmem ya dedim. Elinde aletlerle gelen kızı gördüm ilk aklıma gelen mezun oldumu acaba bu dedim. Sonra koyun gibi soktular bizi.i 3 er kişi. Giren kadını görüyorum bas bas bağırıyor bayılacak falan biz de seyrediyoruz Mahremiyet sıfır. Neyse çektiedim. Dediler dr un bilgisayara düşecek biz burdan vermiyoruz. 2 gün sonra aradım muayenehaneki sekreteri (zaten mevcut sekreteri kendinden bi haber) sonucu alacak akşam hocaya gösterecek. İşiyle alakası olmadığı için HSG sonucu diye basa basa söylememe rağmen aylar öncesi kan sonuçlarımı göstermiş hocaya. Ruşen hoca akşam aradı benle konuşurken diğer taraftan nöbetçi asistanında HSG görüntüsünü yorumlasın istiyo falan. Bana dedi kğ tüpleriniz tıkalı görünüyor Nası ya dedim 3 hamileliğim var. İşte istersen laparoskopi yaparız falan başka bişi yok küt kapattık. Tabi ben ağla ağla sabahı ettim. Sabah direk Nuray hocaya.sonuç diye gösterebildiğim sadece telefonuma atılan resim. Nuray hoca hemen sordu ne rapor yazdılar buna diye. Dedim alamadım ki. Hiçbişey yazamazlar buna çok kötü çekilmiş tüm ilaç damarlarına dağılmış dedi. Bugün dengede anestezili çektirdim. Anestezi doktoru ayrı bir insancıl harika bir adam muamele harika. İçeri girip damar yolu açılması giyin soyun çektir 25 dakkada bitti. Ve sonuç.tüpler açık herşey normal!! Son sözüm Ruşen Aytaç artık emekli olmalı. Hiçbişeyi umursadığı yok. Allah verirse olur modunda. Ve HSG Ankara ünv de tam bir rezalet. İnsanlıktan uzak bir ortam. Ayrıca Ruşen hoca fotolara bakınca bir an bile düşünmedi acaba kötü bir çekim mi diye. Salladı gitti.gitmek isteyen herkesin bilgisine..