RuhsaL çöküntüsü YOKMUŞŞŞ.

Durum boyleyken ese, dosta, kimseye guvenmemek lazim. Cocuklar kucukken paranoyak olmak lazim. :ssz:

Ben de öyle düşünüyorum. Daha şimdiden çocuğum olunca ne yaparım diye düşünmeye başladım.

Geçenlerde bir arkadaşımın 8 yaşındaki kızı, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 40 yaşındaki komşusu tarafından tacize uğradı. Ve annesi yakalamasa devam edecekti, büyüyünce ilerleyecekti tacizin boyutu belki. Çünkü çocuk korkusundan söyleyememiş ama ilk değilmiş.

Ve tuttukları avukat bu konuda yükseklisans yapmış. Türkiye'de çocuk istismarının görülme oranının %91 olduğunu, yalnızca %8'inin dava konusu olduğunu söylemiş.

Bunu duyunca şok oldum. Bu demek oluyor ki 100 çocuktan 91'i az çok bir şekilde tacize uğruyor birileri tarafından.

Ben de öyle düşünüyorum. Daha şimdiden çocuğum olunca ne yaparım diye düşünmeye başladım.

Geçenlerde bir arkadaşımın 8 yaşındaki kızı, yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 40 yaşındaki komşusu tarafından tacize uğradı. Ve annesi yakalamasa devam edecekti, büyüyünce ilerleyecekti tacizin boyutu belki. Çünkü çocuk korkusundan söyleyememiş ama ilk değilmiş.

Ve tuttukları avukat bu konuda yükseklisans yapmış. Türkiye'de çocuk istismarının görülme oranının %91 olduğunu, yalnızca %8'inin dava konusu olduğunu söylemiş.

Bunu duyunca şok oldum. Bu demek oluyor ki 100 çocuktan 91'i az çok bir şekilde tacize uğruyor birileri tarafından.

% 91 mi çok fazla of inanılır gibi değil :53: çocuklara çok dikkat etmek gerek
lütfen çocuklarınızın yabancı kişiler tarafından şapur şupur öpülmesine izin vermeyin.
genç kızlar felan gördükleri çocukları şapur şupur öpmeye çalışıyorlar halbu ki çok tehlikeli bir şey bu. ilerde çocuklar her kendine yanaşanın onu seveceğini zanneder ve kolaylıkla istismara uğrayabilirler.
toplum olarak bu konularda biraz hassas olmalıyız çünkü vahim durum ortada, devlet bir çocuğu bile koruyamıyor madem iş başa düşüyor bu durumda..

Hayir yani ,ne istiyorsun kucuk cocuktan .git para verilen yerde yap ne yapicaksan .hangi akil dusunceyle kucuk cocuklara yapiyolar boyle seyleri anlamiyorum

Son düzenleme:
Çok pardon da bunun görevini yapan avukatlarla hakimlerle ne alakası var? Nasıl hakaret edersiniz ki görevi başındaki insanlara? Ben de kısmetse hakime olacağım ilerde, ve daha şimdiden hakaret kabul ettim bunu.

Bilmiyorsunuz sanırım, hakimler karar verirken "şu pis sapığa müebbet vereyim de bir daha çıkamasın içeriden, bunun da tipini sevmedim kesin bu suçludur" demiyor. Kanunlar gayet açık ve net. Orada yazandan başka ne ceza verebilirler ki? Her şey hakimlerin insiyatifinde mi sanıyorsunuz siz? Delil yoksa nasıl kafasına göre ceza verebilirler ki?

Sakınnnnn sakınnnn burada o sapığı savunduğum, haklı bulduğum falan anlaşılmasın. Ona yorum bile yapmıyorum ben. Ama eleştirecekseniz kanunları eleştirin, cinsel suçların adam akıllı bir cezası olmayışını eleştirin. Misal, bana göre cinsel nitelikli suçların cezası hadım edilme olmalı. Hele işin içine engelli yahut çocuk girdiyse ceza ağırlaştırılmalı vs... Ama bizim kanunlarımızda ne yazık ki bu suçun cezasının üst sınırı bile yeterince tatmin edici değil. Ortada çok net bir şey olmadan ceza vermelerini nasıl beklersiniz? Belki bu kararı veren hakim sizden bizden daha çok üzüldü ama elinden gelen bir şey var mı? İşini yapan hakimlere avukatlara hakaret etme hakkınız yok.

ben zaten zihniyetten bahsettim. valla sinirden ne yazdıgımı bile hatırlamıyorum :50:
Ama 15 kişinin tecavüz ettiği cocuga rızası var denip herkesi salan hakim de var. siyasi ayrılıklarla kişisel cıkaralara uyanda.
burda kanun kitap kural yok.

Ayrıca burda hakimde doktorda suçludur. Ne oldugunu bilmeyen bi cocuga psikolojisi iyi raporu veren doktor da konunun üzerine
gitmeyen hakimde bana göre sucludur.

maalesef herkes iyi değil. Bende doktor olmak istiyorum ailem doktor dolu ama hastasına tecavüz eden serefsiz doktor da var
Önemli olan iyilerden, sereflilerden olabilmek.

% 91 mi çok fazla of inanılır gibi değil :53: çocuklara çok dikkat etmek gerek
lütfen çocuklarınızın yabancı kişiler tarafından şapur şupur öpülmesine izin vermeyin.
genç kızlar felan gördükleri çocukları şapur şupur öpmeye çalışıyorlar halbu ki çok tehlikeli bir şey bu. ilerde çocuklar her kendine yanaşanın onu seveceğini zanneder ve kolaylıkla istismara uğrayabilirler.
toplum olarak bu konularda biraz hassas olmalıyız çünkü vahim durum ortada, devlet bir çocuğu bile koruyamıyor madem iş başa düşüyor bu durumda..

ablam anlatıyor yegenimi parka götürmüş yaslı yaslı adamlar diyor banka dizilmiş cocukların etegi acılırda bakarız diye agzılarını ayırıp izliyorlarmış.
Bende küçükken tacize ugradım.. kimseye söyleyebldim mi hayır. alın size %91den biri..

Son düzenleme:

ablam anlatıyor yegenimi parka götürmüş yaslı yaslı adamlar diyor banka dizilmiş cocukların etegi acılırda bakarız diye agzılarını ayırıp izliyorlarmış.
Bende küçükken tacize ugradım.. kimseye söyleyebldim mi hayır. alın size %91den biri..[/QUOTE]

maalesef bende, bende çocukken tacize uğramış biriyim, ben tacize uğradığımı büyüyünce anladım, çünkü seviliyorum zannettim:14:

Başka ülkelerde tacizin, tecavüzün suçu ağır. Geçenlerde bir ülkede bir çocuğa tecavüz edip öldürdüğü için idam edildi adam.
Bizim ülkemizde tam tersi. Tacize, tecavüze uğradıysan kuyruk sallamışsındır. 5 yaşında da olsan 25 yaşında da olsan ruh sağlığı, rıza ararlar. Ne diyelim ki, yazık..

Bende küçükken tacize ugradım.. kimseye söyleyebldim mi hayır. alın size %91den biri..

maalesef bende, bende çocukken tacize uğramış biriyim, ben tacize uğradığımı büyüyünce anladım, çünkü seviliyorum zannettim:14:
[/QUOTE]

bende ne oldugunu anlamazdm ama rahatsız olurdm.
çek elini yaa derdm
çekmezdi
büyüüynce anladım

çek elini yaa derdm
çekmezdi
büyüüynce anladım
[/QUOTE]

siz uzun süre tacize uğramışınız galiba yanlış mı anladım.
bir kere tacize uğradım gerçi bunun biri ikisi yok ki uğramak insanda derin yaralar bırakıyor:14:

çek elini yaa derdm
çekmezdi
büyüüynce anladım

siz uzun süre tacize uğramışınız galiba yanlış mı anladım.
bir kere tacize uğradım gerçi bunun biri ikisi yok ki uğramak insanda derin yaralar bırakıyor:14:
[/QUOTE]

bi iki defa tekrarlandı bu.
ama baska istismarlarda yaşadım.
akraba içi de dahil...

Bu adamları öldürmeyeceksin !

Hadım cezası uygulanmalı ve görünür bir yerlerine işaret konmalı

Ömür boyu o rezillikle yaşamalılar

Kan beynime sıçrıyor, insanlara itidal diyoruz, kanun var kitap var diyoruz niye deriz bilmem

O çocuğun anası babası ne yapsın şimdi, hiç tanımadığım halde o sapığı parçalayacak potansiyeli hissediyorum içimde ne yapsın şimdi bu ana baba:47:

Allah bin türlü cezasını versin
ne biçim insanlar bunlar ya
o çocuk büyüyünce bu iğrençliği daha iyi kavrayıp psikolojisi iyice bozulacak
böyle insanlar nasıl ceza almadan çıkıyo

ama neden şaşırıyorum tecavüzlerin salıverildiği ülkemde bu pislik te delil yetersizliğinden bırakılır tabi
ne zaman caydırıcı önlemler alınacak acaba
daha kaç insanın canı yanacak
bu ne biçim adalet ya

hükümet canı isteyince bi gecede herşeyi değiştiriyo her türlü kanunu düzenlemeyi geçiriyo bu tarz konularda hiçbir icraatını görmüyoruz
o kadar haber çıktı tepki gösterildi hala tık yok
yazıklar olsun demekten başka birşey kalmıyo

üzmek istemezdim :31:

o kız bunu hep hatırlayacak hep anılarında kalacak saglıklı ilişkileri olmycak kendmden biliyorum.. anlıyorum..

yapacak bişey yok bunlar oluyor ve biz susuyoruz..

evet sizi çok iyi anlıyorum benim aklıma geldikçe ruhum daralıyor kötü oluyorum.
yapacak çok şey var aslında insanlar sokağa dökülse büyük protestolar edilse birşeyler yapılır belki ama maalesef bu kadar önemli şeyleri görmezden gelip dizileri mahkemeye vermekle uğraşıyoruz, bende dahil gereksiz şeyleri tartışıp gereksiz şeyler için çabalıyoruz ama toplumun kanayan yaralarını nedense göremiyoruz..

Boyle adamlari benim elime verseler var ya.. hakkaten diyecek bisey bulamiyorum. Insanliktan cikmis bu adam.. o yavrunun hakkini kim odeyebilir ki..

ben zaten zihniyetten bahsettim. valla sinirden ne yazdıgımı bile hatırlamıyorum :50:
Ama 15 kişinin tecavüz ettiği cocuga rızası var denip herkesi salan hakim de var. siyasi ayrılıklarla kişisel cıkaralara uyanda.
burda kanun kitap kural yok.

Ayrıca burda hakimde doktorda suçludur. Ne oldugunu bilmeyen bi cocuga psikolojisi iyi raporu veren doktor da konunun üzerine
gitmeyen hakimde bana göre sucludur.

maalesef herkes iyi değil. Bende doktor olmak istiyorum ailem doktor dolu ama hastasına tecavüz eden serefsiz doktor da var
Önemli olan iyilerden, sereflilerden olabilmek.

Bende o %91 e dahilim. :( bende soyleyemedim gerci bugun olsa yine soyleyemem ya neyse

namuslu şerefli bi hakim, avukat olsan da
şüpheden sanık yararlanır :ssz: :%100 delil olmadıkça cezaya hükmedilmez malesef :ssz:
bazen hakimlerin de eli kolu bağlanıyordur belki :ssz:
doğruysa Allah belasını versin :ssz:

Son düzenleme:
Back