• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ruh Asla Yaşlanmiyor

realist

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2006
3.073
132
688
63
İnsanın yaşı ne olursa olsun,ruhunun genç olmasının ne demek olduğunu bilir misiniz?
Ben de bilmezdim eskiden.
Biraz yaşından umulmayacak şeyler yaparsa eğer,"ruhu genç der" çıkarız.
Oysa bazı insanlar için farklı şeyler de ifade edebiliyormuş.Bunu yaşamadan anlayamadım.Aslında yaşanması da gerekmiyor,biraz düşünebilsek belki anlayabileceğiz bu kavram karmaşasını.
Nermin teyzemiz vardı,kulakları çınlasın.Biz onu 70 yaşını aşmasına rağmen akran gibi görürdük.Hani ruhu genç ya!...Hepimizi o kadar güzel anlar,öyle güzel dersler verirdi ki bize!...Hayatın özetiydi sanki kişiliği.
Bir gün yine aydınlık ve güzel bir güne uyandık.Onu gördüğümde sanki keyifsiz gibiydi.Sordum"Nermin teyze hayırdır neyin var?
"Hiçbir şeyim yok.Hiçbir şeyim!..." diyebildi sessizce.
Onda birşey vardı emindim.
"Gel" dedi bana "gel çayım var".
İçeri girdim.Biraz söz sohbetten sonra açılmaya başladı."Ah kızım" dedi "gençliğinizin kıymetini bilin.Sabahtan beri bakıyorum.Bak sen de bak.Herkes temizlik yapıyor cam siliyor.Onları izlemeye kendimi öyle kaptırıyorum ki,benim de içimden birşeyler coşuyor.Ben de istiyorum kalkayım yapayım.Bir an kaç yaşımda olduğumu da unutuyorum.O hışımla doğruluyorum oturduğum yerden kalkmak için!...Ama ııh!...olmuyor.Gönül istiyor, beden yok diyor yapamazsın.İşte gördün mü bak,RUH ASLA YAŞLANMIYOR."

Evet kaç yaşında olursanız olun ruhunuz hep bir yerlerde takılıp kalıyor.Beden yaşlansa da ruh genç kalabiliyor.Ama bunu bütün yaşlılar yaşasa da itiraf etmeye çekiniyor neden dersiniz?
Bence büyük bir ihtimalle .....................
Hadi gerisini siz tamamlayın....

bilemiyorum ki ben ruhumun çok yaşlı olduğunu hissediyorum benden daha hızlı yaşı ilerliyor sanki

bilemiyorum ki ben ruhumun çok yaşlı olduğunu hissediyorum benden daha hızlı yaşı ilerliyor sanki
Üzülme canım.Bu yaşlarda insanlara böyle oluyor.Ama zamanla geçecek göreceksin.Ben de o yaşlarda aynen senin gibi hissediyordum.Ama şimdi bazı şeyler oturunca daha iyi hissetmeye başladım.

bence büyük ihtimalle....................
desinlere yaşadığımızdan...
yani yaşını başını almış insanların sokulmaya çalışıldığı kalıptan
aman o ne der
bu neder
ayıp olur
yakışmaz bu yaştan sonra
oysa ruh hakkaten yaşlanmıyor
bu iyi bi şey mi kötü bi şey mi
henüz anlamış değilim
ruh hadi derken beden b..k yeme otur diyebilir çünkü

bence büyük ihtimalle....................
desinlere yaşadığımızdan...yani yaşını başını almış insanların sokulmaya çalışıldığı kalıptan aman o ne der bu neder ayıp olur yakışmaz bu yaştan sonra
oysa ruh hakkaten yaşlanmıyor bu iyi bi şey mi kötü bi şey mi henüz anlamış değilim ruh hadi derken beden b..k yeme otur diyebilir çünkü
ANNEM dizisindeki Ayşe karakterini izleyenler bilir.Asla kişilerin, kendisi hakkında ne dediklerini umursamaz.Devamlı önüne bakar.Aslında herkes böyle önüne baksa diyorum,dünya daha bir yaşanası dünya olmaz mıydı acaba?İsteyen istediğini giyseydi.Ben mutlu olmak için bunları yapmaktan yanayım.Renkler beni asla bağlamaz.Ama tabi ki benim tenime uyumu önemli.İnsanların göz zevkini de katletmeye hakkım yok değil mi?Kim ne derse desin,ben bildiğimi okurum.ÇÜNKÜ BU BENİM DOĞRUM.

Ananem herşeyin bir zamanı vardır der hep
yemenin içmenin gezmenin hepsi zamanında olursa güzel der
gezilecekse gezin yenilecekse yiyin hakikat te öyle hangimiz çocukken bakkalda satılan leblebi tozunu görsek şimdi alırız ?
bence büyük ihtimalle..... ruhumuza ayak uydumak, vermiş olduğu enerjiyi iyi kulanmak gerkiyor zamanında yaşamak önemliii

ANNEM dizisindeki Ayşe karakterini izleyenler bilir.Asla kişilerin, kendisi hakkında ne dediklerini umursamaz.Devamlı önüne bakar.Aslında herkes böyle önüne baksa diyorum,dünya daha bir yaşanası dünya olmaz mıydı acaba?İsteyen istediğini giyseydi.Ben mutlu olmak için bunları yapmaktan yanayım.Renkler beni asla bağlamaz.Ama tabi ki benim tenime uyumu önemli.İnsanların göz zevkini de katletmeye hakkım yok değil mi?Kim ne derse desin,ben bildiğimi okurum.ÇÜNKÜ BU BENİM DOĞRUM.

keşke...
ama öyle değil işte.bizi bağlayan ve kimin tarafından konulduğunu bilmediğimiz kurallar var.
kendi doğrularımızla yaşamak her zman mümkün olmuyor.hele sonuçları bizim dışımızdaki insanları da bağlıyorsa.desinlere durumu hemen devreye giriyor
yazık...

keşke...
ama öyle değil işte.bizi bağlayan ve kimin tarafından konulduğunu bilmediğimiz kurallar var.
kendi doğrularımızla yaşamak her zman mümkün olmuyor.hele sonuçları bizim dışımızdaki insanları da bağlıyorsa.desinlere durumu hemen devreye giriyor
yazık...
İşte kendin de söylemişsin canım.Kimin tarafından diye.Demek ki, bir adem oğlu koymuş bu kuralı.Ben de aynı cinstenim.İnsanım yani ben de kendimce bir kural koyabilirim değil mi.Yaş ilerleyince insan daha cesur oluyor inan bana!..

Merhaba Realist,
Yazı,sana mı ait? Eğer öyleyse tebrik ederim,güçlü bir kalemin var.a.s.

Kızlar yakında 34 yaşında olacağım.Küçüklüğümden beri koşmayı çok severim .Hala yollarda koşmak gibi bir adetim var :roflol::roflol: Ne yazıkki artık eskisi gibi hızlı koşamıyorum o zaman, rüzgar gibi koştuğum, arabalarla yarışmaya çalıştığım günleri özlüyorum.Sanırım yaşlanmak böyle bir şey:)

Kızlar yakında 34 yaşında olacağım.Küçüklüğümden beri koşmayı çok severim .Hala yollarda koşmak gibi bir adetim var :roflol::roflol: Ne yazıkki artık eskisi gibi hızlı koşamıyorum o zaman, rüzgar gibi koştuğum, arabalarla yarışmaya çalıştığım günleri özlüyorum.Sanırım yaşlanmak böyle bir şey:)

Yaşlanmak beyinde gerçekleşen bir süreç bence.Yaşama sevincini kaybetmediğin sürece yaşlanmazsın.
Belki biraz hız kaybedersin ama içinden geldiği sürece ÖzgürCe koşmaya devam edersin diye düşünüyorum.a.s.

Merhaba Realist,
Yazı,sana mı ait? Eğer öyleyse tebrik ederim,güçlü bir kalemin var.a.s.
Teşekkür ederim.Yazı bana ait ve gerçekten yaşadığım bir olay.Ama gerçek anlamda yazmak zaman istiyor doğrusu.O zaman da şu an bende yok!....İyice ihtiyarlayacak kadar vaktim olursa yazacağım.Öyle güzel anılarım var ki!......

Teşekkür ederim.Yazı bana ait ve gerçekten yaşadığım bir olay.Ama gerçek anlamda yazmak zaman istiyor doğrusu.O zaman da şu an bende yok!....İyice ihtiyarlayacak kadar vaktim olursa yazacağım.Öyle güzel anılarım var ki!......

Sen de o ışık var,gerçekten tebrik ederim.a.s.
Zaten kitap yazmak,yıllarca inceden inceye biriktirilenlerin,bir anda durdurulamaz bir şekilde dışa vurulması-kağıda dökülmesi olarak gelişirmiş.Pek çok yazar böyle başlamış.
Takipteyiiim,tamaam yerimseniben

Back