• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

RTEÜ akademisyenleri 3 yeni balık türü keşfetti

planli

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2008
3.610
4.682
723
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi tarafından Fırat Nehri'nde bulunan ancak bugüne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 yeni sazan türü keşfedildi.

$22920258.jpg

Fakülte Dekanı Doç. Dr. Davut Turan, Prof. Dr. F. Güler Ekmekçi, Araştırma Görevlisi Cüneyt Kara ve Esra Doğan’dan oluşan araştırma grubunun çalışmaları neticesinde Türkiye'de bulunan, ancak bugüne kadar dünya bilim literatürüne girmemiş 3 yeni
sazan türü keşfedildi.

Araştırma ekibince Fırat Nehri'nde bulunan 3 yeni sazan türüne Alburnoides Emineae, Alburnoides Velioglui, Alburniodes Recepi isimleri verildi. Daha önce 18 yeni türü dünya faunasına kazandıran fakülte böylece bulduğu balık türü sayısını 21’e yükseltti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25626918.asp

sazanlarımız hayırlı olsun, isimleriyle yaşasınlar :)))))

Komplocular erdogan'in universitesini ele gecirmisler demek ki..:9::9: Baksana onlarin isimlerini sazanlara layik gormusler..:52:
Yakinda bir baska sazan olan Alburnoides Bilaliea yi da kesfetmelerini bekliyorum. Nehirde onu bulamazlarsa ben buradan gelirken getirip salayim bir tane..:52::52:

Son düzenleme:
haber kaynağının yorum bölümünde biri: "Recepi turunden en az uc yavru bekliyoruz" demiş. :)))))

manidar:37::37:

tamam tamam vurmayın bu espriden bıktığınızı biliyorum:27::27:

''Recepi buğulama'' tarifi yarın gazeteniz Zaman'da...

(imkansizligin kekremsi tadi Brüksel'den bildirdi) zaytung
:1::1:

Facebook'ta gördüğümde tamamını okuyamamıştım, zaytung haberi falan sanıyordum:27:
Ne diyeyim, isimleriyle yaşasınlar:1:

Ay yorumlari okurken yattim yerlere gulmekten:1::1::1:
Biri de yazmis ki :"Ülkedeki sazan nüfusunu ancak böyle arttırabileceklerini anladılar. İki ayaklı sazanların çoğu uyandı ne de olsa. ":52:
Bir digeri baliklari yemeye kalkmis... Biri de tepkisini koymus: "yalakalık yapacağız derken yaptıkları şeye bak. odtü yapsaydı altından üstünden yol geçirirlerdi":ssz:

Valla millet hakli...

bizim bildiğimiz emine ile recep değilmiş yanlız onlar, öyle olsa tayyibi olurdu,:1::1: ama yine de yemedim:27::27:

Ay yorumlari okurken yattim yerlere gulmekten:1::1::1:
Biri de yazmis ki :"Ülkedeki sazan nüfusunu ancak böyle arttırabileceklerini anladılar. İki ayaklı sazanların çoğu uyandı ne de olsa. ":52:
Bir digeri baliklari yemeye kalkmis... Biri de tepkisini koymus: "yalakalık yapacağız derken yaptıkları şeye bak. odtü yapsaydı altından üstünden yol geçirirlerdi":ssz:

Valla millet hakli...

İnsanlar coşmuş :)
"Bu turler yakinda koruma altina da alinir; Dahasi bunlara saldiran diger canli turleri varsa, Firat Nehri'nden alinip baska bir nehire surerlerse sasismamak lazim... "

"Kulaklarına adlarını okudunuzmu ?"

"Barajda balık tutan bir balıkçının Recepi ve Eminea türü sazan yakalaması üzerine Bölge Su ürünleri müdürünün görev yeri değişti."

İsimleriyle yaşasınlar sazanlarımız:)
Yıldızları parlasın :1:

Yalnız zaytung yine bombaaa:52:

Zaytung:

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde keşfedilen, ancak henüz ismi konmayan başka balık türleri de olduğu haberi kabinede paniğe neden oldu...
Fish_Final.jpg

Alınan son bilgiye göre bu yeni türlerin görev yerleri değiştirilip tatlı su ortamından tuzlu su ortamına tayinleri gerçekleşecektir.

İnsanlar coşmuş :)
"Bu turler yakinda koruma altina da alinir; Dahasi bunlara saldiran diger canli turleri varsa, Firat Nehri'nden alinip baska bir nehire surerlerse sasismamak lazim... "

"Kulaklarına adlarını okudunuzmu ?"

"Barajda balık tutan bir balıkçının Recepi ve Eminea türü sazan yakalaması üzerine Bölge Su ürünleri müdürünün görev yeri değişti."

:60: Aksam aksam iyi guldum valla.. Nesem yerine geldi. Su bizim milletin espri zekasina da hayranim zati..

Begen yapacaktim, ama begenemezsin dedi yildizli alet :53:, senden once baskalarini begenmem lazimmis, ben de direkt yazayim bari dedim.

Back