• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rozasea hastaligi

Hayatsahnem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2017
318
75
98
Arkadaşlar,cildinde roza hastalığı olanlar pdikolojiniz kendinize ozguveniniz nasıl?ben mukemmelliyetci bir kişiliğim ve bu cilt hastalığı sinirlerimi bozdu, öncekine göre çok düzeldi ama, sabah kalkınca oluyor 1 2 saate düzeliyor akşam kremleri sürerken kızarıyor,sonra düzeliyor. benimki minik pürüz dağınık kızarıklık oluyor sabah kalkıyorum böcek ısırmış sanki kaşınıyor gün içinde geçiyor sabah kalkıp aynaya bakmıyorum. çok zor hayatta en özendiğim sorunsuz cilt. roza hastalığı olanlar varsa aranızda ozguveniniz varmı hayatınız nasıl gidiyor?

strese bağlı mı sizinki de? Benim yüzümde değil de vücudumda çıkmıştı ama bi ay sonra krem ve sakinleştirici tedavisiyle geçti

Roza değil daha beter sedef hastasıyım. :) Arada geçiyormuş sizinki,benimki geçmek şöyle dursun azalmıyor bile. Ama benim pek umrumda değil. Unutuyorum onları. :) Sadece eşime çocuğumuzdada olabilir bak dedim evlenmeden önce, ki benim ailemde hiçkimsede yoktur. Ailesinde olmayanda da çıkabiliyor Allah başka sıkıntı vermesin dedik geçtik. :) Sizde takılmayın,insanlar nelerle uğraşıyor rabbim hepimize baş hoşluğu versin. :68:

Hastalığınızın sebebi mükemmeliyetçi kişiliğiniz zaten

Kendinizi telkin etmelisiniz
Aynen mukemmelliyetci kisiligimden başıma geldi.bu hastalık sinirlerimi çok bozdu evde tek olunca kızamıyorum ama geçen arkadaşta kaldım kızarsam korkusu oldu ve çok kızardım kimsede de kalamıyorum evde tek daha iyi oluyor cildim

Roza değil daha beter sedef hastasıyım. :) Arada geçiyormuş sizinki,benimki geçmek şöyle dursun azalmıyor bile. Ama benim pek umrumda değil. Unutuyorum onları. :) Sadece eşime çocuğumuzdada olabilir bak dedim evlenmeden önce, ki benim ailemde hiçkimsede yoktur. Ailesinde olmayanda da çıkabiliyor Allah başka sıkıntı vermesin dedik geçtik. :) Sizde takılmayın,insanlar nelerle uğraşıyor rabbim hepimize baş hoşluğu versin. :KK68:
Allah sizede şifa versin.ya işte benimki bazen tamamen yok oluyor.roza var diyorum inanmıyorlar bir turlu geçince ozguvenim geliyor geziyorum kıyafet alıyorum ama mutlaka tekrar çıkıyor çıktığı an hayatım mahvoluyor yine

Allah sizede şifa versin.ya işte benimki bazen tamamen yok oluyor.roza var diyorum inanmıyorlar bir turlu geçince ozguvenim geliyor geziyorum kıyafet alıyorum ama mutlaka tekrar çıkıyor çıktığı an hayatım mahvoluyor yine

Hepimize şifa versin rabbim canım, bunu unutturacak dert vermesin.
Benimki 1 saniye bile geçmiyor. Benden bile feyz alabilirsin bak seninki arada geçiyormuş. :68: Benim 14 yaşında ilk kez çıktı. Yaş oldu 27. Düşün durumumu.. :)

Bende de bir ara cikti ama kendi kendine de gecti. Herkes soruyordu sen utandin mi niye yanaklarin al al oldu diye kirmizi bir alligi sürmüşum sanki yüzüme.
Bazen de o kırmızılık cikmasin diye icimden dua ederdim ama bam, sana ne oldu yawww denilince :ruh:
Soğuğa cikarsam da yavas yavaş geçiyordu . Stres yaptikca daha da kizariyordu.

Bir arkadasimda vardi yuzu doluydu :) ama kizin ozguveni azalmak yerine aksine artmisti. Cikdim cok hassas, roza hastaligi var, yok soyle yok boyle diyerek girdigi her ortamda cikt problemini bir dunya harikasi gibi anlatirdi :) gunumuzde hassas ciltliler nedense bu durumu bir ayricalikmis gibi goruyor ve gururla tasiyor. Siz de o gozle bakabilirsiniz :)

Aynen bu mükemmelliyetciligin hastalığı.
Ben herseyi azaltip daha rahat biraktikca 3 yıldır çıkmıyor ne krem ne birsey yaptim kendi kendine gitti.

Hepimize şifa versin rabbim canım, bunu unutturacak dert vermesin.
Benimki 1 saniye bile geçmiyor. Benden bile feyz alabilirsin bak seninki arada geçiyormuş. :KK68: Benim 14 yaşında ilk kez çıktı. Yaş oldu 27. Düşün durumumu.. :)
Ibrahim yılmaz diye doktor var facede TV yede çıkıyor ona gidenler çok memnun cilt hastalığı geçen çok duydum roza,sedef,egzama tüm cilt hastalıkları na bakıyor bana da kur hazırladı 1,5 2 yıl sürecek dedi ama maddiyattan alamadım ama inşallah bir gün o doktora tedavi olucam

Aynen bu mükemmelliyetciligin hastalığı.
Ben herseyi azaltip daha rahat biraktikca 3 yıldır çıkmıyor ne krem ne birsey yaptim kendi kendine gitti.
Gerçekten mi sizdede mi vardı bu hastalık? Mesela bende kendimi ev işine verince alış verişe çıkınca yok oluyor sanki ama nette arastirinca olumsuz yorumlar okuyunca daha da artiyor

mükemmelliyetçi kişilik nasıl oluyor ki?

Düzen ve kontrol manyağı oluyorsun. Hersey en iyi sekilde olmalı. Su söyle olmali bunu böyle yapmaliyim sunu söyle yapmaliyim ki bu daha iyi olsun derken cook fazla stresle yükleniyorsun. Herseyin en iyisi en mükemmeli diye cabalarken vücut yorgun düşüyor böyle bir dunya yok cnku. Ben anladim en azından.

Düzen ve kontrol manyağı oluyorsun. Hersey en iyi sekilde olmalı. Su söyle olmali bunu böyle yapmaliyim sunu söyle yapmaliyim ki bu daha iyi olsun derken cook fazla stresle yükleniyorsun. Herseyin en iyisi en mükemmeli diye cabalarken vücut yorgun düşüyor böyle bir dunya yok cnku. Ben anladim en azından.
Gerçekten aynı beni ağlattınız mukemmelliyetci kişilik aynen boyke

Gerçekten mi sizdede mi vardı bu hastalık? Mesela bende kendimi ev işine verince alış verişe çıkınca yok oluyor sanki ama nette arastirinca olumsuz yorumlar okuyunca daha da artiyor
Evet canim. Açıkçası beynimi kandiriyordum ilk zamanlar . Mesela istemediğim birsey oldu ve sinir stresten hastalik gelecek biliyorum tamam diyordum öyle birsey yok ohh hayat ne güzel hersey olacağına varir böyle icten ice kendimi telkin etmeye basladim.
Birde kizaracagi zaman soguga çıkıyordum hemen. Tamamen kizarmiyim diye.
Soguk bir yere çıkıp hersey ne güzel hayat ne güzel cok mutluyum hersey istedigim gibi diye tekrar ede ede vallahi kalmadi 3 yıldır çıkmıyor.
Hani bu yapitigm yüzunde mi gitti yoksa gidesi mi vardi bilemiyorum ;))) ama krem vs hicbirsey kullanmadim dediğim gibi.

Evet canim. Açıkçası beynimi kandiriyordum ilk zamanlar . Mesela istemediğim birsey oldu ve sinir stresten hastalik gelecek biliyorum tamam diyordum öyle birsey yok ohh hayat ne güzel hersey olacağına varir böyle icten ice kendimi telkin etmeye basladim.
Birde kizaracagi zaman soguga çıkıyordum hemen. Tamamen kizarmiyim diye.
Soguk bir yere çıkıp hersey ne güzel hayat ne güzel cok mutluyum hersey istedigim gibi diye tekrar ede ede vallahi kalmadi 3 yıldır çıkmıyor.
Hani bu yapitigm yüzunde mi gitti yoksa gidesi mi vardi bilemiyorum :KK66:)) ama krem vs hicbirsey kullanmadim dediğim gibi.
çok sevindim inşallah bir daha cikmaz.ama bu dedikleriniz çok ise yarıyor bazen bende yapiyorum.cildim çok güzel bebek gibi diyorum.ben nette yorumları okudukça çoğaldı bir ara hiç okumadım unuttum bu hastalığın bu kadar kötü oldugunu

çok sevindim inşallah bir daha cikmaz.ama bu dedikleriniz çok ise yarıyor bazen bende yapiyorum.cildim çok güzel bebek gibi diyorum.ben nette yorumları okudukça çoğaldı bir ara hiç okumadım unuttum bu hastalığın bu kadar kötü oldugunu
Insallah;))) Bak ben unutmusum bile konunu okuyunca aklima geldi seninde öyle olur inşallah.
Birde benim yüzümde puturler yoktu ama sadece allik sürmüş gbi bir kirmizilik geliyordu. Birde sabah kalktigimda falan olmazdi gün icinde bir iki kez oluyordu.

Roza değil daha beter sedef hastasıyım. :) Arada geçiyormuş sizinki,benimki geçmek şöyle dursun azalmıyor bile. Ama benim pek umrumda değil. Unutuyorum onları. :) Sadece eşime çocuğumuzdada olabilir bak dedim evlenmeden önce, ki benim ailemde hiçkimsede yoktur. Ailesinde olmayanda da çıkabiliyor Allah başka sıkıntı vermesin dedik geçtik. :) Sizde takılmayın,insanlar nelerle uğraşıyor rabbim hepimize baş hoşluğu versin. :KK68:
Merhaba siz sedef hastasıyım deyince yazmak istedim bende aynı dertten muzdaribim malesef 10 yılı devirdik bu hastalıkla birlikte :) size bi doktor önermek için yazıyorum Elif Güveloğlu. Bilmiyorum adını hiç duydunuz mu bu işin eğitimini almış uzman çok başarılı bir doktor. Ben 1 yıldır ona devam ediyorum ve çok memnunum kendi ürettiği bitkisel ürünlerle tedavi uyguluyor. İçinde kortizon olmadığı için istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz. Şuanda benim yok denecek kadar az. Bana çok iyi geldiği için size de önermek istedim :)

Back
X