ROTAVİRÜS AŞISI

MuaLLime Rana

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2021
242
81
34
Merhabalar hanımlar; bebeğim 3 aylık. Rotavirüs aşısı yaptırmalı mıyım? Yaptırmayın pişmanlık yaşayan var mı? Çok kararsız kaldım.

Yaptirmalisin biz yaptirmadik alerjik bebek oldugu icin onermediler ama cok korkuyorum herseyi surekli dezenfekte ediyorum agir bi virüs risk alma

Benim kızımda çok alerjik bir çocuk ben yaptırdım. Yaptırmayıp hastanelik olan tanıdıklarım var. Bi bulaşırsa çocuğu çok yıpratıyor rota. Bence imkanınız varsa mutlaka yaptırın.

Bence dr a danışın alerjık oldugu için ama mümkünse yapturın. Ben zamanını kaçırmıştım 4 ay önce gecirdik 5 gun serumla atlattık cok şükür

Merhabalar hanımlar; bebeğim 3 aylık. Rotavirüs aşısı yaptırmalı mıyım? Yaptırmayın pişmanlık yaşayan var mı? Çok kararsız kaldım.
ben yaptırdım . aşı agır atlatmayı önluyor benim bildiğim. zaten kucucuk bı damla gibi bişi agzına sıkıverdı :) dger aşılarının yanında masumdu aglatmadı dıye sevdım :) rota cok sıkıntı ya. benım arkadasımın cocugu geçirdi hastalıgı aşılı olmasına ragmen mınıcık ellerıne serum taktılar baya kusma ates ıshal falan vardı. o zman aşı yaptırmasaydı nolurdu dıye dusundugum oldu ıse yaramıyor mu da dedırttı. amaa cocugun o ankı bagısıklıgı da etkılıyor tabı hastalıgın seyrını pek kıyas yapmamak lazım. onun kopek dişler cıkıyordu aynı anda belkı o etkılemıstır. ben azcık bıle yararı olsa yapılması taraftarıyım. pahalı olmasa devlet ası takvımıne koyar bunu da bakalım :)

Biz doktorumuzun tavsiyesiyle yaptırdık.Devlet aşılarının yanında bütün özel aşıları da yaptırıyoruz.

Özel aşıları imkanınız dahilinde hatta biraz zorlayarakta olsa mutlaka yaptırmaya çalışın. Sağlık bu ve çok önemli gerçekten çok çirkin ve üzücü sonuçkarı olabilecek hastalıklar

Yukarıda yazan herkese katılıyorum. İmkanınız dahilinde çok özel aşıları yaptırmanızı öneririm. Özellikle rota salgını çok arttı ve ağır seyrediyor.

Gerekirse kendi boğazınızdan kısıp rota ve menenjit aşılarını mutlaka yaptırmaya çalışın. Okullar mikrop yuvası oldu maalesef. Ülkeye aşısız giren çocuklar var ve birlikte eğitim almak zorundayız, her imkanı seferber etmek lazım, bana düşünecek vaktimiz ve seçme şansımız yokmuş gibi geliyor, sakın atlamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…